فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله

اختصاصی از فایلکو دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله


دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله

دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله

فرمت فایل word و قابل ویرایش 

تعداد صفحات 191 صفحه

قیمت 2500 تومان

قسمتی از مجموعه

مقدمه :

هدف کلی آموزش و پرورش انتقال فرهنگ، اطالعات و معلومات بشری از یک نسل به نسل دیگر و ایجاد تغییرات مطلو در نوع نگرش و رفتار فرد است. حل مسئله یکی از مؤلفههای مهم آموزش ریاضی است که از طریق آن میتوان زمینهای خلق کرد که در آن زندگی واقعی شبیهسازی شود. شورای ملی معلمان ریاضی1)1383( توصیه میکند که آموزش ریاضی بر حل مسئله متمرکز شود، زیرا این شورا بر این باور است که فرایند حل مسئله، به عنوان وسیلهای برای کسب مهارتها و عملکردهایی مهمی از زندگی روزمره میباشد و تأکید دارد که حل مسئله باید زیربنای همه جنبههای تدری ریاضی باشد تا دانشآموزان قدرت ریاضیات را در دنیای پیرامون خود تجربه کنند. بسیاری از مو لفان بر اهمیت حل مسئله به عنوان وسیلهای برای توسعه وجه تفکر منطقی ریاضیات تأکید کردهاند )پینتر1، 1811؛ شونفیلد9، 1887؛ کوسیاک4، 1884؛ پولیا5، .)1361 بر طبق گفته شونفیلد )1331( اولین در خواست جدی برای طرح موضوع حل مسئله توسط پولیا )1345( صورت گرفت که سالها طول کشید تا به صورت عملی به این موضوع پرداخته شود. از آن زمان تا کنون محققان بسیاری تالش کردهاند تا به موضوع حل مسئله بپردازند. تا جایی که حل مسئله موضوع محوری در پنجمین کنفران شورای ملی معلمان ریاضی6 شد. بیشتر کارهای نو در گروهها اتفاق میافتد، هر چند به وجود آوردن و حفظ و نگهداری گروههای مشارکتی کار سادهای نیست. تجربیات مشارکتی تجربیاتی برای رشد ضروریاند و گروه یادگیری مشارکتی واقعی، بهترین و موثرترین وسیلهای است که دانشآموزان میتوانند در حل مسائل بکار گیرند )دوکا7، .)1988 با در نظر گرفتن این نکته که بسیاری از رویکردهای مدرن در آموزش ریاضی مستقیم یا غیرمستقیم به موضوع حل مسئله میپردازد )استیسی8، 1888 نقل از کرمی، .)1988 در پژوهش حاضر سعی شده است که میزان یادگیری درس ریاضی در کارگاههای حل مسئلهای که توسط دانشآموزان به شیوه فردی و گروهیاداره میشوند مورد بررسی قرار گیرد.

 

کودکانی هستند که نمی توانند خواندن یاد بگیرند یا نمی توانند به اندازه ی همساالن خود، در خواندن مهارت پیدا کنند، در برابر آنها کودکانی هم هستند که در درس ریاضی پیشرفتی ندارند و مفاهیم ریاضی را درک نمی کنند. گاهی تالش و کوشش آموزگار درباره ی این کودکان به نتیجه ای نمی رسد. کم کم این ناتوانی در درک مفاهیم و مطالب ریاضی به تنفر از درس ریاضی و ترس از روبروشدن با مطالب ریاضی و گاهی حتی دبیر ریاضی می انجامد. عده کمی از این کودکان بر اثر تالش درست و سنجیده آموزگار، پدر و مادر، یا مسوالن مدرسه، از این بن بست بیرون می آیند.

 

من با دانش آموزی در مدرسه راهنمایی روبرو شدم که نمی توانست عددی را در ذهن خود با عدد دیگری جمع کند این دانش آموز، وقتی که عاقبت توانست با گذر از مراحل مختلف از جمله شمارش توسط انگشتان دست، این عمل را مانند همکالسان خود، به آسانی انجام دهد، چشمهایش از شادی می درخشید. کودکانی را دیده ام که خودشان خواهان آن بودند که تمرین های بیشتری راجع به جمع و تفریق و جمع و تفریق اعداد اعشاری به آن ها بدهم، زیرا عاقبت به مفهوم این عمل ریاضی واقعا دست یافته بودند. همچنین کودکانی را دیده ام که استعداد ریاضی خوبی داشتند اما بر اثر عامل ناشناخته ای خود را در برابر درس ریاضیات بیچاره و درمانده می دیدند. با کودکانی هم روبرو شده ام که واقعا از استعداد ریاضی بی بهره بودند و تصور نمی کنم که هرگز بتوانند به راحتی در این رشته پیشرفت قابل توجهی کنند. برای اینگونه دانش آموزان بهترین کمک این است که به آنها بیاموزیم برای درک مفاهیم مجرد ریاضی ، از اشیا وحتی از انگشتان خود یاری بگیرند.

 

 

 

سبب های عقب ماندگی ناتوانی کودک از درک مفهوم عمل های ریاضی ممکن است بر اثر یکی از عوامل سه گانه زیر باشد:

 

 

 

نخستین عامل که بیشتر آموزگاران با آن آشنایی دارند، این است که کودک مفاهیم مقدماتی را خو یاد نمی گیرد و به همین سبب از درک مطالب بعدی ناتوان می ماند. به این عامل باید آماده نبودن کودک را هم افزود زیرا هرگاه کودک برای درک مطلبییا مفهومی آمادگی نداشته باشد، نباید آن مفهوم یا آن عمل ریاضی را به او آموخت.

 

 

 

عامل دوم اختالالت عاطفی است که در کارهای مدرسه و در استعداد یادگیری کودک تاثیر می گذارد. این اختالل یادگیری گاهی در یادگیری همه مواد برنامه درسی و گاهی فقط روییک ماده درسی تاثیر می گذارد.

 

 

 

عامل سوم نداشتن استعداد برای درک مفاهیم ریاضی است. عده کودکانی که ممکن است در خواندن با دشواریهایی روبرو باشند در حدود 9 تا 98 درصد همه کودکان یک مدرسه است و دلیلی نیست تصور کنیم درصد کودکانی که در یادگیری ریاضیات دشواریهایی دارند بیش از این باشد.)محمودی ،)1931

 

 

 

بعضی از کودکانی که در درس ریاضیات پیشرفت تدارتد ممکن است از نظر ادراک بصرییا از نظر حافظه سمعی نقص هایی داشته باشند همانطور که برای عقب ماندگییا ناتوانی در خواندن دلیل واحدی وجود ندارد، عقب ماندگی در درس ریاضی هم بر اثر عامل واحدی نیست.

 

 

 

باید این توانایی را داشته باشیم که انگشت روی دشواریها و نقاط ضعف بگذاریم و دریابیم که چرا یکی از کودکان نمی توانند مانند همساالن و همکالسان خود عمل های ریاضی را انجام بدهند یا مفاهیم ریاضی را درک کنند. اما نخستین کار این است که به آموزش این کودک بپردازیم. این کار حتی بدون داشتن تخصص در تشخیص عقب ماندگی کودکان نیز امکان پذیر است.

 

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود درس پژوهی باموضوع آموزش مفهوم توان به شیوه حل مساله
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد