فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله کنه‌های نباتی

اختصاصی از فایلکو مقاله کنه‌های نباتی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله کنه‌های نباتی


مقاله کنه‌های نباتی

 

 

 

 

 


فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:9


فهرست مطالب:

مقدمه    1
زیست‌شناسی    2
شکل‌شناسی و مشخصات ظاهری    3
خسارت کنه‌ی زنگ مرکبات    4
شیوه مبارزه با این آفت    4
کنترل شیمیایی    5
منابع    8

 

مقدمه
کنه‌های نباتی،‌ دسته‌ای از آفات مهم نباتات زراعی و درختان را تشکیل می‌دهند و بخصوص در سال‌های اخیر در گیاه‌پزشکی اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند. از مشخصات عمده این بندپایان، این است که بدن آنها‌، یکپارچه است و سر، قفسه سینه و شکم از هم جدا و متمایز نیستند، برخلاف حشرات دارای شاخک نمی‌باشند، پوره‌ها و جانور کامل چهار چفت پا دارند، ولی پوره‌های سن اول سه جفت پا دارند. افراد خانواده Etyophidae در همه حالات فقط دو جفت پا دارند، بیشتر کنه‌های نباتی که در کشاورزی اهمیت دارند، گونه‌های خانواده Tetranychidae هستند که چون عده زیادی از آن‌ها در سطح برگ، مانند عنکبوت تار می‌تنند، به کنه‌های تار عنکبوت معروف هستند، خانواده‌های دیگری نیز هستند که در گیاهان زراعی و مواد انباری، ایجاد خسارت می‌کنند.
کنه‌های خانواده Tetranychidae بسیار ریز و با چشم غیرمسلح قابل رویت هستند. اندازه آنها در حدود 8/0-2/0 میلیمتر است. روی پاها و بدن، موهای حسی و غیرحسی به اشکال مختلف دیده می‌شوند که وسیله تشخیص گونه‌هاست. قطعات دهانی آنها دارای شکل خاصی است و می‌توان گفت که از نوع برنده و مکنده است. بدین ترتیب که در موقع تغذیه، ابتدا نسوج گیاه را پاره می‌کنند و پس از خروج شیره نباتی آن را می‌مکند.
در اثر پاره شدن نسوج برگ و میوه، بخصوص در مناطق خشک، علاوه بر از دست دادن شیره نباتی، مقداری از آب آنها نیز تبخیر می‌شوند و بر شدت خسارت افزوده می‌گردد و برگ‌ها و میوه‌ها به شدت می‌ریزند. از نظر دوره زندگی، کنه‌های نباتی دارای مراحل متمایز تخم، لارو، استراحت اول، پوره سن اول، استراحت دوم، پوره سن دوم، استراحت سوم و جانور کامل می‌باشند.
بعضی از این کنه‌ها در شرایط آب و هوایی مساعد می‌توانند هر 7 تا 10 روز یک نسل ایجاد کنند و هر جانور ماده می‌توانند 100-50 تخم بگذارد. در این صورت قدرت تکثیر این جانوران نسبتاً شدید است و در شرایط مساعد، خسارت فراوان ایجاد می‌کنند. خسارت کنه‌ها اغلب شامل زرد شدن، زنگ‌زدگی، جمع شدن و ریزش برگ‌ها و میوه‌ها می‌باشد. بعضی کنه‌ها در روی برگ و میوه ایجاد بدشکلی یا گال می‌کنند. بعضی کنه‌های Eryophidae باعث ضخیم شدن برگ و پیچیدگی لبه و زنگ‌زدگی روی میوه می‌گردند.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله کنه‌های نباتی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد