فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تفاوت استرس میان افراد معتاد و افراد غیر معتاد

اختصاصی از فایلکو تفاوت استرس میان افراد معتاد و افراد غیر معتاد دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 7

 

چکیده :

هدف از این تحقیق مقایسه شیوه های مقابله با استرس در افراد معتاد و غیر معتاد شهرستان اهواز در سال 1385می باشد .جامعه آماری این تحقیق افرادیست که به عنوان معتاد به مراکزخود معرف مراجعه میکردند و افرادی که در تست تشخیصی عدم اعتیاد مرکز بهداشت اهواز عدم اعتیاد آنها محرز شده بود . حجم نمونه دراین پژوهش 60نفر معتاد 60نفر غیرمعتاد ( شاهد) می باشدکه بصورت تصادفی انتخاب شدند . ابزارهای پژوهش شامل زمینه یابی تجارب زندگی 1( LES ) و پرسشنامه شیوه های مقابله ای (CRI)2 می باشد . برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آماری توصیفی مثل میانگین ، میانه ، نما ، واریانس وانحراف معیار و آزمون غیر پارامتری مان ویتینی3 و ویلکسوکسون4 تست و با استفاه از نرمافزار SPSS انجام شد . بر اساس یافته های بدست آمده رویدادهای استرس آمیز افراد معتاد بیشتر می باشد .در مورد خرده مقیاسهای مقابله ای میتوان گفت که افرادمعتاد در قبال استرس از حل مسئله وجلب حمایت اجتماعی و ارزیابی شناختی کمتر ومهار هیجانی و جسمانی کردن مشکلات بیشتر از گروه مشاهده استفاده کرده اند . ونتیجه کلی که از این تحقیق بدست آمد این بود که افراد معتاد به علت ضعف در شیوه های مقابله بااسترس به اعتیاد روی آورده اند .

کلید واژه : استرس – معتاد – شیوه های مقابله

مقدمه :

استرس روانی که برحسب شرایط اجمعی ناگوار ، رویدادهای ناخوشایند زندگی یا گرفتاریهای روزمره ارزیابی میشود ، با انواع مسائل تندورستی ارتباط دارد ( لازاروس1 ، 1985 و 1991) . استرس علاوه بر اینکه با خیلی از رفتارهای ناسالم ارتباط دارد ، مشکلات جسمانی نیز به بار می آورد .برای مثال وقتی که استرس بدن را برای عمل بسیج می کند ، فشار خون را بالا می برد . استرس مزمن ناشی از مشقت اقتصادی و زندگی شهری ، با پرتنشی ارتباط دارد ، ارتباطی که در شیوع زیاد بیماری قلبی در بین گروههای کم درآمد ، مخصوصاٌ آمریکاییهای آفریقایی تبار ، دخالت دارد ( کالهون 2 ، 1992 ) از طرفی استرس روانی در عملکرد دستگاه ایمنی میزان اختلال ایجاد میکند واین رابطه م یتواند زیر بنای ارتباط آن با انواع سرطان باشد .استرس با کند کردن فعالیت گوارشی ، هنگامی که خون بهمغز ، قلب ودست و پا جاریمی شود ف میتواند مشکلات معدی – روده ای از جمله یبوست ، اسهال ، کولیت ، وزخم( اسر ) ایجاد کند . ( دوناتل و دیویس 3 ، 2000 ) .

این روزها موضوع فشار روانی ناشی از کار و زندگ در میان عامه مردم ، متخصصان آموزشی، مددکاران ، متخصصان بهداشت و سایر کسانی که مسئولیت بهزیستی مردم را به عهده دارند بسیار رایج بوده ودر رأس امور قرار دارد . سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا دولتها مسئولین و سازمانها یا حتی خود افراد حقیقتاٌ خود را

برای انجام کارهای منظم و طرح های حساب شده متعهد و پایبند ساخته اند تا بدین ترتیب فشارهای کار و زندگی را به حداقل ممکن کاهش دهند و به طور ریشه ای امور بهزیستی خود ودیگران را بهبود و ارتقا ببخشند ویا با مشکلات ناشی از تغییروتحولات اجتماعی فشار ناشی از محیط کار وزندگی مقابله نمایند ؟ متأسفانه پاسخ این سئوال منفی است ، تنها تعداد انگشت شماری از افراد و سازمانها نظر خود را به اینمسئله معطوف داشته اند و به این امر توجه جدی دارند . کاملاٌ واضح است که این مهم به عهده خود افراد است که از فشار روانی درونی خود بکاهند ، و یا اینکه شیوه و روش زندگی خود را تغییر دهندو از این طریق بهخود کمک کنند به عبارت دیگرتا زمانی که خود نقش فعالی در روند پیشگیری از ایجاد فشار ومقابله با آن به عهده نگیرند تغییر سیاستها و روشهایی که سازمانها ومسئولین در پیش می گیرندنتیجه کمی در پی خواهد داشت ( کوپر ، 1982) فشار روانی به واکنش افراد در برابرموقعیتهایی اشاره دارد که خواسته ها ، اجبارها ، یا مقدوراتی را پیش میکشند در این راستا باید گفت مهارتهای مقابله فنونی چون تفکر سازنده و انعطاف پذیری هستند که افراد را قادر می سازد با فشار روانی مقابله نموده وبهطور نسبی رفتار خود ومحیط را به اختیار خود بگیرند .علت اهمیت برخورداری از منابع شخصی برای مقابله رفتاری این استکه فشار روانی تأثیرات نامطلوبی روی رفتار ، تفکر و کنش های بدنی دارد. از انواع پاسخهای رفتاری میتوان افت عملکرد موثر ، استعمال دخانیات ، الکل و سایر داروهای نقشه آور نام برد ( ساراسون 2 ، 1987 ) .

با توجه به نکاتذکر شده در این تحقیق سعی شده است که شیوه های مقابله با استرس در افراد معتاد و غیر معتاد را با یکدیگر مقایسه کنیم بنابراین سئوالی کلی تحقیق اینست که ایا شیوه های مقابله با استرس در افراد افراد معتاد وغیر معتاد با یکدیگر تفاوت دارند یا خیر ؟

مفاهیم کلیدی :

تعریف عملیاتی استرس :

استرس عبارتست از نمره ای که فرد از پسرشنامه زمینه یاب تجارب زندگی ساراسون بدست می آورده .

تعریف نظری استرس :

استرس واکنش انطباق متأثر از ویژگیهای شخصیو یا فرایندهای روانشناختی است که در نتیجه هر فعالیت خارجی ، موقعیت ویژه ویا حادثه های فعال شده باشد و بازتابهای فیزیکی و یا روانی خاصی را بر خود تحمیل کند ( بلانچارد ، ترجمه رمضانی 1376) .

تعریف عملیاتی شیوه های مقابله :


دانلود با لینک مستقیم


تفاوت استرس میان افراد معتاد و افراد غیر معتاد
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد