مطالعات نشان میدهد که افزایش سطح اکسیداتیوی مایع سمینال از طریق مکانیسمهای مختلف ازجمله پراکسیداسیون لیپیدی غشای اسپرم، اختلال در متابولیسم اسپرماتوزوئید و کاهش توانایی بارورسازی آن سهم عمدهای در نقص عملکرد اسپرم دارد.
اهداف مطالعه:
- ارزیابی امکان بهبود کیفیت اسپرم در ماهی طلایی از طریق افزودن سلنیوم به جیره غذایی
- بررسی بافت شناسی وضعیت تکامل گناد و اسپرم در بیضه
- اندازهگیری میزان آسیب DNA اسپرم ماهی طلایی ناشی از میزان زیاد سلنیوم در جیره به روش کامت قلیایی
- اندازهگیری میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز در پلاسمای سمینال که نقش محافظتی از DNA اسپرم را دارد.
پروپوزال ارزیابی تاثیر سطوح متفاوت سلنیوم آلی جیره بر شاخصهای کیفی پلاسمای سمینال و اسپرم ماهی طلایی (Carassius auratus gibelio)