![تحقیق در مورد ایزولاسیون ایستگاههای فشار قوی](../prod-images/639104.jpg)
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه13
فهرست مطالب
6-1 . ایزولاسیون ایستگاههای فشار قوی
6-2 . سطح عایقی (InsuLation Level)
6-3. هماهنگی ایزولاسیون تجهیزات ()
6-4 . ایزولاسیون داخلی ایستگاههای فشار قوی
6-5 . تعیین و انتخاب سطح ایزولاسیون داخلی پست کرج
6-6 . ایزولاسیون خارجی ایستگاههای فشار قوی :
1 . ایزولاسیون ایستگاههای فشار قوی
در ایستگاههای فشار قوی ارتباط تجهیزات به یکدیگر و به شینه های اصلی و خروجیها توسط شینه های ارتباطی صورت می پذیرد . ایزولاسیون هادیهای تحت ولتاژ در محفظه بسته تجهیزات فشار قوی ، از جمله ترانسفورماتورهای قدرت ،ترانسفورماتورهای جریان ولتاژ ، کلیدها و غیره توسط روغن و یا گاز SF6 و یا هوای فشرده موجود در محفظه تأمین می گردد و ایزولاسیون شینه های اصلی و شینه های ارتباطی واقع در فضای باز توسط هوا تأمین می کردد .
خصوصیات ایزولاسیون در محفظه بسته تجهیزات فشا قوی متفاوت از خصوصیات ایزولاسیون توسط هوا بوده و درهنگام طرح پست و انتخاب تجهیزات فشار قوی لازم است این مرحله متناسب و هماهنگ با یکدیگر صورت پذیرد .
دو نوع ایزولاسیون داخلی و خارجی تجهیزات فشار قوی خصوصیات متفاوت را در قبال انواع مختلف اضافه ولتاژها عرضه می کند که در بخش های بعدی به شرح آن پرداخته می شود .
6-2 . سطح عایقی (InsuLation Level)
هوای اتمسفر در فواصل هوایی بین تجهیزات محیطی دی الکتریک تشکیل می دهد . این محیط دائما درمعرض اضافه ولتاژ با فرکانس صنعتی و نیز در معرض اضافه ولتاژهای موجی ناشی از تخلیه جوی ( صاعقه ) و کلید زنی (قطع و وصل) می باشد . شکست الکتریکی پدیده ایست که در اثر افزایش حداقل یکی از اضافه ولتاژهای فوق در فواصل هوایی بین تجهیزات در عایق بندی سیستم ایجاد می گردد .
در میان موجهای یاد شده فوق عامل اصلی تعیین کننده در فواصل الکتریکی بین تجهیزات و شینه ها ، همان دامنه ولتاژ موجی قابل قبول توسط هوایی ایزولاسیون می باشد که به سطح ایزولاسیون ایستگاه یاBasic Insulation Level مرسوم بوده و به طور خلاصهBIL نشان داده می شود و آن عبارتست از مقدار ولتاژی که باعث شکست الکتریکی عایق بندی سیستم می گردد .
شکل این موج بر حسب زمان رسیدن به مقدار ماکزیمم و زمان لزوم برای کاهش به نصف مقدار ماکزیمم مشخص می گردد .
برای موارد مختلف و در استانداردهای مختلف زمان پیشانی موج معمولاً بین می باشد .
6-3. هماهنگی ایزولاسیون تجهیزات ()
به منظور محدود کردن اضافه ولتاژهای اعمالی تجهیزات پست ، نوعی هماهنگی عایقی بایستی بین آنها برقرار گردد . این هماهنگی به وسیله سیمهای محافظ () و برقگیر ()انجام شده و طوری تنظیم می شود که اضافه ولتاژهای اعمالی به تجهیزات تا حدود هشتاد درصد محدود شود.
این دو وسیله به دو روش متفاوت زیر عمل می کنند :
الف) سیمهای محافظ یا که از فضای بالای تجهیزات می گذرند و اضافه ولتاژهای موجی ناشی از تخلیه جوی را گرفته و به زمین منتقل کرده و از این طریق اضافه ولتاژ اعمالی به تجهیزات ر محدود می نماید و در مورد اضافه
تحقیق در مورد ایزولاسیون ایستگاههای فشار قوی