فرمت فایل :word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 17 صفحه
یکی از عوامل خوردگی بتن در محیطهای خورنده به ویژه در سواحل خلیج فارس و دریای عمان، یون کلرید است. در سالهای اخیر تعداد زیادی از سازههای بتنی در کشورهای مختلف دنیا از جمله نقاطی از کشور ایران دچار آسیبدیدگی با خرابی زودرس ناشی از خوردگی کلریدی شده است. از آنجائیکه کلرید از طریق اجزای تشکیلدهنده بتن نظیر آب، سیمان، سنگدانه، مواد افزودنی و همچنین آبهای نفوذی (املاح محلول در آنها) به داخل بتن راه مییابد و حداکثر مجاز یون کلرید 4/0 درصد وزنی سیمان در بتن مسلح ساخته شده با سیمان پرتلند معمولی تعیین شده است، لذا لازم است مقادیر یون کلرید موجود در بتن برای شناخت وضعیت بتن از نظر مقاومت در برابر خوردگی، نگهداری و تعمیر به طور دقیق اندازهگیری شود و در زمینه انجام عملیات پیشگیری و تقویت احتمالی اقدامات مؤثر صورت گیرد. با استفاده از روشهای مختلف آزمایشگاهی ( تیترومتری، گراویمتری و دستگاهی)، یون کلرید در نمونههای سیمان و ملات حاوی مقادیر مشخص و مختلف کلرید سدیم، اندازهگیری میشود. با توجه به نتایج به دست آمده، بهینه روش، انتخاب شده و دستورالعمل روش آزمایش استاندارد تعیین یون کلرید در بتنهای سخت شده تهیه میگردد.
بررسی کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساخت و ساز ایران و ارائه راهکارها
با وجود اینکه در چند دهه اخیر کاربرد پلیمر در صنعت ساختمان در کشورهای صنعتی با تحولات چشمگیری همراه بودهاست، ولی متأسفانه در کشور ما تا به امروز تحقیقات و بهرهبرداری از علوم و تجربیات بهدست آمده در دیگر کشورها در حال طی کردن مراحل اولیه است.
با توجه به نیازهای جدید صنعت ساختمان، لازم است هر چه سریعتر مطالعاتی جهت تعیین قابلیتها و نیازها در کشور و ارائه راهکارهایی جهت استفاده بهینه از پلیمرها در ساخت و ساز کشور صورت گیرد.
در بخش اول این پروژه، بهمنظور آشنایی کلی خواننده با پلیمرها اطلاعات مفیدی ارائه گردیدهاست. این اطلاعات شامل دستهبندی پلیمرها و آشنایی با انواع مهم آنها و خواص عمومی هر کدام میباشد. در ادامه، کاربردهای مهم پلیمرها در صنعت ساختمان پس از تعریف یک کد طبقهبندی کاربردی از مصارف پلیمرها در ساختمان ارائه گردیدهاست.
تحقیق در مورد بررسی روشهای اندازهگیری یون کلرید در بتنهای سخت شده و انتخاب روش بهینه و تهیه دستورالعمل آن