فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی ماءالشعیر

اختصاصی از فایلکو پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی ماءالشعیر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی ماءالشعیر


پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی ماءالشعیر

توضیحات بیشتر و دانلود فایل *پایین مطلب *, فرمت فایل: Word  قابل ویرایش و آماده پرینت.

تعداد صفحه :68

قابل اطمینان ازجامع و کامل بودن پروژه کارآفرینی

 

کلیاتی در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید

 

مقدمه

 

ماءالشعیر یا کوشاب فرآورده‌ای است گازدار و غیرالکلی که از مالت آب جوی آب و مواد  افزودنی مجاز بدون مرحله تخمیر الکلی تهیه می‌شود. عصاره مالت نیز از انجام فرایند بر روی جو به دست می‌آید. رنگ ماءالشعیر زلال و شفاف می‌باشد. وزن ماءالشعیر حدود 330 گرم می‌باشد.(حدود 70٪ مایع ماءالشعیر را آب تشکیل می‌دهد.)

 

ماءالشعیر به علت دارا بودن مواد غذائی در مقابل نور و گرما آسیب‌پذیر می‌باشد. اگرچه به خاطر جلوگیری از فعل و انفعالات شیمیایی مایع ماءالشعیر در شیشه‌های رنگی ارائه می‌گردد می‌بایست ماءالشعیر را در جای خنک و دور از نور خورشید نگهداری نمود کخه در این صورت مدت انقضای مصرف ماءالشعیر حدود 3 ماه بعد از تولید خواهد بود.

 

 

 

تعریف محصول

 

ماءالشعیر یا کوشاب فرآورده‌ای است گازدار و غیرالکلی که از مالت جو  آب و مواد افزودنی مجاز بدون مرحله تخمیر الکلی تهیه می‌شود.

 

ماءالشعیر در بطری 330 میلی‌لیتر غیر قابل برگشت یا قوطی‌های یک‌بار مصرف عرضه می‌گردد که در این طرح نوع اول مورد نظر می‌باشد.

 

 

 

ویژگی‌ها و مشخصات فنی محصول

 

از نظر شکل ظاهری در بطری شیشه‌ای 330 میلی‌لیتری بوده که از شیشه‌های معمولی رنگی با درب فلزی لستفاده شده ارائه می‌گردد. همچنین محصول دارای برچشب بوده و در داخل بسته‌های 12 تائیس به صورت بسته‌بندی شرینگ (SHINING) توزیع می‌گردد. از نظر شیمیایی ماءالشعیر باید ویژگی‌های زیر را دارا باشد.

 

 

 

ویژگی‌های شیمیایی ماءالشعیر (کوشاب)

 

ردیف

نوع ویژگی

 

1

رنگ بر حسب واحد EBC

8-4

2

کدورت بر حسب واحد EBC

حداکثر 2

3

میزان PH نمونه

4- 6/3

4

میزان اسیدیته

2/0 – 12/0

5

میزان الکل اتیلیک بر حسب درصد وزنی

حداکثر 1/0

 

 

 

 

 

تعیین فلزات در ماءالشعیر

 

ردیف

تعیین فلزات موجود در ماءالشعیر

بر حسب میلی‌گرم در لیتر

1

ارسنیک

حداکثر 2/0

2

سرب

حداکثر 2/0

3

مس

حداکثر 4/0

4

آهن

حداکثر 25/0

 

 

 

 

 

جدول ویژگی‌های بهداشتی ماءالشعیر

 

ردیف

نوع آزمایش

حد مورد قبول

1

تعداد کل میکروبها در هر سانتیمتر مکعب ماءالشعیر

حداکثر 20

2

کپک و مخمر و سایر میکروبهای پاتوژن

منفی

 

 

 

 

 

طبقه‌بندی محصول

 

ماءالشعیر در ترکیبات مختلف و در بسته‌بندی‌های مختلف ارائه می‌گرد. ماءالشعیر مورد نظر در این طرح دارای ترکیبات استاندارد و بدون الکل و کربنات‌دار تهیه می‌شود و در بطری‌های شیشه‌ای می‌باشد.

 

 

 

فرمول محصول

 

ماءالشعیر ترکیسبی از موادی مانند عصاره مالت، شکر، اسیدهای خوراکثی و گازکربنیک می‌باشد. از نظر غذائی ماده اصلی ماءالشعیر یعنی عصاره مالت حاوی ویتامینهای گروه ب و اسیدهای آمینه می‌باشد.

 

 

 

بسته‌بندی اجزاء

 

ماءالشعیر در بسته‌بندی‌های مختلف ارائه می‌گردد که از آن جمله می‌توان در بطری‌های شیشه‌ای غیر قابل بازگشت در اشکال مختلف، قوطی‌های یکبار مصرف فلزی و بطری‌های شیشه‌ای قابل بازگشت توزیع نمود. در این طرح ماءالشعیر در بطری‌های شیشه‌ای قابل بازگشت با درب فلزی ارائه و هر 12 بطری در یک بسته‌بندی شرینگ به بازار ارائه می‌گردد.

 

قطعات متشکله محصول عبارتند از:

 

درب فلزی( تشتک)                                             1عدد

 

رزین پی ای تی                                                 1 عدد

 

بطری شیشه‌ای 330 میلی‌لیتری رنگی                    1 عدد

 

مایع خوراکی ماءالشعیر                                                330 میلی‌لیتر

 

برچسب چاپ شده  برای روی بطری                    1 عدد

 

 

 

حد استاندارد ملی و جهانی

 

جهت عرضه هر کالای مصرفی در بازار، داشتن کیفیت بالا از اهم وظایف تولید کننده می‌باشد. در این راستا رعایت استانداردهای ملی جهت مصرف داخلی و استاندارادهای بین‌المللی  و جهانی جهت صادرات امری الزامی است. از طرف دیگر در بازارهای مختلف رقبائی داشته و لازم ایت جهت بالا بردن میزان فروش در میدان رقابت، حداکثر کیفیت به موازات کاهش قیمت تمام شده مد نظر باشد. جهت رسیدن به این امر باید استانداردهای ملی و جهانی را به عنوان حداقل کیفیت مطلوب در مد نظر داشت.

 

 

 

مقایسه کالاهای جانشین با محصول اصلی

 

در صورتی که ماء‌الشعیر را به عنوان نوشابه‌های  خوراکی در نظر بگیریم می‌توان از محصولات دیگری مانند نوشابه‌های گازدار دیگر نام برد که در این صورت در شرایط مساوی مصرف می‌توان در نظر  گرفت. ولی در صورتی که بخواهیم ماء‌الشعیر را با محصولات دیگر ماء‌الشعیر ( در بسته‌بندیهای مختلف با مارک‌های مختلف) در نظر بگیریم می‌توان گفت که انواع مختلف ماء‌الشعیر دارای شرایط مصرف و رقابتی مساوی بوده و تنها در بازاریابی و نوع بسته‌بندی  می‌توانند قابل رقابت با یکدیگر باشند.

تعیین و محاسبه ظرفیت

در انتخاب ظرفیت تولید برای احداث یک واحد جدید معمولاً پارامترهایی نظیر نیاز و تقاضای بازار برای محصولات واحد به عبارت مناسب‌تر سهم قابل کسب بازار توسط واحدهای جدیدالاحداث، امکانات صادرات محصول، محدوده ظرفیت متداول واحدهای موجود ( داخلی) یا محدوده ظرفیت جهانی متداول برای اینگونه واحدها حداقل ظرفیت اقتصادی با توجه به پارامترهای فنی و تکنولوژیکی و یا سایر محدودیتهای فنی و تکنیکی باید مورد توجه قرار گیرند.

ظرفیت اسمی  با شرایط ایده‌آل                            میلیون بطری 78 3× 270×8×12000

ظرفیت واقعی با توجه به شرایط ایده‌آل واقعی میلیون بطری 9/34=270×3×6×60٪×12000

(با راندمان 6درصد برای ماشین‌آلات)

بنابراین ظرفیت را با توجه به سادگی محاسبات 30 میلیون بطری در نظر می‌گیریم.

 

برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد

اصولاً واحدهای صنعتی در سالهای اول بهره‌برداری با ظرفیت اسمی و نهایی برآورد شده تولید نمی‌کنند. و این امر با افزایش تدریجی تولید تا رسیدن به ظرفیت نهائی صورت می‌گیرد. در این طرح در سال اول 75 درصد ظرفیت اسمی و در سالهای بعدی به ترتیب 85، 100 ، 100 درصد ظرفیت اسمی تولید،  واحد  تولید خواهد نمود. جدول زیر برنامه تولید را تا رسیدن به ظرفیت نهایی نشان می‌دهد.

 

 

 

 

برنامه تولید سالیانه

نام محصول

واحد محصول

برنامه افزایش تولید ظرفیت نهایی

سال اول     سال دوم     سال سوم     سال چهارم     سال پنجم

ماءالشعیر

میلیون بطری

5/22         5/25             30              30              30

 

 

شرایط عملکرد واحد

مشخصه عملکرد واحد شامل تعداد شیفت کاری، زمان فعال کاری در هر شیفت، و تعداد روزهای فعال کاری در سال بوده و در حقیقت نشان‌دهنده برنامه‌های زمانی عملیات تولیدی در واحد می‌باشند که در زیر مشخص شده است.

تعداد روزهای کاری: 270 روز

تعداد شیفت در روز: 3 شیفت

ساعت کار در هر شیفت: 8 ساعت و ساعت کار مفید در هر شیفت 6 ساعت می‌باشد.

 

مواد اولیه مورد نیاز طرح

برای تولید ماءالشعیر نیاز به دو دسته مواد اصلی و مواد اولیه بسته‌بندی می‌باشد که در زیر مورد بررسی واقع شده است.

الف – مواد اولیه اصلی

عصاره مالت جزء اصلی محصول بوده و به صورت عصاره خریداری می‌شود. عصاره مالت ترکیبی از ویتامینهای گروه ب و اسیدهای آمینه می‌باشد که با فرایندهایی بر روی جو به دست می‌آید. ضایعات آن حدود یک درصد می‌باشد و مصرف آن در هر بطری 5/13 گرم می‌باشد. بنابراین مصرف سالیانه آن از طریق فرمول زیر به دست می‌آید:

گرم            405000000= 30000000 × 5/13

میزان مصرف عصاره مالت با توجه به ضایعات آن                              تن 410=1/10× 5/4

 

شکر به عنوان ماده شیرین کننده ماءالشعیر در تهیه شربت به کار می‌رود. میزان ضایعات آن نیز 5/1٪ می‌باشدو مصرف آن به میزان 23 گرم از مایع 330 گرم مایع ماءالشعیر است بنابریان مصرف آن به شرح زیر است:

تن         700 1015/1 × 30/23

 

اسیدهای خوراکی

این مواد افزودنی به کار می‌رود ضایعات آن حدود 1 درصد بوده و مصرف آن حدود 36/0 گرم برای هر بطری می‌باشد.

تن         11=01/1× 36/0 × 30

دی اکسید کربن

بابت گازدار کردن مایع ماءالشعیر به کار می‌رود. میزان مصرف آن حدود 4/1 گرم برای هر بطری می‌باشد و ضایعات آن به میزان 30٪ می‌باشد.

تن         50=2/1× 4/1 × 30

مواد اولیه برای بسته‌بندی

(تشتک) – جهت بستن درب بطری استفاده شده که از جنس فلز می‌باشد. ضایعات آن در حدود 16/0 درصد برآورد گردیده است. هر تشتک دارای یک ورق پلی‌اتیلن بوده که جهت قرار گرفتن بین تشتک فلزی و بطری شیشه‌ای به کار می‌رود تا از خروج گاز و نشت و جذب گاز توسط فلز و ... جلوگیری کند که با احتساب قیمت تولید مصرف سالیانه درب بطری به صورت زیر محاسبه می‌شود:

میلیون عدد       5/30= 03/1 × 30000000

 

 

 

بطری شیشه‌ای – بطری ظروف مایع خوراکی بوده و در این طرح ظرفیت هر بطری 330 میلی‌لیتر می‌باشد. در تولید ماءالشعیر از بطری‌های شیشه‌ای رنگی ( قهوه‌ای) استفاده می‌شود. میزان ضایعات آن در حدود 6/0٪ درصد می‌باشد. مصرف سالانه شیشه به صورت زیر محاسبه می‌شود:

میلیون بطری    2/30= 6/100× 30000000

 

 

 

ورق پلی‌اتیلن (نایلون) برای بسته‌بندی شرینگ بطری‌های شیشه‌ای به کار می‌رود میزان ضایعات آن در حدود 02/0 درصد می‌باشد. برای هر دسته 12 تائی ماءالشعیر حدود 20 گرم نایلون استفاده می‌شود که با توجه به ظرفیت تولید و ضایعات میزان مصرف آن به صورت زیر محاسبه می‌گردد.

کیلو                51000=02/1×02/0× (3000000012)

 

 

 

 

جدول زیر لیست مواد اولیه مورد نیاز برای تولید ماءالشعیر را نشان می‌دهد:

ردیف

نام و مشخصات قطعات و مواد اولیه

نام تجاری

واحد سنجش

مشخصات فنی

منابع تأمین

کاربرد محصول

میزان  ضایعات

مصرف سالیانه

1

عصاره مالت

 

تن

 

داخل

ماده اصلی

-

410

2

شکر

 

تن

 

داخل

ماده اصلی

700

3

اسیدهای خوراکی

 

تن

 

داخل

افزودنی

11

4

دی‌اکسید کربن

گازکربنیک

تن

 

داخل

افزودنی

20٪

50

5

درب بطری

 

میلیون عدد

تشتک فلزی

داخل

بسته‌بندی

5/30

6

برچسب بطری

 

میلیون عدد

چاپ شده

داخل

بسته‌بندی

5/30

7

نایلون

ورق پلی‌اتیلن

تن

به صورت ورق

داخل

بسته‌بندی

02/0٪

51

8

شیشه رنگی

 

میلیون عدد

330میلی‌لیتر

شیشه همدان

بسته‌بندی

6/0٪

2/30

 

 

محاسبه نیروی انسانی مورد نیاز

کارایی و اثربخشی هر سازمان تا حدود زیادی به مدیریت صحیح و به‌کارگیری مؤثر منابع انسان بستگی دارد. تعیین مشاغل و تنظیم شرح وظایف هر شغل در طبقات مختلف سازمان، از اصول اساسی تشکیلات یک واحد می‌باشد. مراحل اولیه هر طرح با برآورد نیاز نیروی انسانی و تعیین پست سازمانی همراه می‌باشد.

پارامترهای مختلفی در تعیین و تخصص نیروهای انسانی واحد تولیدی دخالت دارند. از جمله این عوامل می‌توان به سطح تکنولوژی مورد استفاده، تمایل به اشتغال‌زایی یا اتوماسیون، حدود تخصص و مهارت مورد نیاز اشاره کرد. برآورد نیروی انسانی طرح در دو بخش پرسنل تولیدی و غیر تولیدی انجام می‌شود.

 

 

 

 

برآورد پرسنل تولیدی

در این بخش با توجه به لیست ماشین‌آلات ارائه شده، پرسنل کارگاه برآورد می‌گردد. حد تخصص مورد نیاز برای کار با یک ماشین و میزان وابستگی  ماشین به کارگر (درجه اتوماسیون ماشین)، از عوامل تعیین کننده‌ای است که مشخص می‌کند هر ماشین چه تعداد پرسنل و با چه مهارتی لازم دارد. با توجه به موارد فوق، مهارتهای مورد استفاده  در صنایع به ترتیب تخصص و مهارت عبارتند از: مهندس، تکنسین، کارگر ماهر و کارگر ساده. در این واحد با توجه به ویژگی‌های فنی فرایند و حدود تخصصی مورد نیاز ماشین‌آلات، پرسنل تولیدی شاما خط تولید، انبار و آزمنایشگاه مطابق جدول  زیر برآورد شده است.

 

 

 

نیروی انسانی تولید

ردیف

بخش

مهندس

تکنسین

کارگر ماهر

کارگر ساده

پرسنل

1

خط تولید

3

6

16

25

50

2

آزمایشگاه

2

1

-

-

3

3

انبار مواد اولیه

-

-

2

4

6

4

انبار محصول

-

-

3

4

7

جمع پرسنل

5

7

21

23

66

 

 

  پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی مائ الشعیر,فرمت فایل word  شامل 68 صفحه. مناسب جهت انجام تحقیقات، پروژه های کارآفرینی و طرح های توجیهی ,مناسب برای تسهیلات اعتباری

 


دانلود با لینک مستقیم


پروژه کارآفرینی و طرح توجیهی ماءالشعیر
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد