لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 46
چکیده
هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین های ادراکی – حرکتی بر درمان مشکلات خواندن و نوشتن یک دانش آموز با اختلال یادگیری است که به صورت موردی انجام گرفته است. آزمودنی یک پسر 8 ساله با هوشبر 95 و در مقطع ابتدایی پایه دوم در مدرسه عادی مشغول به تحصیل می باشد. به منظور بررسی تأثیر فعالیت های ادراکی – حرکتی از مقیاس اوزرتکسی در پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد و با پرسش هایی که از والدین و معلم وی بعمل آمد میزان فعالیت های ادراکی – حرکتی و میزان فعالیتهای ادراکی – حرکتی و میزان پیشرفت تحصیلی خواندن و نوشتن کودک بررسی شد.
برای پی بردن به تأثیر متغیر مستقل یعنی فعالیت های ادراکی – حرکتی کودک از طرح AB استفاده شد. مدت دورة آزمایشی جمعاً 8 هفته به طول انجامید و در هفته دو جلسه و هر جلسه 45 دقیقه با آزمودنی در زمینه فعالیت های ادراکی – حرکتی به صورت فردی کار انجام شد. نتایج نشان دادند که آموزش فعالیت های فردی می تواند در بهبود مشکلات یادگیری خواندن و نوشتن دانش آموز تأثیر داشته باشد. همچنین انجام فعالیت های ویژه ادراکی – حرکتی این نوع کودکان را بهبود بخشد.
فهرست
عنوان صفحه
چکیده
مقدمه
فصل اول : کلیات تحقیق
بیان مسئلة و ضرورت تحقیق
اهداف تحقیق
فرضیه های تحقیق
فصل دوم : ادبیات و پیشینه تحقیق
مبانی نظری تحقیق
بررسی پیشینه تحقیق
فصل سوم : روش شناسی تحقیق
جامعة آماری
نمونه آماری
روش تحقیق
متغیرهای تحقیق
وسایل اندازه گیری
روش جمع آوری اطلاعات
روشهای آماری
فصل چهارم : تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق
یافته های توصیفی تحقیق
آزمون فرضیه های تحقیق
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری
خلاصة تحقیق
نتایج تحقیق
بحث و نتیجه گیری
منابع مأخذ
1
2
6
11
27
34
39
42
مقدمه
روان شناسان شناختی و نظریه پردازان و پژوهشگران این حیطه با نظریه های خود دربارة پردازش اطلاعات و روندهای شناختی یادگیری حرکتی گذاشته و آنها را به سوی روندهای شناختی و مکانیسم هایی کشانده اند که با مهارت های حرکتی کودکان ارتباط دارند.
امروزه پژوهش های بی شماری دربارة یادگیری حرکتی انجام شده است و در آن تفاوت عملکرد حرکتی دو جنس ، فعالیت های بدنی گروه های سنی مختلف ، پیشرفت و توسعه مهارت های حرکتی درشت و آزمایش تکلیف های حرکتی در آزمایشگاه مورد تجربه و آزمایش قرار گرفته است.
امروزه آموزش و پرورش با فراهم ساختن فعالیت های حرکتی معنا دار که دارای سازمان دهی متوالی هستند و هدفشان کمک به فراگیر در گسترش جریان یادگیری است ، از توان بالایی برخوردار است. در چندین سال گذشته ، برنامه های ادراکی – حرکتی به سرعت در مدارس ابتدایی کشورهای پیشرفته توسعه یافته است.
هدف از سازمان دهی این برنامه در آغاز کمک به بهبود برنامه آموزشی بود ؛ ولی امروزه این برنامه ها جهت فراهم ساختن تجربه های یادگیری مفید برای آن گروه از دانش آموزان که دارای مشکلات یادگیری هستند ، استفاده می شود. بیشتر این برنامه ها بشدت بر فعالیت های حرکتی تکیه دارند که در نهایت باعث رشد ادراکی یادگیرندگان می شود. اما برخی از این پژوهشگران ، بین حرکتی فراگیر و توانایی ادراکی ، یک همبستگی مستقیم گزارش کرده اند. این توانایی های ادراکی – جهت تعبیر و تفسیر ، محرکهای ادراکی – جهت تعبیر و تفسیر محرکهای ضروری هستند. برای مثال ، در بیشتر برنامه های حرکتی – ادراکی - ، تمایز قائل شدن بین طرح و زمینه های یک توانایی ، ادراکی است که از طریق نمونه های بصری صورت می گیرد. ( کیامنش به نقل از هارو ، 1365 ) ارتباط نزدیک بین یادگیری و اجرای عصبی عضلانی ( حرکتی ) ، مورد تأکید پژوهشگران است. مدارک و شواهد موجود نشانمی دهد که کارایی روندهای فکری می تواند از توانایی های حرکتی بنیادی که بر آن بنا نشده اند ، بهتر نباشد. به عبارت دیگر برای بهترین اجرا در فرایند های فکری ، رشد و تکامل عصبی – عضلانی ، فقط از طریق فراهم کردن تجربه فعالیت های بدنی در یک برنامة خوب تربیت بدنی
مقاله بررسی تأثیر تمرین های ادراکی – حرکتی بر درمان مشکلات خواندن و نوشتن یک دانش آموز با اختلال یادگیری