فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق مرور پیشینه تحقیق

اختصاصی از فایلکو دانلود تحقیق مرور پیشینه تحقیق دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 21

 

مرور پیشینه تحقیق (Review of the literature)

تاریخچه و سوابق کشت گندم در جهان و ایران

شناخت احتیاج آدمی به گندم را به زمان آدم ابوالبشر نسبت میدهند. بررسی های علمی نشان داده است که گندم را بشر از دوره مفرغ می شناخته است و مورد استفاده قرار میداده است. برای گندم وجود حدود 10 هزار سال طول عمر تصور می شود

برای گندمهای که از حفاریهای زارمو نزدیک سلیمانیه عراق بدست آمده حدود 10 هزار سال عمر تعیین شده است. حدس زده می شود که جنوب غربی آسیا مبدا گندم بوده و احتمالاً از 15ـ10 هزار سال قبل از میلادمسیح از گندم در این مناطق برای تغذیه انسانها استفاده میشده است. در اسلام گندم را در ردیف کالاهای با ارزشی چون طلا، نقره، گاو، گوسفند و بز که به آن زکات تعلق می گیرد قرار داده اند. نان تهیه شده از گندم را در کشور ایران برکت خدا و در کشورهای غربی مایه زندگی می دانند. در جنگ جهانی اول شکار بزرگی به این مضمون وجود داشت در هر کشوری که گندم داشته باشد در جنگ پیروز خواهد شد و در جنگ جهانی دوم کلمه ای که در جنگ از آن سخن به میان آمده و آخرین کلمه ای که همیشه از آن سخن رانده شده نان است. بحرانها و قحطی های ایجاد شده در طول تاریخ کشورها و نیز در کشور خودمان در زمینه نان کم نبوده است. فلذا نان ارزش و اهمیت غذایی خود را از قدیم الایام تا بحال حفظ نموده است(صادقی، 1370)

تاریخچه توسعه گندم در جهان

تا اواسط قرن 19 تحول سهمی در زراعت گندم ایجاد نشده اصولاً زراعت گندم به کندی تکامل یافته است بطوری که کشاورزان ممالک پیشرفته در قرن 19 به نحوی به کشت و زرع گندم می پرداختند که یک زارع در 4 هزار سال قبل از میلاد عمل میکرده است.

در اوایل قرن 20 دانشمندان علاقمند از از کشورهای مختلف از جمله روسیه، آلمان، سوئد، آمریکا و ژاپن درصدد مطالعه نباتات مختلف جهان و انتخاب ارقامی که دارای ارزش مناسب بازدهی کافی و با کیفیت لازم باشد برآمدند تا آنجا که با استفاده از علم ژنتیک و اصلاح نبات به تهیه گونه هایی از گندم پر محصول و مقام نایل آمدند از این پس بشر با بکار گیری روشهای فنی جدید واستفاده از ماشین آلات مدرن با مکانیزه کردن زراعت غلات تحول بزرگی در این بخش بوجود آورده و به یکباره میزان بهره برداری از واحد سطح را به چندین برابر افزایش داد و بدنبال آن علیرغم سوء تغذیه بیش از 3/2 جمعیت جهان، کشور برخوردار از علوم و تکنولوژی، همزمان با پای گرفتن شرکتها چند ملیتی با مازاد عظیم ذخایر گندم مواجه شدند. شرکتهای چند ملیتی غلات با کمک به سرمایه های ثابت و عظیم، سرعت عمل، تحرک و انحصار، ارتباطات بین المللی و اطلاعات دقیق خود توانستند به سرعت جای خود را در مسیر تاریخ و اقتصاد جهان باز کنند و کنترل قیمت های جهانی غلات را به کمک ابزار فوق الذکر انحصاراً در دست بگیرند و از آن به عنوان اهرم فشاری برای تاثیر گذاشتن بر قیمت های مواد غذایی را نحوه تغذیه هر دو در سیاست روابط خارجی استفاده کنند.

استفاده از حربه غلات در سیاست و روابط خارجی تا جایی است که آمریکا به صراحت اعلام میدارد تصور میکنیم که سلاح غلات و مواد غذایی نیرومندترین سلاحی است که ما اکنون برای تامین صلح در اختیار داریم. سالهای آینده و تا هنگامی که سایر کشورها برای تامین مواد غذایی خود به آمریکا وابسته باشند این وضع ادامه خواهد یافت و کشورهای مزبور بیش از آنکه ما را دچار زخمت سازند مجبورند به عواقب کار خود سخت بیندیشند(صادقی، 1370)

وضعیت طرحهای افزایشی تولید گندم در ایران

چون در طی سالهای گذشته تنها قسمتی از بذور مورد نیاز گندم و سایر محصولات با کیفیت نه چندان مناسب در قالب طرحهای افزایش تولید با همکاری برخی از موسسات تحقیقاتی به صورتی پراکنده تهیه وتدارک و توزیع می گردید. لذا برای پایان دادن به این نارسایی در سال 1346 طرحهای افزایشی تولید در سازمان ترویج مطرح و ظرایفی بشرح زیر برای آن تدوین و به مورد اجرا گذاشته شد.

1ـ تهیه و تدارک و توزیع نهاده های مطلوب ومناسب

2ـ ارائه خدمات فنی در قالب طرحهای مورد نیاز

3ـ ایجاد مزارع نمایشی و ترویجی به منظور آشنایی زارعین با روشهای نوین تولید

4ـ نظارت فنی برای اجرای طرح

5ـ بکارگیری و اعمال روشهای به منظور ارتقا سطح دانش و کارآیی کادر شاغل در طرحها جهت انتقال نتایج و یافته های تحقیقاتی به سطح روستا

به این ترتیب فعالیتهای طرحهای افزایش تولید عملات از سال 1346 با اجرای سطحی معادل 5686 هکتار طرح نظارتی برکشت دانه های روغنی شروع و هممان در سطح 700 هکتار مزارع ترویجی مکانیزاسیون احداث گردید و به دنبال آن اجرای طرحهای افزایش تولید گندم در سال 1347 آغاز گردید. فعالیتهای مربوط به افزایش تولید گندم تا سال 1367 ادامه داشت و از سال 1368 که اجرای طرح محوری گندم شروع شد شرکتی تحت نام شرکت تهیه و توزیع نهان و بند تاسیس و وظایف


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق مرور پیشینه تحقیق
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد