
فرمت فایل :word (لینک دانلود پایین صفحه) تعداد صفحات 73 صفحه
تاریخچه قند وشکر در جهان :
انسان برای اولین مرتبه مزه شیرین را از طریق خوردن میوه جات شیرین و عسل تجربه کرده است
مصری ها در زمان امپراطوری قدیم (2500 تا 2900 سال قبل از میلاد مسیح ) از عسل استفاده می کرده اند
برای یونانی ها عسل عنوان دوا را داشت و در نزد رومی ها عسل کالای بسیار با ارزشی محسوب می شد.
بعضی از قبایل آریائی (آلمانی ها )از سال 450 میلادی اقدام به تربیت زنبور عسل نموده اند و قبل از این تاریخ
عسل ثمره زنبورهای وحشی جنگلی بود و آلمانی ها بودند که از تخمیر عسل نوعی آشامیدنی نام مت تهیه می کردند.
تا قرن اول میلادی شواهد تاریخی نشان می دهد که موضوع شکر و نیشکر در دنیای قدیم به درستی شناخته
نشده بوده است زیرا یکی از طبیبان یونانی می نویسد :
(در هندوستان یک نوع عسل وجود دارد که از نی تولید می شود شکل ظاهری آن مانند نمک طعام است وزیر دندان مانند نمک خرد می شود .)
سربازهای جنگهای صلیبی به شکر نام نمک شیرین را داده بودند و از آن بعنوان سوغات استفاده می کرده اند
یک طبیب یونانی می نویسد:
((نمک هندی از حیث رنگ و سختی مانند نمک طعام است و از حیث طعم به عسل شباهت دارد ))
تئوفراست محقق یونانی در قرن چهارم پیش ازمیلادتلویحا اشاره ای به سه نوع عسل دارد
یکی عسل گلها
دیگری عسل شبنم
و سومی عسلی است که از نی تراوش می کند.
قرن ها بعد از مارک وارن اشاره ای به یک نوع درخت دارد که عصاره آن از لحاظ شیرینی شبیه عسل است از قرن
دوم میلادی به بعد دنیای قدیم شکر را شناخته و محل تولید آن را هندوستان می دانسته است.
سابقه تاریخی
ریشه لغوی شکر به کلمه ساکارا مربوط می شود که در زبان سانسکریت به گیاه نیشکر وشیره شیرین
آن اطلاق می شده است.
بررسی تاریخی نشان می دهد که ایرانیان از نخستین اقوامی بوذند که شکر را می شناختند و حتی
حدود 332 سال قبل از میلاد مسیح به هنگام حمله اسکندر به ایران مورد استفاده بوده است.
تحقیق درباره ی کارخانه های مختلف ( قند - آبمیوه - شیر - فاضلاب ) و گزارش بازدید از چند نمونه از این کارخانه ها