مشخصات این فایل
عنوان: تهاجم فرهنگی و آثار آن بر جامعه امروزی
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 64
این مقاله درمورد تهاجم فرهنگی و آثار آن بر جامعه امروزی می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله تهاجم فرهنگی و آثار آن بر جامعه امروزی می خوانید :
کشف حجاب نقطه آغازین تهاجم فرهنگی
تهاجم فرهنگی در تاریخ کشور ما به شکلهای مختلفی در طی دورانهای گذشته بروز کرده است. این مسأله در دوران حکومت رضاخان شکل جدیدی به خود گرفت. در حقیقت این شکل جدید از تهاجم فرهنگی را باید ارمغان سفر چهل روز رضاخان از ترکیه دانست. محمد علی فروغی سفیر کبیر وقت ایران در ترکیه مقدمه اجرای این دسیسه را با لطایف گوناگون فراهم ساخت او به خاطر ارتباط با مصطفی کمال مقدمه سفر رضاشاه به ترکیه را فراهم آورده بود و توانست خواستة غرب را در ایران پیاده کند او به بهانه آشنایی شاه با مظاهر و تمدن اروپا مقده این سفر را فراهم کرد تا شاه از نزدیک با تمدن جدید با ترکیه آشنا شود.
رضا شاه پس از بازگشت از این سفر طولانی دستگاه حکومتی را موظف به انجام دستورات خود کرد و درباریان با خشونت هر چه تمامتر در فرهنگ اصیل مردم مسلمان و متدین ایران تلاش کردند.
ممنوعیت استفاده از حجاب برای دختران در مدارس و همسران افسران ارتش در جامعه جلوگیری از ورود زنان محجبه در مراکز عمومی حتی حجاب در مدارس ممنوعیت استفاده زنان محجبه از وسایل نقلیه و خودداری از سوارکردن آنان با برداشتن جادر زنان توسط نیروهای شهربانی با توسل به زور لزوم اخذ اجازه برای برگزاری مراسمات مذهبی از دولت و … از جمله اقداماتی بود که برای کشف حجاب صورت گرفت. 17 دی ماه سال 1314 (هـ ش) را در واقع باید نقطه آغازین این تهاجم علیه مقدسات دینی کشور دانست رضاخان به همین منظور تلاش خود را ابتدا از مدارس اغاز کرد و در این روز برای اعطای دانشنامه به خانمهایی که از دانشسرا فارغ التحصیل می شدند این مسأله را علنی کرد و همسر و دخترانش بدون داشتن حجاب در مراسم فارغ التحصیل شرکت داشتند. آن روز بود که زنان بی بند و بار در کافه به رقاصی پرداختند و مأموران حکومت در همه شهرها و روستاها و نقاط مختلف کشور در یک بسیج عمومی اقدام به برداشتن حجاب از سر زنان کردند و حتی اجازه استفاده از روسری را به آنان نمی دادند و گاهی به زور سرنیزه روسری ها را از سر زنان و دختران بر می داشتند و چادر و نقاب آنان را پاره پاره می کردند به طوری که استفاده از چادر در خیابانهای تهران کاملاً ممنوع بود رضاشاه با این انگیزه که حجاب خلاف تمدن، قانون و طبیعت انسان است و موجب کاهش حضور زنان که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می دهند در اجتماع می شود دست به چنین اقدامی زد و همچنین روزنامه ها و مجلات اقدام شاه را موجب آزادی زنان و شکستن مفید اسارت از آنان می پنداشتند غافل از اینکه کشف حجاب زمینه ساز شکستی مقاومت و رازهای نهفته زنان بود:
تهاجم فرهنگی و انقلاب اسلامی
رئیس انجمن سیاست خارجی آمریکا در یک کنفرانس در استانبول ترکیبه گفته بود امکان ندارد که روزی آمریکا با مسلمانان تندرو سازیش نماید چرا که آنان نه تنها قصد عقب راندن ما را از خاورمیانه و جنبه نظامی دارند بلکه ما را نیز درسر می پرورانند وی با اشاره به مواضع امام(ره) در برابر فرهنگ غربی می گوید: « آیه الله خمینی زمانی گفته است چیزی که بیشتر از سربازان آمریکایی نفرت مرا بر می انگیزد غرب و بطور کلی
« فرهنگ غربی » است» و در بخش دیگری از سخن خود می گوید: در گذشته ما هیچ کینه ای از اسلام در دل نداشتیم و حتی حسابی برای آن باز نکرده بودیم ولی امروز مسئله کاملاً فرق می کند و لازم است که تمامی ما با این پدیده نو ظهور در ایران و برخی کشورهای دیگر با احتیاط کامل برخودر نمائیم مسلمانان ایران ارزشها و الگوهایی هستند که از آن نیرو می گیرند و ایران به عنوان آزمایشگاهی برای مسلمانان تندرو به شمار می رود که اگر تجربه آن موفق شود به مسلمین کشورهای دیگر سرایت خواهند نود. تذکر: وقتی سخن از تهاجم فرهنگی می دانیم این بدان معنا نیست که ما صرفاً مدافع هستیم و در حالتی ندا؟؟ سر می بریم بلکه برعکس بخش اعظم از توطئه های دشمن ناشی از فشارها و خطراتی است که از ناحیه انقلاب اسلامی متوجه منافع نامشروع آنها در کل جهان شده است. به تعبیر دیگر این تهاجم در واقع پاتکهای دشمن در مقابل« تک» ستم سوزی و کفر برانداز انقلاب اسلامی است و همانطور که در اعتراف مذکور آمده است ترس از گسترش موج انقلاب و سرایت آن به کشورهای دیگر و مشکلاتی که موج اسلامی خواهی در سرتاسر جهان برای استکبار جهانی ایجاد نموده است علت اصلی این توطئه هاست،
حضرت آیه الله خامنه ای « مدضلله العالی» درباره ی ماجرای اخراج چند دانش آموز با حجاب مسلمان توسط «کویل» فرانسه که یکی از اعضای پارلمان فرانسه آن را یک قضیه ملی که با شرافت فرانسه! و آتیه آن گره خورده است» قلمداد نمود و چند تن از فرهنگیان چپ گرایی فرانسوی طی بیانیه ای با عنوان استادان! سلاح خود را بر زمینی نگذارید به مقابله با فرهنگ انقلاب بر خاسته اند.
تهاجم فرهنگی و آسیب پذیری جوانان
دشمن از راه اشاعة فرهنگ غلط سعی می کند جوانهای ما را از دست ما بگیرد.(مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای)
بی شک دوره نوجوانی و جوانی از آسیب پذیرترین مراحل زندگی است و این به دو جهت قابل تبیین می باشد یکی غلبه احساسات بر وجود فرد و دیگری محدودیت تجربه زیرا در این دوره احساسات مالک وجود آدمی می شود و با قدرت تمام او را مسخر خود می نماید. رقت قلب آنچنان است که حوادث و رویدادها را از دریچه عواطف می بیند و تفسیر می کند از این رو جاذبه ها و کششها بیشتر او را به خود می خوانند و هم پدیده که از شور و هیجان بیشتری آکنده باشد او را متأثر می کند و در محاسبات او جایگاه خاصی را اشغال می نماید. فرهنگ مهاجم و مذحط غرب با استفاده از این ویژگیها ویشگردهای تبلیغاتی روان شناسانه سعی در فروپاشی نظام اعتقادی و فکری نسل جوان داشته و از طریق تهی ساختن درون آنها زمینه جذبشان به مبانی فرهنگی بیگانه را فراهم می آورد. ابزارهای تبلیغاتی فرهنگ مبتذل همچون کتاب مجلات نوار ویدئو لباس و نوع پوشش فیلم و سریال موسیقی ورزش و تکنیکهای پیشرفته دیگری که مبتنی بر روان شناسی خاص نوجوانی است تلاش می کنند تا برتری فرهنگ منحط غربی را به فرهنگ مولد اسلام به افکار جوانان ما تحمیل و تلقین کنند و از سوی دیگر با جذابیت ویژه ای که این ترفند تبلیغاتی از آن برخوردارد است اوقات فراغت نسل جوان و مسلمان ما را در راستای اهداف توسعه طلبان شان به نحوی تأمین و تنظیم نمایند که برای نوجوانانی حتی فرصت اندیشه و تأمل درباره معنی و ارج زندگی و فلسفه اوقات فراغت باقی نماند. فرهنگ مهاجم ابتدا سعی در آن دراد که ایمان این نسل را به فرهنگ و معتقداتش سست و متزلزل سازد و در مرحله بعد خلاء آرمانی و فرهنگی موجود را با جلوه های پرزرق و برق و فریبنده اش پر کند و او را به؟؟ فرهنگی در برابر غرب بکشاند و نسلی زبون و وابسته به بیگانه تربیت کند در حالی که دانش آموزان ما نباید از این موقعیت غافل باشند که غرب ملی رغم ظاهر فریبنده و جذابی که دارد به طور وحشتناکی از درون دچار زوال و فروپاشی گردیده و پایه های تمدن آن در حال فرو ریختن است اما آنچه باعث می شود که پاره ای از نوجوانان و جوانان تسلیم گرایشهای غربی شوند نداشتن دانش اجتماعی تجربه زندگی و نیز عدم آگاهی از فرهنگ اصیل و عمیق مکتبی است چه آنکه ما رویدادها و حوادث را بر مبنای دانشهای اجتماعی تجربه کافی و سایر آگاهیهای تحلیل می کنیم و بدون چندین پشتوانه ای فرد تحت تأثیر کششهای فرهنگی بیگانه فکر و روح خود را یکسره تسلیم ارزشها و آرمانهای غرب خواهند نمود.
بخشی از فهرست مطالب مقاله تهاجم فرهنگی و آثار آن بر جامعه امروزی
مقدمه
« تهاجم فرهنگی جدی است»
بی راهه های دیروز
دانستنی های ضروری پیش از اسلام
تلاش برای نفود به اطلاعات قرآنی
ریشة تهاجم فرهنگی بر دین
چرا اسلام در ایران پیشرفت نمود :
رابطة لباس و فرهنگ
رابطة حجاب با فرهنگ اسلامی
سخن آخر
واژة حجاب
شرکت زن در جامعه
فرمایش مقام معظم رهبری در مورد تهاجم فرهنگی
کشف حجاب نقطه آغازین تهاجم فرهنگی
تهاجم فرهنگی و انقلاب اسلامی
تهاجم فرهنگی و آسیب پذیری جوانان
دانلود مقاله تهاجم فرهنگی و آثار آن بر جامعه امروزی