چغندرقند
نام علمی Beta Vulgaris
نام انگلیسی Suger Beet
والد اصلی B.Maritima
تفاوت گیاهان اهلی و وحشی چغندرقند
1- برگهای مستقیم
2 راندمان فتوسنتزی
3- ریشه های مستقیم غده ای توسعه یافته
عملکرد غده
1- پتانسیل بیش از 30 تن
2- عملکرد بیش از 40 تن مطلوب و یا عملکرد بیش از 6 تن قند
22 درصد قند و ریشه عمیق و منشعب ----- جد
تیپ علوفه ای ---- درصد قند کم و عملکرد بالا ----- بیشتر غده در بیرون خاک
1- کروی تمام غده
2- غلطکی یا استوانه ای بیش از نصف
3- دوکی 2/3 غده بیرون از خاک
n
اول رشد برگ ها بعد از سه ماهگی ریشه زیاد
هشت روز 20 سانتی متر
6 تا 8 برگی 200 سانتی متر
دوایر چغندر قند 8 حداکثر 12
علوفه ای 3 تا 5 عدد
برگ به فرم طبقه ای با زوایای متفاوت نور
شاخص سطح برگ بالا 4 تا 9
دوام سطح برگ بالا
کوتین برگ تبخیر
میکروارگانیسمها
نور + دی اکسید کربن + 18 تا 20 درجه 10 گرم در روز هیدرات کربن
ترکیبات ریشه
70-75% آب
26-20% ماده خشک
10-20 ساکاروز
مابقی
70-75% آب
26-20% ماده خشک
10-20 ساکاروز
مابقی
مهمترین کشورهای تولید کننده
درجه اول اروپایی
آلمان، اتریش، اسپانیا، انگلستان، بلژیک، بلغارستان، پرتغال، دانمارک، روسیه، رومانی، سوئد، سوئیس، فرانسه،
مهمترین کشورهای تولید کننده آسیایی
ایران ترکیه ، ژاپن ، کره، هند
مهمترین کشورهای تولید کننده آفریقایی
الجزایر، تونس، مراکش
الجزایر، تونس، مراکش
40% قند دنیا از چغندر قند و60% بقیه از نیشکر
گیاهشناسی chenopodiacae:
دو ساله دو لپه بدون گلبرگ میوه فندقه
سال اول تولید قند و سال دوم تولید بذر
طول دوره رشد 6 – 9 ماه
فاقد ساقه مجموعه ای از برگهای بزرگ عمودی وافقی
طول ریشه 20-50سانتی متر تحت تاثیر محیط عملیات زراعی و تیپ های مختلف
محل ذخیره قند سلولهای پارانشیمی بخصوص اطراف آوندها
نفوذ ریشه ها تا عمق 2 متر
تجمع قند :
بیشترین مقداردربیشترین قطر کمترین مقدار در طوقه و گردن
شامل 62 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت چغندرقند