فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی تاثیر رنگهای راکتیو Bifunctional روی پارچه های تکمیل شده با Cyclodextrin

اختصاصی از فایلکو پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی تاثیر رنگهای راکتیو Bifunctional روی پارچه های تکمیل شده با Cyclodextrin دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی تاثیر رنگهای راکتیو Bifunctional روی پارچه های تکمیل شده با Cyclodextrin


پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی تاثیر رنگهای راکتیو Bifunctional روی پارچه های تکمیل شده با Cyclodextrin

این محصول در قالب  پی دی اف و 107 صفحه می باشد.

 

این پایان نامه جهت ارائه در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی-شیمی نساجی  طراحی و تدوین گردیده است . و شامل کلیه مباحث مورد نیاز پایان نامه ارشد این رشته می باشد.نمونه های مشابه این عنوان با قیمت های بسیار بالایی در اینترنت به فروش می رسد.گروه تخصصی ما این پایان نامه را با قیمت ناچیزی جهت استفاده دانشجویان عزیز در رابطه با منبع اطلاعاتی در اختیار شما قرار می دهند. حق مالکیت معنوی این اثر مربوط به نگارنده است. و فقط جهت استفاده ازمنابع اطلاعاتی و بالابردن سطح علمی شما در این سایت ارائه گردیده است.

 


چکیده:
در پروژه به بررسی نقش و جایگاه بتاسایکلودکسترین در رنگرزی با رنگزا راکتیو دو عاملی برروی کالای سلولزی پرداخته، و اهمیت استفاده از بتاسایکلودکسترین را نشان می دهد. سایکلودکسترین ها الیگوساکاریدهای حلقوی بوده که تعداد واحدهای گلوکز تعیین کننده نوع سایکلودکسترین می باشد. باتوجه به شکل فضایی سایکلودکسترین، این ماده به عنوان میزبان عمل نموده ومی تواند مولکولها را در داخل خود به صورت مهمان حبس نماید. ساختار مخروطی شکل آن به گونه ای است که در بخش داخلی آن حاوی هیدروکسیل نوع اول و بخش خارجی آن حاوی هیدروکسیل نوع دوم می باشد که باعث می شود بخش داخلی چربی دوست وبخش خارجی آن آبدوست شود. ساختار ویژه سایکلودکسترین امکان کاربرد این ماده را در صنایع نساجی، کشاورزی، دارویی، آرایشی،… فراهم نموده است.

خواص سایکلودکسترین ها آنها را قادر می سازد که دارای تنوع گسترده ای از کاربرد های مختلف باشند، این ماده می تواند به عنوان مواد کمکی عمل کند و یا در پروسه شستشو و رنگرزی و یا در نگهداری عطر در فضا خالی خود، باعث رهایش عطر به مرور زمان شود. و همچنین به واسطه قابلیت کمپلکس شدن سایکلودکسترین ها با منسوجات، خواص و وظایف جدیدی بدست آید.

هدف از این پروژه برسی میزان جذب سایکلودکسترین بر روی کالا سلولزی با استفاده از یک رنگزا راکتیو دو عاملی بوده که میزان جذب رنگزا و مقدار سایکلودکسترین برروی کالا سلولزی توسط روشهای تیتراسیون واسپکتر فتومتری مورد بررسی قرار می گیرند. که بهترین نتایج بدست آمده در این آزمایشات برای نمونه تکمیل شده در محیط قلیایی همراه با بتا سایکلودکسترین که رنگرزی شده است می باشد.

مقدمه:

ساختار ویژه سایکلودکسترین و وجود حفره در ساختار آنها سبب شده تا این ترکیبات توانایی قرار دادن مولکولهای مختلف در داخل حفره داخلی خود را داشته باشد. در سایکلودکسترین ها گروههای هیدروکسیل با عملکرد متفاوت وجود داشته که فعالیتهای متفاوتی از قبیل چربی دوستی و آبدوستی از خود نشان می دهند. از هزاران مشتق سایکلودکسترین که در صدها مقاله علمی عنوان شده است تنها تعداد کمی از آنها در بررسی معیار صنعتی به کار گرفته می شوند. به دلیل مشکلاتی چون گران بودن، سمی بودن وآلودگی محیط زیست تنها در حدود 12 مشتق سایکلودکسترین معمولا” در آزمایشات مورد بررسی قرار می گیرند.

سه محصول اصلی از سایکلودکسترین که از 6 تا 8 واحد D – گلوکز با نامهای آلفا، بتا، گاما سایکلودکسترین نامیده شده اند. در آلفا سایکلودکسترین 18 گروه هیدروکسیل ودر بتا سایکلودکسترین 21 گروه هیدروکسیل و در گاما سایکلودکسترین 24 گروه هیدروکسیل وجود داشته که گروههای مختلفی می تواند جایگزین آنها گردند. سایکلودکسترین توانایی تشکیل کمپلکس مهمان – میزبان را دارا می باشد که میتواند مولکول را داخل حفره میزبان که سایکلودکسترین می باشد نگه دارد. که این موضوع باعث کاربرد بیشتر سایکلودکسترین در صنایع گردیده و همچنین جهت برطرف نمودن سطح فعالها از منسوجات شسته شده می تواند جانشین سطح فعال گردد. و تکمیل منسوجات در فرآیند های آنتی باکتریال ودفع حشرات و فرآیندهای معطر سازی و در تهیه منسوجات پزشکی قابل استفاده بود و در فرآیند رنگرزی باعث افزایش میزان جذب رنگزا می گردد.

در این پروژه به بررسی نقش سایکلودکسترین در رنگرزی کالای سلولزی یا رنگزا راکتیو دو عاملی پرداخته و میزان جذب رنگ توسط کالا مورد بررسی قرار می گیرد و همچنین مقدار سایکلودکسترین توسط روشهای آزمایشگاهی تعیین می گردد.

فصل اول

کلیات

1-1- هدف:

هدف از انجام تحقیق بررسی میزان جذب سایکلودکسترین بر روی کالای سلولزی با استفاده از یک رنگزای راکتیو دو عاملی است، همچنین میزان پایداری و ثبات ماده سایکلودکسترین و نیز نحوه تاثیر سایکلودکسترین بر روی مقدار جذب رنگزای راکتیو می باشد.

1-2-1- پیشینه تحقیق:

سایکلودکسترین ها الیگو ساکاریدهای حلقوی هستند که می توانند با تعداد بسیار زیادی از مولکولهای آلی کمپلکس ایجاد نمایند.

خواص سایکلودکسترین ها آنها را قادر می سازد که دارای تنوع گسترده ای از کاربردهای مختلف باشند. سایکلودکسترین ها می توانند به عنوان مواد کمکی عمل کنند و یا در پروسه های شستشو و رنگرزی قابلیت تثبیت برروی سطوح مختلف الیاف را دارا می باشند. همچنین به واسطه قابلیت کمپلکس شدن ها با منسوجات، خواص و وظایف جدیدی بدست می آید.

به عنوان مثال می توان از موادی مانند پلی کربوکسیلیک از قبیل 1،2،3،4 بوتان تترا کربوکسیلیک اسید (BTCA) جهت ایجاد کمپلکس استفاده نمود که می توان توسط همین روش مولکول های بتا – سایکلودکسترین را روی گروههای هیدروکسیل سلولز به روش BTCA کراسلینک نمود.

برای تشخیص پیوند سایکلودکسترین روی لیف سلولزی می توان از واکنش های رنگ با فنل قرمزوفنل فتالئین، اسپکتروسکوپی ATR-FTIR و اندازه گیری های WRA بهره گرفت.

بنابراین باشکل گیری یک ماده کپسولی شکل نساجی یک ماده مقاوم در برابر شستشو ایجاد می شود.

دررابطه با سایکلودکسترین ها کارهای متعدد و متنوعی صورت پذیرفته که ذکر تمامی این موارد در این مقدمه میسر نیست وبه اختصار و جهت آشنایی به برخی ازاین موارد اشاره می شود. می توان ادعا کرد که منسوجات حاوی سایکلودکسترین زیان آور نمی باشند. به طور خاص دراره مقدار سمی بودن، قابلیت تخمیر شدن، ضرر و سرطان زایی در سایکلودکسترین ها و مشتقات آنها مطالعات گسترده ای صورت پذیرفته است، نتیجه این مطالعات وتحقیقات منجر به این شده که این مواد دارای پتانسیل زیان آور می باشند اما این خصیصه در نهایت حداکثر غلظت های آنها مشاهده شده است اما در کل از این مواد به عنوان مواد غیر سمی یاد شده است.

موادی شبیه پنبه یا پشم که حاوی سایکلودکسترین می باشند دارای ثبات زیستی قابل قبولی می باشند و اگر په این مقدار نامحدود نیست.

در یک فرآیند پوشش دهی نرمال آنها به بدن صدمه و آسیبی نمی رسانند اما وجود عواملی همچون نیروهای مکانیکی تشعشع UV و حمله میکرو ارگانیسم ها نکات اساسی هستند که موجب تخریب و آسیب می شوند، که می توان زمان پایداری این مواد توسط مواد تکمیل کننده برای تکمیل آنتی باکتریال بهبود بخشید. مواد سنتیکی (به عنوان مثال نایلون ها، پلی اتیلن ترفتالات (PET) دارای قابلیت پایداری زیستی بالاتری در رابطه با سایکلودکسترین ها می باشند.

 

 


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه کارشناسی ارشد نساجی تاثیر رنگهای راکتیو Bifunctional روی پارچه های تکمیل شده با Cyclodextrin
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد