لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات:17
نیروی انسانی، شاخصترین عامل در توسعة اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جوامع بشری محسوب میشود. بشر در طول چندصد میلیون سالی که بر روی کرة زمین زندگی میکند، توانسته است با کار و اندیشه خود، دنیای خود را بسازد و ابزار و امکانات رفاه اجتماعی و اقتصادی را برای خود فراهم آورد. خلاقیت و نبوغ انسان در کنار ایجاد فضای مساعد برای پرورش استعدادها سبب شده است که چهرة زندگی به ویژه در سه قرن اخیر بر روی زمین تغییر کند و هر روز تحولات شگرفی را در عرصه دانش و فناوری شاهد هستیم.
اهمیت موضوع توسعه نیروی انسانی به عنوان اصلیترین شاخصه توسعه و تحولات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سبب شده که نهتنها در سطوح ملی، بلکه در سطح بینالمللی، دولتها و سازمانهای غیردولتی به بررسی آن از جنبههای گوناگون بپردازند و با تجزیه و تحلیل شرایط موجود و تفاوت آن با شرایط آرمانی، پیوسته درصدد جستوجوی راههای مختلف برای پیشبرد اهداف (توسعه نیروی انسانی) برآیند.
کارشناسان از جنبههای گوناگون مسایل مربوط به توسعة نیروی انسانی را دنبال میکنند. اما در عرصة بینالمللی نیز سازمان ملل متحد همواره بحث توسعه انسانی را دنبال کرده تا بتواند جامعه جهانی را به نواقص موجود و یافتن راهکارهای مناسب دعوت نماید.
«گزارش ترازنامه توسعه انسانی 2002» که از سوی برنامه توسعه سازمان ملل تهیه و ارایه شده است، شاخصههای گوناگونی را در این زمینه مطرح میسازد. نظر به اهمیت این گزارش، خوانندگان محترم نشریة «بررسیهای بازرگانی» را به خواندن فرازهایی از آن که در مقاله حاضر آمده است، دعوت میکنیم.
مقاله شاخصههای سیاسی اجتماعی در توسعة نیروی انسانی