فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت چای سبز , ترکیبات و خواص آنتی اکسیدانی

اختصاصی از فایلکو دانلود پاورپوینت چای سبز , ترکیبات و خواص آنتی اکسیدانی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت چای سبز , ترکیبات و خواص آنتی اکسیدانی


دانلود پاورپوینت چای سبز , ترکیبات و خواص آنتی اکسیدانی

 فهرست مطالب:

پیشگفتار

تاریخچه چای

افسانه چای

پیشینه

چای در ایران

وطن اصلی چای

مشخصات گیاه شناسی درخت چای

ترکیب شیمیایی درخت چای

اب و هوای مطلوب چای

خاک مطلوب چای

کود مورد استفاده

ازدیاد درخت چای

مطالبی در خصوص مصرف چای سبز

خواص و انواع چای

چای سیاه

چای سبز

چای اولانگ

چای سفید

ترکیبات تشکیل دهنده چای

فواید چای برای سلامتی بدن

خواص اعجاب اور چای سبز

مروری بر خواص چای سبز

نحوه استفاده

میزان مصرف روزانه

روش نگه داری

مواد متشکله برگ چای

ترکیبات و خواص چای سیاه

خواص چای سبز

چگونه چای مرغوب بخریم

خواص دم نوشها

چای سبز طعمدار

ویزگی های انتی اکسیدانی چای

مزایای چای سبز

روش استخراج چای سبز

ویزگی های انتی اکسیدانی و چای

رادیکال های ازاد

مکانیسم های حفاظتی از انتی اکسیدان ها

منابع انتی اکسیدان ها ی رزیمی

فلانوئید های چای

مزیت بهداشتی فلانوئید های چای

جذب سطحی فلانوئید های چای

اجزا و ترکیبات چای سبز

اثرات سودمند ترکیبات چای سبز

------------------

انالیز مواد شیمایی از طریق HPLC

مقدمه

مواد و روش ها

1-2 ابزارها

 2-2 مواد شیمیایی و استاندارد ها

3-2 نمونه های چای سولاه

4-2 استخراج نمونه

  1. نتایج و مباحث

2-3 اثر فاز متحرک

3-3 اثرحلال ها روی استخراج مواد شیمیایی چای

4-3 انتخاب طول موج

5-3 اثر دمای ستون

6-3 انالیز نمونه های چای

  1. نتیجه گیری

تعیین نفوذ نمونه و HPLC در چای سبز

ترکیب شیمیایی چای سبز

-----------------

محصولات جدید چای سبز

شامپو چای سبز

بستنی چای سبز

ماتچا چیست

شکلات چای سبز

فواید استفاده از قرص چای سبز

مزایای قرص چای سبز

طعم های ادامس

ادامس چای سبز

صابون چای سبز

فواید صابون چای سبز

پودر چای سبز

سنت سیرو چای سبز

قرص های چای سبز

چای سبز به صورت قرص کاهش وزن

چای سبز کیسه ای

----------

جداول

جدول روش های مختلف شستو شوی چای

سطح کاتچینها و زانتین ها

دقت روش استخراجی

رابطه بین غلظت های انالیت و مساحت های پیک شان

دقت روش بعد از 4 تزریق

انتی اکسیدان ها

منابع انتی اکسیدانی

اشکال

پروفایلهای کاتچین های چای

کروماتو گرامهای محلول استندارد

پروفایل های کاتچین های چای در دما های مختلف

دستگاهای جریان غلتکی

-----------------------

پیشگفتار :

برخی معتقدند سابقه ی مصرف چای به حدود 4000 سال قبل باز می گردد. از سرزمین چین و مردمان آن هم بعنوان اولین جایگاه چای نام برده می شود. در آن زمان علاوه بر چین در کشورهایی مثل ژاپن، کره، تایلند،

ویتنام و هند مردم از چای استفاده می کردند. 

مصرف چای به دو دلیل بود؛ یکی بعنوان یک نوشیدنی و دیگری برای مصارف دارو و درمانی.

مهمترین استفاده های درمانی چای شامل کنترل خونریزی، درمان و بهبود زخم ها، تنظیم دمای بدن، تنظیم قند خون و بهبود هضم غذا بود.

کتابی به نام Kissa Yojoki  ( کتاب چای) در سال 1191 نوشته شده که در آن توضیح داده شده که مصرف چای سبز چگونه می تواند اثرات مفیدی بر روی پنج عضو

مهم بدن ازجمله قلب داشته باشد.  

نوشیدنی‌ها- چای نخستین بار در سال 1276 شمسی در ایران کشت شد و هم اکنون به عنوان نوشیدنی سنتی ایران جایگاه ویژه ای یافته است بطوری که 5/4 درصد از کل چای جهان در ایران مصرف می شود.

چایکاران ایران با جمعیتی حدود 60 هزار خانوار 35 هزار هکتار زمین زراعی در اختیار دارند که علا‌وه بر تولیدات آنان، در هر سال حدود 60 هزار تن چای خارجی وارد می شود .

تاریخچه چای:

خاستگاه اصلی چای کشور چین است پس از آن هند از تولید کنندگان این محصول است اما بوته چای نخستین بار در حدود 5 هزار سال پیش در چین شناخته شد و در قرن هفدهم هلندی ها این گیاه را به اروپا بردند.

پیشینه مصرف چای در ایران نیز به قرن هفدهم بر می گردد اما کشت این گیاه نخستین بار به همت میرزا محمد علی مشهور به کاشف السلطنه در سال 1276 شمسی انجام شد.

کاشف السلطنه که فارغ التحصیل دانشگاه سوربن فرانسه بود به عنوان ژنرال کنسول ایران در این سال در هند مشغول کار شد و در این مدت شیوه کشت , برداشت و فراوری این محصول را آموخت و تجربه خود را به

ایران منتقل کرد.

انواع چای:

چای به سه دسته اصلی تقسیم می شود, چای سیاه یا تخمیری که روزانه مصرف می کنیم , چای نیمه تخمیری که به چای اولا‌نگ و پوچونگ معروف است که رنگ آن قهوه ای روشن است و چای تخمیر نشده که امروز

با نام چای سبز یا چای چینی آن را می شناسیم البته چای های متنوع دیگری نیز وجود دارد که با ترکیب چند گل و گیاه دارویی یا چند نوع میوه خشک با چای ترش تولید و مصرف می شود

هم اکنون در کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی تمایل زیادی به مصرف این نوع چای ها یا دم نوش ها به علت خواص بسیار بالای آن وجود دارد.

چای

چای نام یک گیاه است. چای واژه‌ای است چینی که در چین و شمال هندوستان به کار می‌رود و تقریباً با همان تلفظ وارد زبان فارسی شده است

نام این گیاه در گویش چینی جنوبی چای و در گویش چینی شمالی به صورت تِی تلفظ می‌شد و هردو تلفظی از یک واژه یگانه در چینی قدیم هستند. اروپائیان نام این گیاه را از چینیان شمالی و مردم خاور میانه و شمال

افریقا نام آن را از چینیان جنوبی آموختند.

افسانه چای

یکی از سالکان در کوه چای مشغول مراقبه بوده. ولی دائم چشمهایش بسته میشده.برای اینکه بتواند چشمهایش را باز نگه دارد پلک هایش را میبرد و به درون کوهستان پرتاب میکند. از آن پلک گیاهی بنام چای میروید. که

هدیه ایست از طرف خداوند برای مدیتیتور ها

پیشینه

کشت چای در کرانه شرقی دریای سیاه پیش از 1915بوته چای برای نخستین بار در چین و در حدود پنج هزار سال پیش شناخته شد که به تدریج خواص درمانی آن کشف

شد. علاوه بر آن از چای برای مصارف رنگ‌آمیزی نیز استفاده می‌شده است.

براساس یک داستان قدیمی حدود پنجهزار سال قبل تعدادی برگ چای دراثر وزش باد به درون یک فنجان آب داغ که در دست "شن نونگ" امپراتور چین بود، افتاد و حاکم نتیجه این حادثه را به عنوان یک تحول بزرگ

برای آب ساده وبی طعم اعلام کرد. در پی آن مصرف چای همه گیر شد.

هلندیان در سده هفدهم چای را از چین به اروپا اوردند. در اروپا چای در مغازه‌های عطاری عرضه می‌شد. "نیکولاس تولپ" پزشک هلندی در کتاب خود تحت عنوان مشاهدات پزشکی در سال 1641 اعلام کرد،با

نوشیدن چای از همه بیماریها در امان هستید و عمرتان طولانی می‌شود. در قرن 18 زمانی که " آن" ملکه انگلیسی به عنوان نوشیدنی صبحانه خود چای را بجای آبجو انگلیسی انتخاب کرد، مُد بر مباحث پزشکی غلبه

کرد.

برگ خشک شده چای زرد چینی دلیل دیگر رواج چای اجازه رفتن خانمها به چایخانه به جای قهوه خانه بود و این باعث شد چای در بین زنها عمومیت یابد. البته برای مدتی نوشیدن چای در مستعمرات امریکا تحریم شد.

زمانی که بریتانیایی‌ها بر خریداران چای حتی برای اهداف درمانی ،مالیات تحمیل کردند،مستعمره نشینان در برخی جوامع به اعتراض برخاستند، بعدها همین معترضان تند خو مخفیانه سوار کشتیهای بریتانیایی

شدند و 342 صندوق چای را به "لنگرگاه بوستون" ردند و بابهای ارزانتری آن را فروختند.

چای در ایران

پیشینهٔ مصرف چای در ایران به سده هفدهم میلادی می‌رسد. جهانگردان از چایخانه‌هایی گفته اند کهبزرگان و توانگران در آن جا جمع شده و چای می‌نوشیدند.

محمد علی ، معروف به کاشف السلطنه چایکار، متولد 1244 خورشیدی در تربت حیدریه، که از دارالفنون و سپس از سوربن فرانسه فارغ‌التحصیل شده بود، با عنوان ژنرال کنسول ایران در سال 1276 خ. مأمور

خدمت در هند شد. وی به عنوان سفیر ایران در هندوستان در روزگار مظفر الدین شاه قاجار اولین فرد ایرانی است که با همت والای خود و در نقش یک بازرگان فرانسوی به فراگیری شیوهٔ کاشت و مصرف در ایران و

جهان است و سهم ایران 4 تا 5/4 درصد از مصرف کل چای جهان است.

در چند سال اخیر صنعت چای ایران دوره تلخی را پشت سر گذاشته که به گواه دست اندرکاران، در تاریخ صدساله صنعت چای ایران بی سابقه است.

دید کلی

درخت چای گیاهی است همیشه سبز که در طبیعت و به حال وحشی ارتفاع آن به 6 تا 7 و گاهی به 15 متر می‌رسد. نام علمی چای که مورد قبول بیشتر گیاه شناسان است Camellia sanensis و گاهی

Camellia teiferaبرای هر دو نوع چای سیاه و چای سبز می‌باشد کاملیا نیز مانند چای درختچه همیشه سبز و از نظر اکولوژی کاملا شبیه به درخت چای می‌باشد.

موطن اصلی چای و انتشار آن در سایر ممالک 

درخت چای که اصل آن از چین است و اول به عنوان دارو مصرف می‌شد ولی از قرن 6 میلاد به بعد در چین به عنوان آشامیدنی و برای رفع تشنگی و خستگی مورد استفاده

قرار گرفته است. شناسایی چای در اروپا تقریبا از اوایل قرن 17 شروع شد وبه تدریج در ممالک هلند ، آلمان ، فرانسه ، انگلستان ، روسیه و بالاخره در 1690 در ممالک

متحده آمریکایی شمالی مصرف آن رواج گرفت. از نظر کاشت و مصرف چای چین اولین محلی است که این گیاه در آنجا کاشته شده و به مصرف رسیده است و از این کشور

به سایر نقاط برده شده است.

مشخصات گیاهشناسی درخت چای

برگ درخت چای که از نظر اقتصادی و بهره برداری قسمت اصلی این گیاه را تشکیل

می‌دهد همیشه سبز است و دارای شکل کشیده نوک تیز بوده و کناره آن دارای دندانه‌های ریز است و برگها بطور متناوب اطراف شاخه قرار گرفته‌اند. موقعی که برگها کوچک و جوان هستند پوشیده از کرکهای سفید ولی

برگهای مسن صاف ، براق و بدون کرک می‌باشند. گلهای درخت چای بطور خوشه‌ای و مجتمع و یا تک گل در بغل برگ ظاهر می‌شوند و دارای 5 گلبرگ و 5 تا 7 کاسبرگ و تعداد زیادی پرچم هستند. تخمدان دارای 3

تا 4 حفره بوده که درکدام از یک تا 4 دانه مشاهده می‌شود میوه چای یک کپسول است.

ترکیب شیمیایی برگ چای

مواد متشکله برگ چای عبارتند از مواد سلولزی ، مواد صمغی ، دکسترین ، پکتین ، مواد چربی ، مواد مومی ، نشاسته ، قند ، اسید گالیک ، اسید اگزالیک ، کورستین ، مواد پروتئینی ، الیاف ، مواد معدنی ، تانن ، کافئین یا

تئین ، ترکیبات معطر و بالاخره دیاستاز. 

آب و هوای مطلوب چای

درخت چای جزء گیاهان مناطق گرمسیر مرطوب می‌باشد یعنی در نواحی که معمولا مقدار گرما هیچگاه به صفر درجه نمی‌رسد و نزولات آسمانی نیز سالیانه در حدود 1800 تا 2000 میلیمتر است. این گیاه تا اندازه‌ای

مقاوم به سرما بوده و بدین ترتیب اگر سرما با برف همراه باشد بطوری که برف بوته‌ها را بپوشاند تا 5درجه سرما را تحمل می‌کند

تنها عامل محدود کننده سطح کاشت چای علاوه بر نوع خاک ، رطوبت هوا و مقدار بارندگی سالیانه محل کاشت می‌باشد. رطوبت زیاد مورد نیاز بوته چای بیشتر در رطوبت هوا می‌باشد تا رطوبت در خاک. از این نظر

زمین باید نم باشد. اراضی سنگین و باتلاقی برای کاشت و دادن محصول به هیچ عنوان خوب نیست. رطوبت زاید در اطراف ریشه باعث پوسیدن آن شده و گیاه را از بین می‌برد.

خاک مطلوب چای

بوته چای گیاهی است فرار از آهک بنابراین از نظر واکنش شیمیایی چای را باید در خاکهای ترش (اسیدی) کاشت. حد اسیدیته خاک برای این محصول در حدود 5.5 است و هر گاه PH از این مقدار تجاوز کرد و یا

کمتر شد باید با وسایل مناسب میزان اسید خاک را به 5.5 رساند. هر گاه اسیدی خاک زیادتر از این مقدار شد با دادن کودهای قلیایی و یا مخلوط کردن آهک به مقدار مناسب میزان اسیدی خاک را اصلاح می‌کنند.

کود مورد استفاده

کودهای ازته نشین بیش از هر نوع کود دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد علاوه بر کودهای ازته ، کلیه املاح ازت و فسفر و پتاس نیز برای تقویت گیاه لازم می‌باشد و یکی

دیگر از کودهایی که از نظر قیمت نسبتا ارزان است و از نظر اصلاح خواص فیزیکی و شیمیایی زمین نیز مورد توجه می‌باشند کود سبز است. کود سبز علاوه بر اینکه تولید

هوموس کرده و مقدار قابل توجهی ازت به زمین می‌دهد همچنین در فصل تابستان که تابش و حرارت آفتاب زیاد است برگ بوته‌های چای را از سوختن در مقابل آفتاب حفظ

می‌کند.

ادیاد درخت چای

ازدیاد نهال چای به چند طریق انجام می‌گیرد یکی بوسیله تولید مثل جنسی یعنی با کاشت بذر چای در خزانه و دیگری بوسیله غیر جنسی که عبارت است از ازدیاد بوسیله قلمه

و خواباندن شاخه و در بعضی موارد استثنای ازدیاد بوسیله پیوند.

چای یک نوشیدنی قدیمی است که از برگ های گیاهی همیشه سبز گرمسیری به نام Canellia sinsis تهیه می شود.

چای که پس از آب دومین نوشیدنی رایج در سراسر دنیا است در حال حاضر در 50 کشور دنیا مورد استفاده قرار می گیرد . مصرف سرانه چای بالغ بر حدود 120 میلی

لیتر در روز است. 

با وجود این که شناخت فواید استفاده از چای بر سلامتی قدمت طولانی دارد، انجام تحقیقات علمی روی آن و اجزای تشکیل دهنده اش به کمتر از 3 دهه اخیر بازمی گردد. 

سه نوع چای وجود دارد که عبارتند از چای سبز، چای سیاه، چای اوولانگ. چای سیاه بیشتر در اروپا و آمریکای شمالی و آفریقای شمالی استفاده می شود و چای سبز در آسیا

و چای اوولانگ بیشتر در چین و ویتنام مورد استفاده قرار می گیرد.

چای سیاه

پرمصرف ترین گونه چای در سراسر دنیا و نزد مردم جهان چای سیاه است که به چای تخمیر شده معروف است. در ضمن فرایندهای صنعتی چای سیاه که به روش تخمیری

اکسیده شده و سپس آنزیم های موجود در آن نظیر پلی فنل اکسیداز، پیتیداز و... غیرفعال می شوند. این نوع چای حاوی کمترین مقادیر آنتی اکسیدان ها و بیشترین مقدار کافئین

در مقایسه با دیگر انواع مرسوم آن است.

چای سبز

برای تهیه چای سبز، پس از چیدن برگ های چای، آن را در معرض بخار قرار می دهند تا پیش از خشک شدن، آنزیم های پلی فنول و... آن غیرفعال شود. در این فرآورده،

مقدار پلی فنول ها (مهمترین آنتی اکسیدان موجود در برگ سبز چای) بیش از چای سیاه بوده و خواص درمانی ان نیز بیشتر است

شامل 89 اسلاید POWERPOINT

دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت چای سبز , ترکیبات و خواص آنتی اکسیدانی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد