داریوش واقداماتش
51اسلاید
زندگی نامه :نام داریوش در پارسی باستان به صورت «دارَیَوَهوش» (Dārayavauš) تلفظ میشده و این نام به معنی «استوار نگاه میدارد آنچه نیکوست را»، میباشد
سلطنت داریوش از 521 پ م تا 486 پ م بود.او فرزند گشتاسپ فرزند ارشام فرزند آریا رمنه بود. آریا رمنه نیز با فاصله 5 نسل به هخامنش میرسد. داریوش یکی از سرداران کمبوجیه بود پس از اینکه بردیای دروغین به شاهی رسید ،داریوش به همراه شش نفر از دوستان خود تصمیم به بر کناری بردیای دروغین گرفتند. پس از 7ماه شاهی بردیای دروغین داریوش و همراهانش بر او غلبه کردند و او را کشتند و این جمعیت 7 نفره داریوش را به شاهی بر گزید. در این زمان او به مدت یک سال به جنگهای داخلی درون سرزمینی که کورش فتح کرده بود پرداخت و امپراتوری را که کورش پدید آورده بود را استحکام بخشید. پس از آن به جنگهای خارج سرزمین خود پرداخت.ابتدا با سکاها جنگید. آنها مرتب از سپاه داریوش فرار میکردندوداریوش را به دنبال خود میکشاندند. تا اینکه داریوش از ترس قحطی و به خاطر بی نتیجگی جنگ به ایران باز گشت. هر چند داریوش بر آنها پیروز نشد ولی برای همیشه آنها را از حمله به مرز های ایران منصرف کرد. داریوش در سال 521پ م هند را فتح کرد و از سند گذشت. داریوش جنگهای ناموفقی هم با جزایر یونانی داشت و تاریخ نگاران یونانی آنها را بسیار بال و پر داده اند. داریوش مردی با تدبیر قدرتمند و با هوش بود و به ساختمان بندی دولت هخامنشی شکلی داد که تا انتهای آن باقی ماند.
پس از وفات پدر پارسیان ( کوروش کبیر) در سال 529 قبل از میلاد، ماجرای قتل بردیاو بر تخت نشینی مغ مادی به نام گئومات روی داد. مردم و درباریان به علت شباهت او به بردیا او را همان شاهزاده ی هخامنشی در نظر گرفتند. داستان از این قرار بود که کمبوجیه پسر ارشد کوروش کبیر ، هنگام لشکر کشی به مصر برای جلوگیری از کودتا و قیام برادر کوچکتر خود دستور داد تا او را مخفیانه به قتل رسانند. اما یکی از نگهبانان متوجه این موضوع شد و یکی از اقوام خود را که بسیار به بردیا شباهت داشت را از این موضوع با خبر ساخت. او که یک مغ مادی بود و همچنین کینه ای دیرینه از کوروش کبیر به خاطر بر کناری مادها از قدرت داشت دست به چنین اقدامی زد و چون کسی از این موضوع اطلاعی نداشت .مردم حرف اورا باور کردند و به خاطر محبوبیت بردیا نزد مردم مورد حمایت آن ها قرار گرفت. کمبوجیه که مصر را فتح کرده بود از این موضوع با خبر شد و سریعاً عازم وطن شد ولی در راه به طرز مشکوکی به قتل رسید. در این باره در کتیبه ای متنی به این مضمون آمده است: « او توسط خود کشته شد.» که بعضی از مورخین این جمله را این گونه تفسیر کرده اند که منظور این است که وی خود کشی کرده است و بعضی معتقدند که منظور از خود ، یکی از وسایل خود مثلا شمشیر او بوده است. به این گونهکه مثلا هنگام پیاده شدن از اسب ناگهان شمشیر او بر اثر اتفاق او را مجروح ساخته و باعث مرگ وی شده باشد. امابرداشت من از این کلمه این است که که خود منظور خودی یا خویشاوند است. در هر حال دیری نگذشت که بزرگان هخامنشی متوجه دروغی بودن این بردیا شدند .
پاورپوینت جامع وکامل درباره داریوش واقداماتش