![پاورپوینت درباره بررسی خواص رئولوژیکی شیر دام های اهلی با تکیه بر محصولات تخمیری ماست و پنیر](../prod-images/939367.jpg)
فرمت فایل :powerpoint (قابل ویرایش) تعداد صفحات:26 صفحه
رئولوژی :
علمی است که در آن به مطالعه تغییر شکل مواد یا جریان سیالات در اثراعمال نیرو می پردازد و خصوصیات غذاهای مایع و جامد را بیان می کند. اگر نیرو و فشار به کار رود شکل اصلی ماده تغییر می کند(کشیده یا فشرده میشود).
اندازه گیری خصوصیات رئولوژیکی میتواند باعث بهبودکیفیت محصول وپیش بینی خصوصیات فیزیکی محصول در حین فرآوری و بعد از فرآوری شود.
شیر دام های اهلی از نظر خواص رئولوژیکی با یکدیگر تفاوت دارند که موجب ایجاد محصولات مختلف می شود.در این سمینار به بررسی خصوصیات رئولوژیکی شیر و محصولات آن ها نظیر ماست و پنیر می پردازد
تاثیر ترکیبات شیمیایی بر ویسکوزیته شیر:
با افزایش انعقاد پروتئین و محتوی چربی ویسکوزیته افزایش پیدا می کند.
تاثیر میزان چربی به اندازه کازئین نیست اگر چه میزان چربی و اندازه گلبول های چربی بر روی ویسکوزیته تاثیر می گذارد .
هموژنازسیون باعث افزایش ویسکوزیته می شود.
شیر بز از نظر توانایی تولید پنیر از گاو ضعیفتر است
شیر گوسفند دارای محتوی مواد جامد و چربی و پروتئین بیشتری نسبت به شیر بز و گاو است .
شیر گوسفند نسبت به رننت بسیار حساس است.
شیر گوسفند به رننت کمتری نسبت به گاو و بز احتیاج دارد.
پاورپوینت درباره بررسی خواص رئولوژیکی شیر دام های اهلی با تکیه بر محصولات تخمیری ماست و پنیر