فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

سلامتی

اختصاصی از فایلکو سلامتی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 5

 

سلامتی چیست؟ سلامتی عبارت و تندرستی حالتی است که تعادل نسبی در شکل ظاهری و اعمال طبیعی بدن وجود داشته باشد و بین دستگاهای مختلف بدن هماهنگی و همکاری لازم وجود داشته باشد.

تعریف سازمان جهانی بهداشت از سلامت : سلامت عبارت است از تامین رفاه کال جسمانی,روانی و اجتماعی یا سلامتی و سلامتی سه بعد دارد 1- بعد جسمانی 2- بعد روانی 3- باعد اجتماعی

تعریف بهداشت : هنر دستیابی به سلامت را بهداشت گویند و برای تامین سلامتی در یک جامعه باید بهداشت را هم به صورت فردی و هم به صورت عمومی رعایت نمود.

تعریف بیماری: حالتی ناخوشایند که دارای نشانه ها و خصوصیاتی مشخص است که ممکن است تمام بدن و یا قسمتی از بدن را فراگیرد.

طیف تندرسی و بیماری : مردم را همیشه نمی توان به دو دسته کلی بیمار و یا سالم تقسیم کرد.فراد را میتوان بر حسب حالت تندرسی یاد شدت بیماری در دسته های زیر قرار داد.

فرادی که از سلامت کامل برخوردار هستند

افرادی که دارای بیماری های غیر آشکار هستند

افرادی که در آنها بیماری به صروت خفیف جود دراد

افرادی که بیماری در آنها با علام و شدت کمی وجود دارد

افرادی که از بیماری شدید رنج می برند

....

بهداشت فردی : پیروی افراد جامعه از یک سری و یک سلسله دستورات و عادتهای خوب و دوری جستن از رفتارها و کردارهای غلط باعث جلو گیری از اشاعه بیماری میگردد

اصول بهداشت فردی

بهداشت چشم : بینایی یکی از مهمترین حواس است که به وسیله آن انسان میتواند از خود محافظت کند,یادگیری و خلاقیت داشته و از زندگی خود لذت ببرد.

از اختلالات مهم بینایی میتوان به نزدیک بینی,دوربینی,آستیگماتیسم و آب مروارید اشاره کرد.

برای حفط سلامت و بهداشت چشم باید موارد زیر را رعایت نمود

نظافت چشم رعایت شود و از دست زدن با دست آلوده و کثیف به چمش جلو گیری شود.

باید از خستگی چشم پرهیز کرد

از خیرگی چشم جلوگیری شود

از خطراتی که باعث آسیب چشم می شود جلو گیزی شود ( مانند در مواقع کار با اشعه ماددون قرمز و... از عینک مخصوص استفاده شود)

از تماس چشم با گرد و غبار ئ بخارات و گازهای سمی خود داری شود

به محض وجود مشکلی در چشم به پزشک مخصوص چشم مراجعه شود.

بهداشت گوش : گوش اندام شنوایی انسان است که وظیفه آن دریافت ارتعاشات و امواج صوتی است و علاوه بر ان حفظ حالت تعادل انسان را نیز بر عهده دارد.

برای حفط سلامت و بهداشت گوش باید موارد زیر را رعایت نمود

نظافت گوش را رعایت کنید

از ورود اجسام نوک تیز به گوش خودداری کنید

از خطراتی ه باعث آسیب رساندن به گوش می شود اجنبات کنید

از شنیدن صدای زیاد و ناهنجار و بیش از حد مجاز خود داری کنید

به محض بروز هرگونه مشکل به پزشک گوش مراجعه کنید.

بهداشت دهان و دندان : دندانها دارای ساختمان سختی بوده که درون حفره دندان و دو فک فوقانی و تحتانی قرار گرفته اند و عمل اصلی آنها جوییدن و گفتار می باشد.

برای حفط سلامت و بهداشت دهان و دندان باید موارد زیر را رعایت نمود

نظافت عمومی دهان و دندان را با شستشو رعایت کنید.

از پوسیدگی دندانها جلو گیری کنید

از بروز هرگونه زخم در دهان و لثه ها جلو گیری کنید

عذای مناسب مخصوصآ در زمان کودکی مصرف شود

از وارد کردن فشار به دندانها جلو گیری شود

به محض مواجه شدن به هرگونه مشکل به پزشک مراجعه شود

بهداشت قلب و عروق : این دستگاه شامل قلب و عروق خونی و عروق لنفاوی است و مایعی که در آن در جریان دارد خون نامیده می شود.خون علاوه بر سلولهای و جسم سلولی حاوی مواد غذایی و گازهای تنفسی است.قلب دستگاهی است عضلانی که مانند تلمبه ای انقباضات ریتم دار خون را در عروق سرخرگی و سیاهرگی به جریان می اندازد و کلیه اندامها و اعضاء بدن را به همدیگر مرتبط می سازد.

گردش خون در بدن شامل دو مدار کوچک و بزرگ است

مدار کوچک : جون را از قلب به ریه ها می برد و از ریه ها به قلب باز میگرداند.

مدار بزرگ : خون قسمت فوقانی بدن و اعضاء تحتانی و کلیه اندامها را تامین می نماید

برای حفط سلامت و بهداشت قلب و عروق باید موارد زیر را رعایت نمود

تغزیه صحیح

جلوگیری از بتلاء به بیماری های عفونی و از قبیل گلو درد چرکی

عدم مصرف دخانیات

ورزش کردن موجب سلامتی,قدرت بدن و درنتیجه سلامت بیشتر قلب میگردد

جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قند و چربی خون,باید این گونه افراد از رژیم غذایی مناسب پیروی کنند

جلو گیری از ابتلا به بیماری فشار خون

ناراحتی عصبی و روانی

بهداشت دستگاه تنفس : اکسیژن موجود در هوای محیط با عمل دم داخل ریه ها شده و از آنجا وارد خون میگردد و بالعکس اکسید و کربن حاصل از سوخت و ساز بافتها وارد ریه ها شده و از انجا با عمل بازدم به محیط خارج راه میابد لذا در نتیجه ورود گارهای سمی و غبار تبخیر برخی از مواد و یا دود عمل تنفس را مختل کرده و سلامت ریه ها به خطر می افتد

برای حفط سلامت و بهداشت دستگاه تنفس باید موارد زیر را رعایت نمود

نظافت بینی رعایت شود

از کشیدن سیگار خودداری شود

از تماس بابیماران سرما خورده و واگیر ریوی باید اجتباب کرد

از قرار گرفتن در محیط های آلوده به گرد و عبار و گازهای سمی خود داری شود.

به محض اختلال و بیماری در اعمال تنفسی به پزشک مراجعه شود.

بهداشت پوشت : پوست به منزله پوشش محافظی است که سراسر سطح بدن را می پوشاند و با وظایفی که به عهده دارد از ورود عوامل بیماری زا به داخل بدن جلو گیری نموده و با عمل عرق کردن باعث کنترل و ثابت نگه داشتن دمای بدن می گردد و همچنین مقدار زیادی از موار زائد بدن از طریق پوست دفع میگردد.نور خورشید در ساختن ویتامین D نقش مهمی دارد.و پوست زمانی می تواند از عهده انجام این وظایف بر آید که پوست سالم و پاکیزه باشد و رعایت بهداشت پوشت بسیار مهم است.

بهداشت دست و پا : با توجه به اینکه دستهای انسان در تهیه غذا و خوردن نقش اصلی را به عهده دارد لذا رعایت بهد اشت دستها و شستشوی مرتب آنها همواره باید مد نظر باشد.همچنین پاهای انسان با ساختمان ویژه ای که دارد سنگینی بدن را تحمل می کند و عمل راه رفتن را به عهده داد لذا هر کس باید به طور صحیح از پاهای خود محافظت نماید در غیر این صورت پا درد و بیماریهای مختلفی از جمله بیماریهای قارچی رو برو خواهد شد.به همین دلیل پوشش مناسب و استفاده از کفش و جوراب مناسب بسیار مهم است.

پوشاک مناسب و حفط ان در سلامتی : پوشیدن لباس در هر فصل و احساس راحتی بدن در درون لباس بر هیچ کس پوشیده نیست ولی آسنایی با نکاتی که می تواند در حفظ سلامتی ما موثر باشد امری ضروری است.

آَشنایی با نکات زیر در حفظ سلامت ما موثر خواهد بود

همیشه لباسیهای تمیز بپوشیم

لباس های زیر را در هفته چندین باتر بعد از استحمام بشوئیم

لباسهای کثیف باید با مواد شوینده خوب شسته و در محل مناسب در زیر نور خورشید پهن شوند.

از پوشیدن لباسهای مرطوب خود داری کنید

از پوشیدن لباسهای خیلی تنگ یا گشاد خودداری کنید

جورابها باید روزانه تعویض و شستشو شوند

خواب : انواع فعالیت های انسان و حیوانات مختلف در طول شبانه روز به طور تناوبی تغییر می کند که به آن ریتم بیولوژیک یا سرکارین گویند.این ریتم در افراد مختلف با هم متفاوت است.مهمترین وظیفه ای که در اثر این ریتم تغییر می کند خواب است و برای سلامتی هر فرد و این که بازدهی کارش در حد رضایت بخش و قابل قبول باشد لازم است هم از نظر خواب راحتی داشته باشد و به طور متوسط هر فرد بالع به هشت ساعت خواب نیاز دارد.

استراحت : انسان پس از فعالیت روزانه جهت بازسازی جسمی و کسب آرامش احتیاج به استراحت داد و انسانی که استراحت لازم نداشته باشد دچار فرسودگی گشته و احساس بدی خواهد داشت.انسان برای تجدید قوا برای فعالیت به هشت ساعت استراحت نیاز دارد.

ورزش : پرداختن به ورزشهای مناسب موحب می شود تا از بروز بیماری به خصوص بیماری قلبی جلو گیری شود و عامل حفط سلامتی و شادابی و نشاط افراد در جامعه فراهم می شود.زیرا

ورزش موجب اعتماد به نفس و مقاومت و تعادل روحی شده و نگرانی را از بین می برد.

تحرک و تلاش مورزشی موجب فعالیت بیشتر سیستم قلب و عروق و عضلات گردیده و ضمن مصف انرزی و سوخت و ساز مواد عذایی دستگاه گردش خون را نیز تنظیم می کند.

میزان فشار خون,فند خون,اسید اوریک در حد تعادل نگه داری می شود.

بهداشت محیط و مفهوم آن : محیط ریست مجموعه ای نتشکل از آب,خاک,هوا,موجودات زنده و انرژی می باشد تاثیر آن بر انسان محسط زیست تاریخ چه ای طولانی دارد اما در طول تاریخ در دو موقعیت زمانی شدت این تاثیر بیشتر و مشخص تر بوده است. 1- آغاز دوره کشاوری 2- انتقلاب صنعتی

تعریف بهداشت محیط : یعنی کنترل عواملی که به صورت های مختلف بر حفظ محیط زیست و بر سلامت انسان و افراد جامعه تاثیر می گذارد.

اهمیت حفظ بهداشت محیط زیست : مهمترین تاثیر آلودگی به محیط بر انسان بروز انواع بیماری است که اثرات آن دو کوتاه مدت و یا دراز مدت می تواند ظاهر شود.

انواع مختلف آلاینده های محیط زیست عبارت است از :

آلاینده میکروبی : عوانل این گروه را گونه های متعدد و مختلفت میکرو ارگانیسمها تشکیل می دهند .همه میکرو ارگانیسمها ذر بدن انسان موجب بیماری نمی شوند و حتی حضور برخی از آنها برای بعضی ار فعالیت های بدن انسان ضروری است.میکرو ارگانیسمها را که سبب ایجاد بیماری در بدن می نماید اصطلا پاتوژن می نامند

آلاینده های شیمیای : این گروه از عواملی که بهداشت و سلامت انسانها را در خطر می اندازند به عناصر و ترکیبان شیمیایی اختصاص دارد.این عناصر و ترکیبات شیمیایی پس از ورود به بدن انسان و سایر موجودان زنده اختلالاتی به وجود می آورد که هرچند موجود زنده به طور طبیعی به عناصر و برخی از ترکیبان شیمیایی نیاز مند است اما ورود بیش از حد آنها تاصیرات نامطلوبی را به وجود می آورند.

آلاینده های فیزیکی : عواملی مانند حرارت,نور,سرما,صدا که اهمیت فزیکی دارند در شرایط خاص به ویژه در میحط های صنعتی می توانند اختلالاتی را در افرادی که در این گونه محیط ها قرار میگیرند ایجاد نماید که در دراز مدت به بروز بیماری منجر می گردد.

زباله و خطرات بهداشتی آن : بخشی از ضایعات حاصل از فعالیت های روزمره انسان به شکل جامد به محیط زیست برگشت داده می شود که به آن زباله گویندبه دلیل وجود انواع آلاینده های میکروبی شیمیایی در زباله دفع آن از اهمیت بسیاری برخور دار است. زباله های را عمومۀ در سه گروه زباله های شهری,صنعتی,بیمارستانی تقسیم می کنند.

روشهای دفع زباله : متداولترین روش دفع زباله عبارت است از: دفن بهداشتی , کود سازی زباله,سوزاندن زباله

دفن بهداشتی : دفن زباله در خاک قدیمی ترین روش دفن است که در دفن بهداشتی زباله به نحوی در دل خاک مدفون می شود که لایه بندی و پوشش مناسبی داشته باشد و این امر به هیچ وجه به محیط ریست آسیب نمی رساند

کود سادی زباله : پس مانده های غذایی موجود در زباله های جنانچه به طریق صحیح بهداشتی و اقتصادی باز یافت شوند می توانند به عنوان یک کود مناسب برای تغذیع گیاهان مورد استفاده قرار گیرد. که آن را کود کمپست گویند.

سوزاندن زباله : عملیات سوزاندن زباله ها در کورهای زباله سوزی انجام می شود استفاده از این روش برای زباله های شهری مقرون به صرفه نیست اما در مورد زباله های بیمارستانی توصیه می شود مشروط به انکه دود حاصل از سوختن این زباله ها به صورت مهندسی کنترل شود که باعث آلودگی نشود.

فاضلاب ها و اثرات انها در آلودگی محیط : ظایعات مایع از فعالیت های انسانی را فاضلاب گویند. که سه دسته تقسیم می شوند 1- فاصلاب خانگی 2- فاضلاب صنعتی 3- فاضلاب کشاورزی

فاضلاب ها در ردیف آلوده سازترین عوامل محیط زیست قرار دارند زیرا حاوی آلایند های مختلف به ویژه انواع میکروبها و مواد شیمیایی هستند.

جمع آوری و تصفیه فاضلاب ها : در روشهای متداول در تمام دنیا به وسیله شبکه جمعه آوری فاصلاب ها که در مناطق شهری احداث میگردد فضلاب منازل,مغازها و کارگاهها به از طریق این لوله ها و کانالهای به منطقه مناسبی در خارج از شهر انتقال داده می شوند.و سپس این فاضلاب ها به تصفیه خانه های هدایت می شوند

آب سالم و ویژگیهای بهداشتی آن : آب ماده ای حیاتی برای ادامه زندگی بشر بر روی کره زمین است و در جوامع مختلف انسان ارزش ویژه ای برای آن قائل هست,مهمترین نقش در تامین سلامت انسان را آب آشامیدنی به عهده داد. به طور متوسط بیش از هفتاد درصد وزن انسان را آب تشکیل داده است.بنابراین نیاز به آب از جمله نیازی های اساسی است.بخشی از آب بدن ما از طریق سبزیجات و موادر غذایی دیگر تامین می شود.

منابع طبیعی : تامین آب شیرین رودخانه ها و آبهای زیر زمینی هستند که متاسفانه به دلیل رشد جمعیت و آلودگی ناشی از تخلیه فاضلاب ها به صورت مستقیم برای انسان قابل استفاده نمی باشد.لذا عمل تصفیه آب در واحی به نام تصفیه خانه صورت میگیرد.

ایمنی

تعریف حادثه : عبارت است از واقعه یا رویدادی برنامه ریزی نشده که انجام و پیشرفت یا دامنه طبیعی یک فعالیت را مختل می سازد و همواره در اثر یک عمل یا اقدام غیر ایمنی یا در اثر شرایط غیر ایمنی رخ می دهد.

علل اصلی حوادث عبارتند از : نگرش مدیریت به مسائل ایمنی,شرایط روحی کارگر و شرایط فیزیکی کارگر از علل اصل سهیم در حادثه اند.

نگرش مدیریت به مسائل ایمنی عبارت است از: 1- وجود مقررات و دستور های اجباری ایمنی در محیط کار 2- اجباری بودن قوانین ایمنی 3- طراحی شدن ایمنی به عنوان یخشی از کار

شرایط روحی کارگر : 1- خستگی دائم 2- نداشتن شرایط جسمانی مناسب شعل 3- ضعف بینایی 4- نارسایی قلبی

شرایط نا ایمن : یعنی هرگونه حالت فیزیکی که منجر به کاهش ایمنی وجود در حالت عادی یا درست گردد.

شرایط نا ایمن دارای موارد زیر است

به کار گیری دستگاه ایمنی معیوب

فراهم نکردن یا استفاده نکردن از محافظهای مختلف

نبود ظابطه درست در کار

نا مناسب بودن روشنایی و تهویه در محیط کار


دانلود با لینک مستقیم


سلامتی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد