لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 19
معرفی سمپاش میکرونر
مقدمه:
باتوجه به مشکلات عدیده کار با سمپاشهای مرسوم از جمله ایجاد ذرات بسیار غیریکنواخت، مصرف آب و سم زیاد، تأثیرپذیری کم سمپاشی و نیاز به قطعات یدکی گران قیمت همراه با قیمت خرید اولیه بالا ایده استفاده از دیسک چرخان (Spining Disc) برای ایجاد ذرات ریز و یکنواخت 60 سال قبل ارائه گردید. زمانی که یک فرد انگلیسی به نام ادوارد بالس در جادهای خیس با ماشین خود به سمت منزل میرفت و چرخهای ماشینهای کناری آب جاده را به صورت ذراتی ریز به شیشههای اتومبیل او پرتاب مینمود، او مشاهده کرد که مقدار کمی از آب توسط چرخهای اتومبیل به صورت ذرات ریز
و در عین حال یکنواخت شیشههای ماشین او را کاملاً پوشاند. وی دریافت که اگر همین اصل در سمپاشی گیاهان بکار رود مقدار کمی از محلول سم میتواند پوششی کامل و یکنواخت را بر روی گیاهان ایجاد نماید. یکی از کمپانیهای معتبر که نقش اصلی را در تولید انواع سمپاشهای میکرونر داشته است، کمپانی میکرون (MICRON) در انگلستان به مدیریت آقای بالس بوده از سال 1975 تلاشهای ارزندهای در تولید و عرضه انواع سمپاشهای میکرونر داشته است.
اصول کار میکرونر:
سمپاشی با قطرات کنترل شده که به اختصار CDA
(CONTROLED DROPLED APPLICATION) نامیده میشود روش بسیار مؤثر برای مبارزه با آفات، بیماریهای گیاهی و علفهای هرز میباشد که ضمن ایجاد ذرات یکنواخت و یکسان، حداقل محلول سم در هکتار را بکار میگیرد. سمپاشهای مرسوم محدودهای وسیع از قطرات را از نظر اندازه تولید مینمایند. قطرات درشت سم در روی برگها به یکدیگر پیوسته و تشکیل قطرات درشتتری میدهند این قطرات درشت به طرف پایین غلتیده و روی خاک میافتند و سبب آلودگی میشوند. قطرات بسیار ریز نیز در نتیجه بادبردگی (drift) از دسترس هدف دور میشوند. لذا لازم است که باتوجه به هدف سمپاشی از اندازه مشخصی از قطرات استفاده شود تا نتیجه مطلوب از عملیات بدست آید. جدول ذیل اندازه مناسب قطر ذرات را باتوجه به نوع آفت نشان میدهد.
حشرات پرنده
حشرات روی سطح گیاه
(خزنده)
بیماریهای گیاهی
علفهای هرز
50 – 10
میکرون
150-30
میکرون
150 – 30
میکرون
300 – 100
میکرون
یک روش مؤثر برای کنترل اندازه قطرات در یک محدوده کاملاً مشخص، استفاده از تکنولوژی میکرونر یا نازلهای چرخان است. در این روش مایع سم در وسط یک دیسک چرخان ریخته شده و روی سطح دوار به صورت یک لایه نازک گسترش یافته و به شکل قطراتی کاملاً مجزا در میآید.
با این روش اندازه قطرات محلول سم (قطر ذرات) در کنترل خواهد بود و بدلیل ایجاد ذرات ریز و کاملاً یکنواخت حجم محلول سم پاشیده شده 20 – 10 برابر کمتر از مقدار مورد استفاده در سمپاشیهای مرسوم خواهد بود. از ویژگیهای صفحات چرخان وجود شیارهای فوقالعاده ظریف در لبه آن است که همچون مخزنی برای محلول سم به شمار میرود و باعث ایجاد ذراتی کاملاً یکنواخت از محلول سم میشود.
میکرونرها را میتوان بر روی انواع سمپاشهای بومدار پشت تراکتوری، سمپاش اتومایز و همچنین بر روی سمپاشهای بومدار پشتی نصب نمود. تکنولوژی استفاده از میکرونر از نظر مناسبت و سازگاری با شرایط کاری کشاورزان ایران از جایگاه بالایی در بین سایر تکنولوژیهای موجود برخوردار است چرا که باتوجه به خصوصیات کشاورزان همچون ضعف بنیه مالی و پایین بودن سطح سواد ایشان، این سمپاشها از قیمت خرید اولیه و هزینه تعمیر و نگهداری پایینی برخوردارند و کشاورزان با یک آموزش 1 ساعته قادر به کار با این سمپاشها هستند. هزینههای عملیاتی اینگونه سمپاشها نیز باتوجه به صرفهجویی قابل توجه در میزان محلول مصرفی تا حد زیادی کاهش مییابد. از نظر سهولت و انعطافپذیری عملیاتی نیز از جمله مکانیسمهای ساده، فاقد صدا و لرزش محسوب میشوند و میتوان باتوجه به شرایط محصول از میکرونرها برای سمپاشی زراعتهای کوتاه و بلند و همچنین سمپاشی باغات بخوبی بهره برد.
اصولا سمپاشهائی که درمبارزه با علفهای هرز مزارع باسموم هورمونی ازجمله املاح مختلف علفکش 2,4-D , 2,4-D مورد استفاده قرار میگیرند تجربه نشان داده است که در این قبیل سمپاشها بقایای سموم علفکش هورمونی با شستشوی عادی ازبین نرفته و هنگام استفاده مجدد ازاین سمپاشها باسموم حشره کش ،قارچکش و غیره برعلیه آفات و بیماری های گیاهی باقیمانده علفکشهای مذکور درداخل سمپاش ایجاد خسارت در محصولات زراعی رانموده است و ازآنجائی که اختصاص دادن یک سمپاش فقط برای علفکشهای هورمونی در بسیاری از موارد برای کشاورزان مقدور نبوده لذا دراین بررسی مواد مختلف پاککننده و جاذب برای ازبین بردن بقایای سموم فوقالذکر موردآزمایش
دانلود مقاله کامل درباره سمپاش میکرونر