حسابداری توسعه پایدار:به عنوان حسابداری اجتماعی،حسابداری مسئولیت اجتماعی زیست محیطی و یا گزارش های مالی و غیر مالی شناخته میشود.
حسابداری توسعه پایدار:
1) حاوی حسابداری مالی است
2) تمرکز بر افشای اطلاعات غیر مالی در مورد عماکرد یک شرکت به گروه های خارجی ذینفع نظیر صاحبان سرمایه،اعتبار دهندگان و مقامات دیگر .....و تاثیر مستقیم بر جامعه،محیط زیست و عملکرد اقتصادی یک سازمان دارد.
حسابداری توسعه پایدار:
الف) در مقابل حسابداری مدیریت
ب) همراه حسابداری مالی
حسابداری توسعه پایدار:
به عنوان ابزاری تلقی میشود که سازمان ها برای تبدیل شدن به وضعیت توسعه و پایداری بکار میبرند و در آن از مفاهیم و اصول شناخته تری نسبت به سازمان و محیط پیرامون آن بطور بسیار گسترده استفاده می کنند.
تاریخچه:
مفهوم حسابداری توسعه پایدار مربوط به یک دوره در 40 سال گذشته است.که فرایند و پایه گذاری آن ناشی از 1) تحولات پدیدآوره در رشته حسابداری 2) توجه به مفاهیم و ریشه حسابداری به عنوان مفهومی بسیار و وسیعتر از ابعاد مالی است.
این تغییر و توسعه ایجاد شده نشان دهنده دو خط فکری است:
خط اول: نگرش فلسفی در مورد فرایند و نقش پاسخگویی سازمان ها و چگونگی ارتباط آنها با توسعه پایدار را مطرح میکند.
خط دوم: توجه به چشم انداز مدیریت در ارتباط با شرایط و ابزار متنوع موثر در جهت پایداری سازمان است.
فرایند توسعه یافتگی این رشته از حسابداری مربوط به سالهای:
که در نهایت منجر به ایجاد رشته جدیدی در مراکز علمی تحت عنوان حسابداری پایدار شده است.
1) در این دوره زمینههای محیط زیست بهعنوان بخشی از جنبش حسابداری اجتماعی مطرح میشود و نقش آسیبپذیری محیطزیست از طریق صدمه به زمین، هوا، آب.... مطرح شد. برای به وجود آمدن شرایط توسعه در سازمان ها ایده اول در مورد قیمتهای سایه و نقشهبرداری از اثرات جانبی بود و همچنین سهم این دوره در ایجاد تحولات گسترده در زمینههای ممیزی اجتماعی درخورتوجه بود و عدم وجود استانداردهای حسابداری مالی و چهارچوب های نظارتی به میزان کافی باعث شد که مطالعات تجربی بیشتر جنبه توصیفی داشته باشد
2) در این دهه علاقه به حسابداری محیط زیست افزایش یافت و این امر نشانه افزایش تخصص در ادبیات حسابداری است. در این دوره برنامه های توسعه آموزش در مورد مسائل حسابداری اجتماعی و زیست محیطی مطابق با مفاهیم ریشه ای مطرح شد و بیشتر بحث در خصوص مسائل فلسفی مطرح شده است.
3) در این دوره نفوذ و تسلط کاملی از اطراف حسابداری زیست محیطی و حسابداری مسئولیت اجتماعی برای موضوع های توسعه پایدار مطرح شد. وجود چهار چوب نظارتی برای شناسایی مفاهیم حسابداری اجتماعی و زیست محیطی وهمچنین چهار چوب مفهومی برای گسترش حسابداری غیر مالی و مسائل اجتماعی و زیست محیطی که مقررات زیست محیطی در کشورهایی چون انگلستان و سایر کشورهای اروپایی کند تر از ایالات متحده امریکا،کانادا و یا استرالایا بوده، اما پیشرفتهای سریع در این زمینه در مقایسه با سایر کشورها در حوزه حسابداری اجتماعی امری کاملاً آشکار است.
4) در این دوره همگرایی بازارهای جهانی سرمایه و ظهور مسائل و موضوعهای جهانی و منطقهای در خصوص مفهوم کنترل کیفیت در زمان فعلی برای حرفه حسابداری به نقطه اوج خود رسیده است. همچنین نهادهای فوق ملی در سطوح سیاسی، مانند سازمان ملل متحد و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، توجه خود را به رشته حسابداری برای حمایت از پایداری معطوف کرده است.
حسابداری توسعه پایدار بایستی با استراتژی های شرکت متصل باشد و از یک چارچوب پایدار پیروی کند و از طریق افشای اطلاعات خود در سطوح سهبعدی (محیط زیست، اقتصادی و اجتماعی) در عمل اقدام کند.
شامل 16 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت حسابداری توسعه پایدار