لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 24
به نام خدا
سازگاری گیاهان با محتوای نمک/ فلز محیط اطرافشان:
ساختار غده ای و دفع نمک
چکیده:
یک ارزیابی کمی از سطح آلودگیهای فلز و شوری در محدوده بیابانهای کیزیلکوم به عمل آمده و همچنین یک تحلیل از نمونه های گیاه/خاک موجود، در ارتباط با مکانیسم عادی سلولها و سازگاری گیاهان با محیط و آلوده کننده های صنعت کشاورزی به عمل آمده است. با فعالیتهای مقدماتی در این زمینه مدارکی از بازمانده های شنزارها و باطلاقها آلوده با کادمیوم، مس، آهن، نیکل، منگنز، کروم، استرانسیوم، Lead،مس، نمکهای سمی و آلوده کننده های آلی به دست آمد، که در ابتدا این مناطق توسط گیاهانی که از این عوامل اجتناب می کردند و یا به آن سازگاری داشتند اشغال شدند.
تحلیلهای اولیهٴ ما نشان می دهد که گیاهان بومی بیابانی در اینجا در خاکهایی با محتوای فلزات و نمکهای سمی, تمایل بسیار زیادی به انباشته کردن این یونهای سنگین فلزی در بافتهای اپیدرمی و زیر اپیدرمی خود, به خوبی بافتهای پارانشیمی در ساختارهای براکته و براکته اول و قطعات گل دارند.
یک ساز و کار دفاعی مشخص و راهبردی برای سازگاری خاص توسط اندامهای تولید مثلی مابین عملکرد سیستمهای رویشی و زایشی گیاهان مقاوم که ضامن موفقیت تولید مثلی آنها و تولید دانه و جوانه زنی آنها است به وجود آمده است. در کنوپودیاسه ها نظیر برخی گونه های گندمیان ،ساختار های غده ای معمولا دو سلولی اند که شامل سلول پایه و سلول راسی اند, که به ساختار غده های نمکی، ترایکوم و میکروهیر) (microhair مربوط می شوند.
تصور بر این است که ترشح نمک یک راهبرد تطبیقی برای تنظیم مقدار یونها در بافتهای گیاهی می باشد. ما تصور می کنیم که بروز تفاوت در ساختار غده ای در برخی کنوپودیاسه ها و گونه های گندمیان در فلور کنیزیلکوم، منجر به تفاوت در عملکرد مربوط به هر دوی آنها در انباشته کردن یونهای مختلف یا فرایندهای ترشحی می شود.
بلورهای کریستالی ترشح شده توسط غده های نمکی اپیدرم و تجزیه و تحلیل با طیف سنجی اشعه x- ray نشان از وجود کاتیونهای Ca - k – Na و آنیونهای So4 , cl و کربنات است ,اگر چه که یونهای دیگری نظیر Sr - Si -Mg هم در آن دیده شده است.
همچنین از نظر ساختاری روشهای بکار گرفته شده توسط میکروسکوپ SEM بروز تنوع بسیار زیادی را در ساختارهای میکرومورفولوژی در مومهای کوتیکولی(ترشح کوتیکولی) و ساختارهای سیلیکونی که عموماً مربوط به گیاهان چند ساله نظیر سالسولا و گونه های گندمیان است نیز در اینجا دیده شد. مکانیسم طبیعی سلول گیاهی در تحمل نمک/فلز در این مطالعه نشان می دهد که باید مطالعات دقیق تر و گسترده تری را نسبت به فرضیه هایی که در ارتباط با انطباق لازم برای انتشار و بقای گیاهان ، همچنین رشد آنها تحت محیط خشک و خشن و همزمانی آن با محیط شور و فلزدار ، طلب می کند. فن آوری phytoremediation یک فن آوری ارزشمند برای مطالعه اثرات فلزات سنگین به نظر می رسد که از مهمترین آلوده کننده های خاک به شمار می روند.
مقدمه:
علت اساسی مشکلات زیست محیطی در منطقه بیابانی kyzylkum اغلب در محدوده مناطق agro-industria واقع شده است. ازبکستان یک مساله بسیار مهم دارد و آن مناطق بسیار خشک آن از جمله جنوب شرقی و بخش مرکزی kyzulkumو درۀ Feryana جایی که معادن طلا و اورانیوم و همچنین استخراج نفت و گاز در آن صورت می گیرد .
بیشترین ضربه انسان هم (شهر نشینی، صنعت ، کشاورزی، صنایع دستی، تجارت) از طریق آلودگی و آبیاری با آفت کشها، نیتراتها، آلوده کنندههای آلی و فلزات سنگین گوناگون به این منطقه تحمیل شده است. (Goldshtain1997.Solodov1998.Toderich et al 2001.Tsukatani et al 2001)
شوری دومین مشکل بزرگ اکولوژیکی و همچنین مشکل تولید جاری در بخش کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک در کشورهای آسیای میانه است. اخیراً با استفاده پیشین USSR از رودخانه های بزرگ آسیای مرکزی برای تولید و صادرات از جمله: پنبه، نفت، مواد معدنی، نتیجه بالا آمدن سطح آب waterlogoing – شوری ثانویه (نتیجه انسانی) و فاجعه بزرگ انسانی را که همان مناطق نمکی در محدوده پس رفتۀ کوههای اورال را به دنبال داشته است. برآورد شده است که ظرفیت زهکشی بسیار ضعیف، شبکه آبیاری بسیار بد منطقه، سیل، طغیان آب، کارآیی پایین سیستم زهکشی و غیره، باعث شده که محتوای مواد معدنی در آبهای سطحی و زیر زمینی افزایش یابد.
(Kamalpr 1995 . Goldstein 2000 . Tsukatani et al 2001 . Toderich et al 2001 a.b)
امروزه مساله بسیار مهم اما بسیار مشکل، ترمیم و احیا و توسعه پایدار و قابل ملاحظه در برابر اثرات شوری و غرق آبی که منجر شده 65% منطقه در پایین تر از Syrdarya – آمو دریا و درۀ رودخانه زرافشان قرار گیرد.
گروهی از محققان اخیراً نشان دادند که استفاده از گیاهانی که قدرت انباشته کردن فلزات سنگین را در اندامهای هوایی شان دارند می توانند روش کارآمدی برای پاک سازی خاکها از این عوامل آلوده کننده باشند.
(Kiekens 1982, Williams et al 1994.Leblan et al 1999.Escarre et al 2000)
j.m russeil در 1992 نظریه ای داد مبنی بر اینکه عوامل سمی انواعی از مواد شیمیایی و ترکیبات آلی هستند که شامل رنج وسیعی از ترکیبات مختلف باویژگیهای ساختاری متفاوت می باشند . پیشرفت معنی داری در سالهای اخیر در جهت توسعه مناطق اخیر و همچنین گیاهان با اصلاح ژنتیکی برای Bioremediation در مناطق آلوده از نظر زیست محیطی بکار برده شدند.
)Rug her al 1996,Heaton 1998, Meagher er al 2001(.
دانلود مقاله درباره رابطه گیاهان و شوری 24 ص