رشد اقتصادی :
رشد اقتصادی زمانی در یک کشور اتفاق می افتد که منابع جدید کشف شده مورد استفاده قرار گیرد ، عواملی که در رشد اقتصادی مؤثر هستند ، عبارتند از ذخیره سرمایه و تغییرات تکنیکی.
اقتصاد با برنامه ریزی متمرکز :
در چنین اقتصادی دولت نقش عمده ای را ایفا می کند ، و در پاسخ به سؤالهای عمده اقتصادی فعالیت عمده را بعهده دارد. این فعالیت عبارت از یک جریان دخالت دائمی و نظم یافته با اهداف از قبل تعیین شده است. معمولاً در چنین اقتصادی دولت مالک عمده محسوب شده و مالکیت خصوصی در ابعاد کوچکی وجود خواهند داشت.
سیستم اقتصادی مخلوط ، بازار و دولت :
اختلاف بین یک اقتصاد برنامه ریزی شده خالص و یک اقتصاد کاملاً مبتنی بر بازار آزاد بسیار زیاد است و در واقع امر در جهان امروز چنین سیستم هایی وجود خارجی ندارند. سیستم های واقعی ترکیبی از دو سیستم فوق هستند. تجربه در کشورهای سوسیالیست نشان داده است که برنامه ریزی اقتصادی متمرکز در شکل افراطی آن منجر به اتلاف منابع ، عدم کارآیی و بازده ضعیف اقتصادی می شود.
تأثیر درآمدی تغییر در قیمت :
کاهش قیمت یک کالای عمده تغییر قابل ملاحظه ای روی رفتار مصرف کننده می گذارد ، یعنی انتخاب نهایی او برای کالاها و خدمات تغییر می کند. در صورت کاهش قیمت ها ، رفاه مصرف کننده افزایش می یابد و می تواند درآمد اضافی ناشی از کاهش کالای مزبور را صرف خرید بیشتر همان کالا یا کالاهای دیگر کند. افزایش قیمت تأثیر معکوس در رفاه مصرف کننده خواهد گذاشت که این پدیده « تأثیر درآمدی تغییر در قیمت » نامیده می شود.
رقابت کامل :
صنعتی در رقابت کامل است که : (1) از تعداد زیادی فروشنده مستقل یک کالا تشکیل شده باشد. (2) تمام شرکتها در این صنعت کالای متجانس ( مشابه ) به فروش می رسانند. (3) جابجایی کامل عوامل و منابع تولید وجود دارد و در بلند مدت شرکتها می توانند بدون هیچ اشکالی وارد این صنعت و یا از آن خارج شوند. در نتیجه یک شرکت با رقابت کامل « قیمت پذیر » است و می تواند هر مقدار کالا را در قیمت جاری بازار به فروش رساند.
دانلود پاورپوینت اقتصاد خرد جمشید پژویان- 252 اسلاید