تحقیق درباه آبخیزداری طـرح تفصیلی اجـرایـی حوزه آبخیز لوه 54 ص.
با فرمت word
قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات : 54
فرمت : doc
10ـ1ـ پیشنهادات سازه حوزة آبخیز لوه :
یکی از روشهای کنترل سیل و رسوب احداث سازههای اصلاحی بوده که براساس وضعیت منطقه و نوع آبراهه و سایر عوامل از جمله نوع خاک، وضعیت زمینشناسی و... در نظر گرفته میشود. این نوع سازهها شامل بندهای خاکی، بتنی، سنگی، ملاتی، گابیونی، خشکهچین بوده که هر یک بسته به نوع کاربری و میزان مقاومت در برابر نیروهای وارده از طرف آب و وضعیت پایداری آنها پیشنهاد میگردند.
عموماً در حوزههای آبخیز بحرانی که معضل سیل و فرسایش در آنها سبب ایجاد خسارات به اراضی پاییندست و مجاور آبراهه اصلی و تاسیسات، راههای ارتباطی و... میگردد یکی از سادهترین راهحلهای کنترل، سازههای مرتبط میباشد که این سازهها علاوه بر اینکه سریعاً احداث میگردند از لحاظ هزینه احداث نیز نسبت به سایر سازههای مرتبط با مهندسی رودخانه دارای هزینه کمتری بوده و نتایج حاصله از احداث آنها نیز سریعاً عمل مینماید. بنابراین براساس شرح خدمات مرتبط با اهداف آبخیزداری این نوع سازهها پیشنهاد میگردد، لذا در صورت نیاز به عملیات اصلاح مسیر و مهندسی رودخانه در سطح گسترده که در حیطة وظایف دستگاههای اجرایی همچون آب منطقهای میباشد پیشنهادات درصد لزوم در طرح منظور میگردد.
حوزه مورد مطالعه یکی از زیر حوزه های آبخیز سد گلستان و از واحدهای هیدرولوژیکی رودخانه مادرسو میباشد که در سیلهای استثنائی سالهای 80 ـ 79 و 81 ـ 80 شاهد عظیمترین سیل در دورة بازگشت مشاهده شده بوده که سبب ایجاد خسارات در سطوح گسترده اراضی زراعی، مناطق مسکونی، تاسیسات و راههای دسترسی، دام و خسارات جانی گردید.
10ـ1ـ1ـ تعیین و ارائه اهداف اجرایی مکانیکی :
عموماً در آبخیزداری براساس نتایج حاصله از مطالعات پایه کلیه آمار و اطلاعات، جمعآوری و براساس وضعیت آبراهه از لحاظ بحرانی یا عدم بحرانی بودن و متناسب با مصالح مورد نیاز و راه دسترسی و اهداف اقتصادی پروژه، مکانیابی انجام گردیده و نوع سازه پیشنهاد میگردد. و حدالامکان سعی گردیده که براساس شواهد موجود در طبیعت و وضعیت آبراهه و میزان پتانسیل سیلخیزی و حمل رسوبات، خطرات احتمالی این مکانها در نظر گرفته شود.
طی بازدیدهای صحرایی و میزان مواد محموله در هر آبراهه و مورفولوژی بستر، سازههای مورد نظر پیشنهاد گردیده است. با توجه به اینکه در آبخیزداری احداث سدهای اصلاحی یکی از راه حلهای کنترل سیل و رسوب میباشد و با در نظر گرفتن اینکه در آبراههها میتوان با احداث سازههای فوق و به منظور تثبیت پروفیل طولی و کاهش سرعت آب و کم نمودن حجم سیلاب و میزان ذخیرهسازی در مخزن هر یک از سازههای فوق از قدرت تخریبی سیل کاست همچنین با توجه به هزینههای مورد نیاز در احداث این نوع سازهها و براساس اهداف اقتصادی پروژه در حوزه مورد مطالعه، سازههایی از قبیل سازه های سنگی - ملاتی و گابیونی پیشنهاد گردید که هر یک با توجه به وضعیت مورفولوژی آبراهه و متناسب با نوع سازه و وضعیت سیل و تولید هرزآب میتوانند عملکرد مناسبی را در برابر کاهش خسارات سیل داشته باشند که در این طرح به بررسی همه جانبه عوامل پایداری و میزان عملکرد آنها پرداخته میشود.
10ـ1ـ2ـ تهیه پروفیل طولی آبراهههای مورد نیاز :
پروفیل طولی آبراههها نشانگر وضعیت آبراهه و انتخاب نوع سازه پیشنهادی میباشد چرا که در آبراهههای با عرض متوسط بیش از 20 متر و شیب ملایم حداکثر تا 5 درصد امکان احداث سازههای خاکی با توجه به سایر شرایط از جمله خاکشناسی، زمینشناسی و… وجود دارد. شیب بستر آبراهه نشانگر حجم ذخیرهسازی در سازههای مذکور میباشد چرا که در شیبهای ملایم حداکثر تا 10 درصد تثبیت پروفیل طولی دارای مفهوم خاصی نبوده بلکه در این آبراههها با احداث سازههای خاکی و یا ذخیرهای بزرگ امکان ترسیب رسوبات و یا ذخیرهسازهی آب از اولویت بالایی برخوردار میباشند. لذا درحوزة آبخیز لوه کلیه عوامل لازم در انتخاب کلیدی سازه های اصلاحی از جمله نوع مصالح مورد نیاز، وضعیت بستر آبراهه، شیب بستر آبراهه و… در نظر گرفته شده که پروفیل طولی هر یک از این آبراههها مشخص گردیده است. در آبراهههایی که با شیب بیش از 10 درصد بوده و این آبراههها از عرض کم بستر و شیب نسبتاً بالا برخوردار میباشند آبراهه جوان و یا بالغ محسوب شده و شرایط فرسایشی و سرعت جریان در این نوع آبراههها حالت بحرانی و خاص خود را داشته لذا به منظور جلوگیری از تغییر بستر آبراهه و یا انجام کنش (فرسایش بستر) عموماً با احداث سازههای اصلاحی کوچک نظیر سازههای ملاتی، سنگی، گابیونی نسبت به حفظ بستر و یا تثبیت پروفیل طولی آبراهه به منظور کاهش سرعت جریان و یا جلوگیری از فرسایش شدید بستر و کنارهها، حفظ پروفیل طولی و بررسی آن حائز اهمیت میباشد
لینک دانلود آبخیزداری طـرح تفصیلی اجـرایـی حوزه آبخیز لوه 54 ص. پایین
تحقیق در مورد آبخیزداری طـرح تفصیلی اجـرایـی حوزه آبخیز لوه 54 ص.