لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 30
سیستمهای جمعآوری و دفع فاضلاب
سیستمهای جمعآوری فاضلاب
انواع فاضلاب
فاضلاب خانگی
فاضلاب خانگی خالص عبارت است از فاضلاب دستگاههای بهداشتی خانهها مانند توالتها، دستشوییها، حمامها، ماشینهای لباسشوی و ظرفشویی، پساب آسپزخانهها و یا فاضلاب حاصل از شستشوشی قسمتهای گوناگون خانه. معمولاً خواص این فاضلابها در سطح یک کشور یکسان است، ولی غلظت آن به مقدار مصرف سرانه آب در شهرها بستگی دارد.
در شبکه فاضلابهای شهری، آنچه که فاضلاب خانگی نامیده علاوه بر فاضلاب خانگی خالص دارای مقدار فاضلاب حاصل از مغازهها، فروشگاهها، تعمیرگاهها و رستورانها نیز است که اجباراً از سطح شهر بطور پراکنده وارد کانالهای فاضلاب میشوند.
فاضلابهای صنعتی
خواص فاضلابهای صنعتی و پساب کارخانهها کاملاً بستگی به نوع فرآورده کارخانه دارد. با توجه به این موضوع، مهمترین تفاوتهای فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی عبارتند از:
الف) امکان وجود مواد و ترکیبات شیمیایی سمی در فاضلابهای صنعتی بیشتر است.
فاضلاب صنعتی، خاصیت خورندگی و درجه اسیدی بیشتری دارد.
امکان وجود موجودات زنده در فاضلاب صنعتی کمتر است.
تنها بخشی از فاضلابهای صنعتی وجود دارد که در اکثر کارخانهها دارای خاصیتی کم و بیش یکسان است. این فاضلاب، حاصل از تشکیلات خنک کننده کارخانههاست. میزان آلودگی این فاضلاب به تعداد دفعات استفاده از آب در قسمتهای خنک کننده بستگی دارد. معمولاً آلودگی فاضلاب این بخش کمتر از آلودگی فاضلاب سایر قسمتهای کارخانه است و بیشتر آلودگی آن نیز به علت وجود مواد نفتی و روغنی است.
فاضلابهای سطحی
فاضلابهای صنعتی ناشی از بارندگی، ذوب یخها و برفهای نقاط بلند است. این فاضلابها به علت جاری شدن در سطح زمین و تماس با آشغالهای روی زمین و شستشوی سطح خیابانها و پشتبامها آلوده شده و همچنین مقداری مواد آلی و معدنی به آنها اضافه میشود. لذا، در شروع بارندگی درجه آلودگی فاضلابهای سطحی زیاد و پس از پاک شدن سطح بارش از مقدار آلی آن کاسته میشود.
مقدار فاضلاب
مقدار فاضلابهای خانگی
مقدار فاضلابهای خانگی بستگی زیادی به مقدار مصرف سرانه آب در شهر دارد، اما عواملی از قبیل آب دادن به باغچهها و تبخیر سبب میشوند که مقدار فاضلاب کمتر از مقدار مصرف آب باشد. از سوی دیگر، نشت آبهای زیرزمینی به لولههای فاضلاب و مخلوط شدن غیرمجاز قسمتی از آب باران با فاضلاب خانگی در شبکههای مجزا، سبب افزایش مقدار فاضلاب خانگی میشود.
به منظور محاسبه مقدار فاضلابهای خانگی، توجه به موارد زیر ضروری است:
مصرف سرانه آب
مقدار مصرف سرانه آب با توجه به بزرگی و کوچکی شهر و بسته به سطح زندگی ساکنان آن، متفاوت است. میانگین مصرف سرانه آب در ایران به علت بالا رفتن سطح زندگی مردم و گسترش شبکههای آبرسانی، دارای رشد سالیانهای معادل 5/0 تا 2 درصد است.
نسبت تبدیل آب مصرفی به فاضلاب
این عدد نشان دهنده درصدی از آب مصرفی است که تبدیل به فاضلاب شده و وارد لولههای آن میگردد. مقداری از آب شبکه لولهکشی به مصرف آبیاری فضاهای سبز و شستشوی خیابانها رسیده و قسمتی از آن نیز به صورت تبخیر در آبنماها و در دستگاههای خنک کننده مانند کولرها مصرف میشود. این مقدار 12 الی 17 درصد کل آب مصرفی تخمین زده میشود.
مقدار تلفات آب در کشورهای صنعتی بین 8 الی 13 درصد میانگین مصرف سرانه است که این مقدار در ایران به 50 درصد میرسد.
باید توجه داشت که در شهرهای ایران، 50 تا 70 درصد و گاهی تا 40 درصد میانگین آب مصرفی به فاضلاب تبدیل میشود.
آمیخته شدن آب باران با فاضلاب خانگی
در اثر اتصال غیرمجاز ناودانهای آب باران به شبکه فاضلاب خانگی و نیز از راه دریچههای آدمرو در کف خیابانها، مقداری از آب باران وارد شبکه فاضلاب خانگی در سیستم شبکههای مجزا میگردد. مقدار این آب بسته به تعداد سوراخهای موجود در دریچههای نامبرده و شدت بارندگی برای هر دریچه از 1/0 تا 3 لیتر در ثانیه تغییر میکند. مقدار کل آب بارانی که در سطح شهر وارد شبکه فاضلاب خانگی میشود، بسته به سطح فرهنگ مردم و شکل ساختمانی شبکه بین 10 تا 30 درصد تخمین زده میشود.
مقدار فاضلابهای صنعتی
فاضلابهای صنعتی را میتوان به دو گروه تقسیم نمود:
فاضلاب کارگاههای کوچک
مقدار فاضلابهایی مانند فاضلاب تعمیرگاههای اتومبیل، آهنگریها، نجاریها، آرایشگاهها، آتلیههای عکاسی و مانند اینها، در طرح شبکه فاضلاب شهری، جداگانه به حساب نمیآید، بلکه معمولاً همراه با فاضلاب سرانه مردم درنظر گرفته میشود.
فاضلاب کارخانهها و کارگاههای بزرگ
مقدار فاضلاب صنایع بزرگ را با توجه به مقدار مصرف آب در آنها و کاهش مقدار آن در فرآوردههای صنعتی تعیین میکنند. نوع سیستم خنک کننده کارخانه و امکان کاربرد مکرر آب در تشکیلات خنکسازی، در تعیین مقدار فاضلاب تاثیر بسیاری دارد.
مقدار فاضلابهای سطحی
فاضلابهای سطحی به علت بارش باران تشکیل میشوند. آب باران پس از رسیدن به زمین و جاری شدن به سمت کانالهای فاضلاب تحت تاثیر عواملی قرار میگیرد که با توجه به آنها در محاسبه مقدار فاضلاب سطحی ضروری است. این عوامل عبارتند از:
الف) مقدار نفوذ آب در زمین: قسمتی از آب باران پس از رسیدن به زمین در آن نفوذ کرده و به سفرههای آبهای زیرزمینی میپیوندند.
تحقیق در مورد فاضلاب شهری 30 ص