منگنز
برای اولین بار در سال 1972 کمبود منگنز در انسان گزارش شد و ضرورت آن در انسان تعیین گردید. علایم کمبود شامل کاهش وزن ، درماتیت موقتی ، تهوع و استفراغ متناوب ، تغییرات رنگ مو و رشد آهسته آن می باشد. کمبود منگنز در حیوانات روی تولید مثل ، عملکرد پانکراس و جنبه های متعدد متابولیسم کربوهیدرات نیز اثردارد.
جذب ، انتقال ، ذخیره و دفع
محتوای منگنز بدن بزرگسال mg20-10 است که به طور عمده در بافت های غنی از میتوکندری تجمع می یابد . منگنز جزئی از آنزیم های متعدد شامل گلوتامین سنتتاز، پیرووات کربوکسیلاز و سوپراکسید دیس موتاز میتو کندریایی است. منگنز در ارتباط با تشکیل بافت های هم بند و اسکلتی ، رشد و تولید مثل و متابولیسم کربوهیدرات و لیپید است.
کروم
شکل های کروم آلی و معدنی مانند املاح دیگر به طور متفاوت جذب می شوند . کروم آلی به خوبی جذب می شود ولی به سرعت از بدن عبور می کند. جذب کروم با اگزالات افزایش می یابد و در حیوانات با کمبود آهن بیشتر از حیوانات با وضعیت کافی آهن است . این مسئله نشان دهنده مسیر مشترک جذب کروم با آهن است .جذب کروم از کلرید کروم با نوع کربوهیدرات مصرف شده غذایی تغییر می کند. به طوری که نشاسته در مقایسه با شکر جذب کروم را افزایش می دهد .
و آهن توسط ترانسفرین حمل می شوند . در صورت بالا بودن اشباع ترانسفرین با آهن ، آلبومین نیز می تواند کروم را حمل کند . آلفا و بتا گلوبولین ها و لیپوپروتئین نیز می توانند به کروم متصل شوند.
شامل 18 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت منگنز و کروم