. مسئله افت کیفیت آمین در واحدهای تصفیه گاز پالایشگاه از جمله مسائل مهم واحدهای عملیاتی است. تا آنجا که هر از چند گاهی مسئله تعویض آمین و شارژ مجدد حلال را می طلبد که این امر مستلزم صرف وقت و هزینه می باشد. در اینجا تاثیرات منفی حلال آمینی که کیفیت خود را از دست داده است مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. عوامل تخریب آمین و چگونگی جلوگیری از این تخریب نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
الف- محصولات فاسد شده در اثر عوامل شیمیایی و حرارتی
فساد حرارتی آمینها به علت درجه حرارت عملیاتی بالا رخ می دهد. منظور از فساد آمین این است که آمین بنا به عللی تبدیل به محصولاتی می شود که از نظر ساختمانی متفاوت با آمین می باشند.فساد آمین پدیده ای پیچیده بوده که بستگی به شرایط مختلف فرآیند مانند درجه حرارت ، فشار ، ترکیب گاز ، غلظت آمین ، PH محلول آمین و حضور یونهای فلزی دارد. بیشتر این محصولات بواسطه حضور 2CO حل شده در آمین ایجاد شده و یا هنگام جذب گازهای اسیدی توسط آمین جذب می شوند که باعث تجمع آلودگیها درآمین ، خوردگی و ایجاد کف می گردد. این محصولات در درجه اول شامل هیدروکسی اتیل ایمیدازولیدون HEI ، هیدروکسی اتیل آزولیدون HEOZD و هیدروکسی اتیل اتیلن دی آمین HEED می باشد.
فساد آمین در هنگامیکه در معرض درجه حرارت و فشارهای بالا قرار گرفته و یا وقتیکه غلظت آمین زیاد باشدبسرعت افزایش می یابد.
بدین دلیل درجه حرارت در قسمت پایین برج احیاء هیچگاه نباید در مورد MEA ، DGA ،DEA و DIPA بترتیب از 120 ، 127 ، 121 و 121 درجه سانتیگراد بالاتر رود؛ چون درجه حرارتهای بالاتر باعث می شود که محلول آمین مقدار بیشتری از گازهای اسیدی را جذب نموده و در نتیجه قلیائیت خود را از دست داده و PH آن در درجه حرارت احیاء به حالت اسیدی برسد.
بایستی در نظر داشت که حضور مقادیر قابل توجه محصولات فاسد شده از نوع پلی آمین مانند هیدروکسی اتیل اتیلن دی آمین HEED و یا هیدروکسی اتیل پیپرازین HEP خورنده بوده (خصوصا در سطوح انتقال حرارت) و باعث از دست رفتن آمین نیز می گردد.
فایل پاورپوینت 28 اسلاید
دانلود پاورپوینت افت کیفیت و اتلاف آمین در واحدهای تصفیه گاز پالایشگاه