گزارش کاراموزی تولید نوشابه گازدار در شرکت ارم نوش 28 ص
تاریخچه نوشابه :
تاریخ نوشابه اساساً به زمانی بر می گردد که بشر علاوه بر مصرف آب نوشیدنی توانست موادی چون طعم دهنده ها و شیرین کننده ها به اب اضافه کند . اگر چه تاریخ پیدایش آن به درستی روشن نیست ولی تصور می شود ابتدا در خاور میانه و به ویژه در نواحی جنوبی ایران روشهایی برای تهیه آن موجود بوده است .
ایرانی ها از 2500 سال پیش ، روشهایی برای حرارت دادن نیشکر و تهیه کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقیق کردن آن شربتهایی درست می کردند که بیشتر مصرف درمانی داشت .
از این رو تهیه شربتها و نوشابه ها و تکنیک آن توسعه یافت .
فصل اول : آب
« آب »
قسمت عمده مواد متشکله نوشابه های غیر الکلی گازدار را آب تشکیل می دهد و ممکن است مقدار آن تا 92 % نیز برسد .
منابع آبی که تولید کنندگان نوشابه در اختیار دارند شامل یکی از گروههای زیر می باشد .
1) آبهای سطحی 2) آبهای زیر زمینی 3) آب باران
تصفیه آب:
Ro یا اسمنر معکوس : آب از چاههای عمیق وارد تانک lit 000/100 می شود و بعد به داخل مخزن شنی که حاوی ذغال است پمپاژ می شود ، اول مواد درشت گرفته میشود ، بعد وارد فیلتر های 5 میکرونی 2 و 1 می شود ، بین راه محلول میزنند، محلول متابی سولفیت سدیم ( کلر آب را از بین می برد ) چون کلر برای دستگاه ضرر دارد .
محلول دوم آنتی اسکالن یا ضد رسوب می باشد بعد پمپماژ می شود ، بعد وارد ممبران می شود ، بعد وارد لوله استیل شده و از داخل U.V رد می شود . U.V برای تصفیه آب صنعتی Ro بکار می رود .
تاریخچه محل کارآموزی
تاریخچه نوشابه 1
آب 2
تصفیه آب 2
عصاره یا بنیان نوشابه 3
افزودنیهای مجاز در نوشابه 3
شیرین کنندهها 3
تهیه شرب اولیه از شکر جامد 4
فیلتراسیون شربت اولیه 4
تهیه شربت غذایی (عصاره) 4
طعم دهندهها 5
عصاره نوشابههای پرتغالی 5
عصاره نوشابههای ساده 5
ضدعفونی کردن دستگاههای عصاره خانه 5
تولید گاز Co2 7
برج شستشو 7
رطوبت گیری یا جدا کننده آب 7
چیلر 8
بطری شوی 9
اندازهگیری درصد سود در بطری شور 10
آینه بان 10
فلومیکس 10
کربوکولر 11
پرکردن بطری 12
آزمایش نقطه پر شده 12
دستگاه تشتک زن 13
پرکن جعبه نوشابه 13
مقدمه کنترل کیفی 15
آزمایشات انجام گرفته روی نوشابه 15
آزمایش بریکس 15
مقدار بریکس 15
آزمایش بومه 16
اندازه گیری فشار، دما و گاز Co2 16
اندازه گیری درصد قند 17
آزمایش اسیدیته 17
تعیین چگالی 17
آزمایش pH 17
آزمایشات میکروبی و شیمیایی 18
آزمایشات میکروبی 18
تقسیم بندیهای کارهای میکروبی 18
ساخت محیط کشت 18
انواع محیط کشت 19
روش انجام آزمایش میکروبی 20
نتایج آزمایشات انجام شده 21
آزمایشات هفتگی 22
گزارش کاراموزی تولید نوشابه گازدار