مشخصات این فایل
عنوان: پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 43
این مقاله در مورد پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون
مقدار فشار مورد استفاده در فیلتراسیون غشایی بستگی به اندازه منافذ غشا دارد و هر قدر اندازه منافذ ریزتر باشد فشار لازم برای عبور مایع نیز بیشتر خواهد بود . از سوی دیگر با عبور مایع از غشار فشار افت کرده که این میزان افت فشار را اصطلاحات افت فشار هیدرولیکی می نامند بنابراین افت فشار هیدرولیکی برابر است با فشار ورودی ( فشار در ورودی محصول ) منهای فشار خروجی ......(ادامه دارد)
تمیز کردن تجهیزات MF
غشاها باید از موادی ساخته شوند که نسبت به مواد شیمیایی ، PH و درجه حرارت های بالا مقاوم باشند تا بتوان در مواقع لزوم آنها را پاکسازی کرد . در مورد غشاهای سرامیکی بدلیل تحمل وسیع به PH (5/13-5/0 ) اجازه می دهد که در تمیز کردن آنها از مواد اسیدی چون اسید نیتریک ( 2% بیشتر ) و مواد قلیایی چون سود کاستیک ( 3% بیشتر ) استفاده شود . در مورد آب مورد استفاده در شستشو باید از ......(ادامه دارد)
باکتری زدایی در صنعت شیر مایع
منشاء آلودگی هایی که اساسا به شیر راه می یابد از طریق پستان گاو ، ماشین های شیردوشی . اتمسفر محل نگهداری حیوانات ، تانک های ذخیره ، امکانات نقل و انتقال به کارخانه باشد از این رو شیر جمع آوری شده در کارخانه شیر دارای فلور میکربی است که با توجه به آن باید اذعان داشت که چقدر امکان دارد اصول بهداشتی در سطح دامداریها رعایت شود . البته دامدار نمی تواند تحت شرایط اسپتیک کار کند پس شیر همیشه دارای باکتریهای پاتوژن خواهد بود که برای .......(ادامه دارد)
کاربرد MF در حذف مواد ناخواسته در آب پنیر:
کاربرد اصلی MF بعنوان پیش عملیات برای اولترافیلتراسیون آب پنیر است . آب پنیر اندازه های کوچکی از چربی ( گلبولهای کو 1-2/0 و کازئین و اجزاء صاف شده ( 100-25 ) دارد . که سانتریفوگاسیون آب پنیر کاملا چربی و کازئین را حذف نمی کند از این رو طی عملیات UF آب پنیر این مواد از خلوص بالای پنیر جلوگیری می کنند پس مواد ناخواسته موجود در شیر بر خواص عملکردی WPC اثر .....(ادامه دارد)
نتیجه گیری
با استفاده از تکنولوژی غشایی MF صنعت شیر ، یک ابزار انعطاف پذیر و پرقدرت در اختیار دارد که برای بهینه سازی سلامت بهداشتی و کیفی محصولات لبنی عمل می کند . یک روش غیر حرارتی است که خواص تغذیه ای و بیواکتیو ترکیبات شیر دست نخورده باقی مانده و حداقل صدمه به محصولات مشتق شده MF وارد می شود حذف سلولهای سوماتیک و مرده باعث شد زمان انبار بانی محصولات افزایش یابد . همچنین این امکان بوجود آمد که مطالعات جدیدی در صنعت لبنی انجام شود بدون اینکه کیفیت شیر در نتیجه فعالیتهای .....(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون
چکیده
مقدمه
ساختار مهندسی غشاء
نحوه شروع به کار MF
تمیز کردن تجهیزات MF
کاربرد MF در صنعت لبنی
باکتری زدایی
باکتری زدایی در صنعت شیر مایع
کاربرد MF در حذف میکروارگانیزم های پنیر
کاربرد MF در حذف مواد ناخواسته در آب پنیر:
جداسازی انتخابی میسلهای کازئینی
فراکسیون انتخابی گلبولهای چربی شیر
تخمیر میکربی و MF
خالص سازی آب شور پنیر
مقایسه دو فرایند میکروفیلتراسیون و باکتوفوگاسیون
تعریف
از محدودیتهای دستگاههای باکتوفوگاسیون و میکروفیلتراسیون
نتیجه گیری
منابع :
فهرست منابع پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون
1).Cheryan,M.1998.Ultra filtration and Micro filtration Hand Book, Western Hemisphere. PP, 349-368
2). SABOYA .L & MABOIS(2000) – Lait 80 –Current devolopment of Microfiltration technology in the dairy industry ,PP, 451-553
3).A.S. Grandison and F.A .Glover – Membrane Processing of milk . PP , 301-307
4) . GAONKA . A . G. (1995) – Food Processing Recent devolopment . PP , 92-96
5- دکتر عزت پناه ، حمید – پایان نامه دکترا – عضو هیئت علمی واحد علوم و تحقیقات.
6- مرتضوی ، سید علی – (1357) – تکنولوژی شیر و فراورده های لبنی – دانشگاه مشهد
7- حصاری ، جواد – ( 1380 ) – جزوه درسی صنایع لبنیات – دانشگاه تبریز .
دانلود مقاله پیشرفت های اخیر میکروفیلتراسیون در صنعت شیر و مقایسه با باکتوفوکاسیون