فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله روانکار

اختصاصی از فایلکو دانلود مقاله روانکار دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله روانکار


دانلود مقاله روانکار

 

مشخصات این فایل
عنوان: روانکار
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 65

این مقاله درمورد روانکار می باشد.

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله روانکار

اصول و نیازمندیهای روانکارهای مایع
مهمترین ویژگی یک روانکار مایع ، لزجت آن است شکل (3-1) نشان می دهد که چگونه لزجت یک روانکار ، طبیعت و کیفیت روانکاری را تحت تأثیر قرار می دهد این شکل را معمولا ً منحنی استریبک (14) می نامند اگر چه تردیدهایی در مورد استفاده استریبک از منحنی به همین شکل وجود دارد .
پارامتر N/P  را به عنوان عدد سامرفیلد می شناسند که در آن :   لزجت روانکار ، N سرعت نسبی بین قطعه های یاتاقان و P فشار متوسطی یا بار خاصی است که باید توسط یاتاقان تحمل شود از میان این سه پارامتر فقط لزجت ، خاصیت مربوطه به روانکار است و اگر N و P ثابت نگه داشته شوند شکل ، مستقیما ، بیانگر رابطه بین ضریف اصطحکاک   و لزجت روانکار   می باشد .
منحنی مورد بحث را اصولا ً می توان به سه بخش تقسیم کرد در ناحیه 3 سطوح یاتاقان به وسیله فیلم ضخیمی از روانکار مایع ، کاملا ً از یکدیگر جدا شده اند بنابراین، ناحیه فیلم ضخیم یا روانکاری هیدرودینامیکی نامیده می شود و اصطکاک ، کاملا ً اصطکاک لزجی ناشی از برش مکانیکی فیلم مایع است در این حالت هیچ تماس مستقیمی بین سطوح در حال کار وجود ندارد ودر نتیجه هیچ ساییدگی هم بوجود نمی آید .
با کاهش لزجت در ناحیه 3 ، ضخامت فیلم مایع نیز کاهش می یابد تا در نقطه C که این ضخامت فقط برای اطمینان از جدایش کامل سطوح کافی است کاهش بیشتر در لزجت و....(ادامه دارد)

روانکاری مرزی (40 )
هر جا در بین سطوح لغزان (41 ) ، تماس جامد – جامد قابل توجه باشد روانکاری مرزی اهمیت می یابد برای درک روانکاری مرزی ابتدا در نظر بگیرید وقتی دو سطح فلزی بدون حضور روانکار بر روی یکدیگر بلغزند چه اتفاقی می افتد .
در بدترین حالت ، هر گاه سطوح فلزی با فیلمی از اکسید یا هر ماده خارجی آغشته نباشند بین سطوح ، تمایلی برای چسبیدن به یکدیگر بوجود می آید این تمایل ، بین برخی فلزات بسیار قوی و بین برخی دیگر ضعیف تراست چند راهنمایی مختصر برای فلزات متداول درادامه ارائه می شود :
1-    فلزات یکسان ، در تماس ، تمایل شدیدی برای چسبیدن به یکدیگر دارند .
2-    فلزات نرمتر ، تمایل بیشتری نسبت به فلزات سخت تر برای چسبیدن به یکدیگر دارند
3-    المانهای آلیاژی غیرفلزی تمایل به کاهش چسبندگی دارند ( مثل کربن در چدن )
4-    آهن و آلیاژهای آن ، تمایل کمی برای چسبیدن به سرب ، نقره، قلع ، کادمیم و مس و تمایل زیادی برای چسبیدن به آلومینیوم ، روی ، تیتانیوم و نیکل دارند .
سطوح فلزات واقعی ، معمولا ً آلودیگیهایی دارند و این آلودگیها بخصوص از فیلمهای اکسیدهمان فلز تشکیل شده است این فیلمهای آلوده معمولا ً از چسبندگی می کاهند و بنابراین اصطکاک و ساییدگی را کم می کنند غیر از تیتانیوم ، فیلمهای اکسید فلزات دیگر ، روانکارهای خوبی هستند.
بنابراین اصطکاک و ساییدگی را معمولا ً می توان با تولید عمدی فیلمهای آلاینده مناسب بر روی سطوح فلزی کاهش داد جایی که هیچ روانکار سیالی موجود نباشد فرآیند را نوعی روانکاری خشک یا جامد می گویند هر گاه فرایند شکل دهی فیلم در یک روانکار مایع اتفاق بیفتد آن را روانکاری مرزی گویند .
فیلمهای روانکاری مرزی به طرق مختلفی قابل ایجادند این راهها از نظر پیچیدگی فرآیند ساخت فیلم و نیز ثمربخش بودن فیلمهای ساخته شده با هم تفاوت دارند معمولی ترین فرآیند ساخت فیلم ، جذب سطحی می باشد که در آن به دلیل جذب فیزیکی خالص ، فیلمی با ضخامت یک یا چند مولکول بر روی سطح جامد ایجاد می شود اگر فیلمهای ایجاد شده به اندازه کافی ضخیم باشند در کاهش اصطکاک و ساییدگی مؤثرند . شکل (5-....(ادامه دارد)

1 مشکلات فساد
از نظر تئوری اگر لزجت مناسب و خواص مرزی مناسب انتخاب شوند مقصود از روانکاری حاصل می شود د رعمل مشکل دیگری – " فساد روغنها " – وجود دارد بسیاری از روشهای تکنولوژیکی روانکاری با روغن و افزودنیهای آن به جبران یا کاهش فساد روغنها مربوط می شود .
سه نوع مهم فساد عبارتند از : اکسیداسیون ، تجزیه حرارتی (52 ) و آلودگی یک اثر درازمدت نیز وجود دارد و آن واکنش با سایر مواد درون سیستم است که در قالب عبارت سازگاری بیان می شود اکسیداسیون ، مهمترین فرایند فساد در روغنها می باشد چرا که در یک دوره طولانی ، حتی در دمای هوای معمولی هم تقریبا ً همه روغنها تا حدی اکسید می شوند .
روغنهای با  منشأ نفتی که با روشهای تصفیه ملایم (53 ) به دست می آیند در دمای بالای C 120 اکسید می شوند و ترکیبهای اسیدی ، گل (54 ) و لاک الکل (55 ) تولیدمی کنند میزان جذب کلی اکسیژن بالا نیست بنابراین امکان دارد که ترکیبهای پیرو مثل آروماتیکها و مواد آسفالتی با هم واکنش انجام دهند حاصل آن عملکردی شبیه مواد ضد اکسیداسیون برای هیدروکربنهای پارافینی ( 56) است این چنین تصفیه ای روغنهایی بوجود می آورد که نیاز چندانی به افزودن آنتی اکسیدانها (57 ) ندارند .
هر چه تصفیه یا هیدروژناسیون بهتر باشد روغن پارافینی بهتری ایجاد می شود که اکسیژن را راحت تر جذب می کند ولی محصولات اکسیدی مضری بوجود نمی آورد نکته مهمتر اینکه ، مقاومت در برابر اکسیدشدن این روغنها – که منشأ نفتی دارند و بخوبی تصفیه شده اند – به طور معمول با افزودن مواد ضد اکسیداسیون مناسب به شکل قابل ملاحظه ای بهبود می یابد .
پیشرفته ترین روغنهای با منشأ نفتی ، به طور کامل تصفیه می شوند تا محصولاتی تولید ....(ادامه دارد)

روانکارهای جامد متفرقه (104 )
سایر روانکارهای جامد در مقیاسهای خیلی کم و زمانی بکار می روند که مزایای بخصوصی داشته باشند این  روانکارها را به سه دسته تقسیم بندی نمود که عبارتند از : غیرآلیها ، پلیمریها و فلزات .
غیرآلی ها شامل تعدادی از مواد شبیه دی سولفیدمولیبدنیوم هستند که تحت نام عمومی دیکالکوژنیدهای (105 ) روانکاری شناخته می شوند هیچکدام از اینها منشأ طبیعی ندارند و مواد ترکیبی گران قیمت می باشند دی سولفید تنگستن دمای اکسید شدن بالاتری دارد هر دو ماده دی سولفید تنگستن و دی سلنیدتنگستن آهسته تر از دی سولفیدمولیبدنیوم اکسید می شوند دی سلنیدنیوبیوم (106 ) هدایت الکتریکی بهتری دارد و در اتصالات لغزنده بکار می رود اما در حقیقت اینطور به نظر می رسد که ترکیبهای دی سولفیدمولیبدنیوم کاملا ً رضایت کاربران را فراهم می نمایند .
دیگر روانکارهای غیرآلی را به واسطه حدود دمایی بالایشان بکار می برند اینها شامل اکسیدمولیبدیک ، نیترید بور، فلوئوریدگرافیت و فوئوریدکلسیم می باشند .
اصطکاک کم و بی اثر بودن شیمیایی ، PTFE  را برای ترکیب با دیگر مواد ، نامناسب می نماید و دو پلیمر فلئوردار دیگر به واسطه خواص ترکیبی بهترشان معمولا ً توصیه می شوند که عبارتند از پلی وینیل فلوئور ( PVF) و پلی تری فلوئوروکلرواتیلن (PTFCE)  ولی ....(ادامه دارد)

سیستمهای مه روغن (113 )
از انواع سیستمهای اتلاف کلی که در سالهای اخیر به حد وسیعی بکار رفته سیستم مه روغن می باشد که در آن ، قطرات کوچک روغن به وسیله جریان هوا از منبع تا یاتاقان یا چرخدنده حمل می شوند ایجاد مه روغن در هوا را می توان با عبور جریان هوا با سرعت و فشار کم از درون منبع روغن ایجاد کرد به طور معمول روغن را طوری می سازند که کشش سطحی کمی داشته باشند قطرات پراکنده روغن بدست آمده از میان فولاد ، مس ، یا لوله های پلاستیکی عبور داده می شود تا به اجزاء روانکاری شده برسد عبور از میان نازلهای مناسب یا هماهنگ کننده ها ، افزایش نرخ جریان خطی تا حدی بالاتر از 45 متر بر ثانیه را باعث می شود و به موجب آن ذره های روغن با هم ترکیب می شوند و جریان روغن مایع به نقاط روانکاری می رسد .
سیستمهای مه روغن دو مزیت نسبت به سایر سیستمهای اتلاف کلی دارند که عبارتند از 1- نرخ تأمین روغن می تواند خیلی پایین باشد که از یک سیستم تمیز ناشی می شود و
 2- با جریان هوا نیز سیستم خنک می شود .
5-11-1 سیستمهای چرخش روغن (114 )
در یکی از پیچیده ترین سیستمهای متمرکز ، روانکار پس از مصرف ، جمع آوری می شود و برای چرخش مجدد به منبع روغن انتقال می یابد لوازم ابتدایی و اساسی این سیستمها عبارتند از : منبع ، پمپ ، در صورت امکان یک تقسیم کننده یا تنظیم کننده جریان  ، خطوط تغذیه و خطوط بازگشت .
در عمل ، یک سیستم چرخش کامل ، پیچیده تر از حد مورد انتظار است و معمولا ً بسیاری....(ادامه دارد)

بخشی از فهرست مطالب مقاله روانکار

1-1    وظایف روانکار(1) و انواع آن
انتخاب نوع روانکار
اصول و نیازمندیهای روانکارهای مایع
1 لزجت روانکار
روانکاری مرزی (40
مشکلات فساد
انتخاب نوع روغن
گریسهای روانکاری
روانکاری جامد (
روانکارهای جامد متفرقه (
روانکاری گازی
سیستمهای تغذیه روانکار


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله روانکار
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد