لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:74
فهرست مطالب:
طرح مسئله : فسیل چیست ؟
ردپا :
حفرات :
کوپرولیتها :
اهمیت موضوع پژوهش
سیری در زندگی ویلیام اسمیت
نخستین سنگواره ی حیوانی در کجا پیدا شد و از چه زمای مطالعه درباره فسیل ها آغاز شد ؟
-1-1- طرح مسئله : فسیل چیست ؟
دیرینه شناسی شاخه ای از علم زمین شناسی است که به مطالعهی حیاط دیرینه به اتکا به سنگواره ها می پردازد . در اصل واژه ی فسیل به معنای کندن هر چیز جالب توجه از زمین است و از کلمه ای لاتین گرفته شده است . اما امروزه فسیل به معنای آثار و بقایای موجودات باقی مانده از ادوار زمینشناسی در لابهلای سنگ ها به کار میرود . فسیل ها انواع بسیار دارند بقایای موجودات نسبتاً جدید ممکن است به کلی از بین نرود بلکه از آن چیزهایی مثل دندان، استخوان و صدفها باقی بماند . گاهی بدن جاندار بطور کامل همراه گوشت یافت میشود و در این گونه از فسیل ها در شرایط غیر عادی و خاصی حفظ شده اند مانند بقایای فسیلهای ما قبل تاریخ به نام ماهوت که در یخ های سیبری و آلاسکا محفوظ مانده اند و بقایای مومیایی شده تنبهای خاکی در غارهای صحرایی خشک نوادا .
سنگواره های دیگری نیز یافت می شوند که بعضی از آنها شامل آثار موجودات ما قبل تاریخ است نمونه های چنین شواهدی عبارتند از :
- ردپا : ردپای جانوران در رسوبات نرم که بعداً سخت شده اند .
- حفرات : لوله هایی که توسط جانوران در رسوبات چوب یا سنک حفر می شود این حفرات ممکن است بعداً با مواد معدنی پرشده و حفظ شود بعضی از قدیمیترین سنگواره های شناخته شده را حفرات کنده شده توسط کرمها تشکیل میدهد.
- کوپرولیتها : عبارت از سنگواره مدفوع جانوران و یا محتویات شکم آنها است که در مورد نوع تغذیه موجودات اطلاعات زیادی در اختیار ما می گذارند .
مقاله در مورد فسیلها