فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله موسیقی نظامی

اختصاصی از فایلکو مقاله موسیقی نظامی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله موسیقی نظامی


مقاله موسیقی نظامی

لینک پرداخت و دانلود "پایین مطلب:
فرمت فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحه: 36
فهرست مطالب:

 

مقدمه :

تجزیه وتحلیل پاساد و بل سبلان

« گزارش کوتاه از کوه سبلان »

تاریخ موسیقی نظام :

نگاهی بر پیدایش موزیک نظام

سازمان موزیک هنگهای ناپلئون شامل :

سازمان دسته جات موزیک ترکیه شامل :

موسیقی نظام ایران قبل از اسلام :

موسیقی نقاره خانه در نظام :

موسیقی نظامی ایران در دوره اسلام :

موسیقی نظام بعد از پیروزی انقلاب اسلامی

گروه های موسیقی نظامی حاضر :

 

قسمتی از متن:

 

موسیقی نظامی ایران در دوره اسلام :

در دوره اسلام ودر زمان حیات پیامبر (ص) شواهد بسیاری دال بر وجود موسیقی جنگ وجود دارد مثلا در جنگ احد 625 م زنان به سرکردگی هند بنت عتبد با خواندن آواز جنگی ونواختن دف از رنج ومشقت کاروان قریش می کاستند . در آن زمان زنان درخواندن نوحه و مرثیه از همه برتر بودند ودر آن زمان آواز جنگ یعنی چیزی که میل به جنگ علیه ناپاک را در قلب ها برانگیزد و آن نیز مجاز بود .

ویک نوازنده هندی به نام باباسوند افتخار کوبیدن کوس جنگی در غزوات پیامبر را داشته است . حضرت علی (ع) در دوران خلافت خود پژوهش های عملی وتحقیق بر روی علوم ، شعر و موسیقی رامجاز دانسته وبه این ترتیب حمایت از هنرهای ظریفه را آغاز و باعث توسعه ورشد آنها گردیدند . از این پس آینده موسیقی تضمین گردید وپس از آن که خلافت از خلفای راشدین به بنی امیه منتقل شد طبل و کوس های بزرگ از سازمان کوبه ای اصلی موسیقی نظامی به شمار می رفتند .

در دوره عباسیان موسیقی شکوفاترین دوره خود را پس از اسلام طی کرد در این دوران سازهای طبل وسرنای جزو سازهای اصلی دسته های موزیک نظامی قرار داشتند .

در سال 1235 شمسی ( 1856 – م ) دو کارشناس موزیک نظام به نامهای « بوسکه » و«روین » از فرانسه به ایران آمدند ویک دسته موزیک نظامی به نام « دسته موزیک سلطنتی » به شیوه فرانسوی در ایران تشکیل دادند .

در سال 1248 شمسی ( 1869 – م) لومر معاون اول گارد پیاده نظام فرانسه بعنوان رئیس موزیک ، به استخدام دولت ایران در آمد .

لومر تمام سازهای بادی – پیانو ، سلفژ ، هارمونی ، وارکستراسیون نظامی را خود تدریس می کرد.

ومیرزا علی اکبر خان نقاش باشی ( مزین الدوله ) ترجمه درسهای نظری را به عهده داشت .

تعداد شاگردان موزیک نظام درسال 1267 شمسی ( 1888 . م) سی وهشت نفر بودند که نخستین « دسته موزیک سلطنتی » را تشکیل دادند .

شاه درسال 1252 شمسی ( 1873 –م) ساختن سرود ملی ومارش تاجگذاری را به لومر سفارش داده بود در سال 1289 شمسی ( 1910 –م) سالار معزز از شاگردان لومر که تحصیل کرده کنسرواتوار پتیرگراد بود ، از طرف وزارت معارف ، رئیس ارکستر سلطنتی شد . وی پیانو را کوک ایرانی می کرد وبرخی از گوشه های ردیف را به نت در آورده بود وبا پیانو می نواخت . وبه پیشنهاد او وتصویب وزارت معارف شبعه موزیک دارالفنون تعطیل وبصورت یک آموزشگاه با عنوان « کلاس موزیک » آغاز به کار کرد که دوران آن چهار سال بود وموسیقی غربی نیز در آن آموزش داده می شد ودر سال 1297 شمسی ( 1918 –م) این کلاس از مدرسه درالفنون جدا شد وبه صورت مستقل زیر نظر وزارت معارف در آمد و سازمان آن گسترش یافت واین مدرسه اولین مدرسه مستقل موسیقی غربی در ایران بود .

در زمان رضا شاه مجددا سازمانی به نام « اداره کل موزیک » در ارتش تشکیل شد وسالار مغزز به ریاست آن ونیز ریاست « مدرسه موزیک » برگزیده شد وتا ده سال تحت سرپرستی او و پسرش نصرالله خان اداره می شد از سال 1307 شمسی علی نقی وزیری رئیس « مدرسه موزیک » شد ، و نام آن را به مدرسه موسیقی دولتی تغییر داد.

درسال 1311 شمسی نام مدرسه به « مدرسه موسیقار » تبدیل واولین کتاب سرود در این مدرسه تهیه شد ودو سال بعد به « هنرستان موسیقی » تغییر نام یافت ودر همین سال به منظور یک تحول بزرگی علمی وبنیادی در موسیقی ستوانیکم غلامحسین مین باشیان ( فرزند سالامغزز) که معاون « اداره کل موزیک قشون » وسرپرست « ارکستر سمفونیک بلدیه » بود رئیس هنرستان موسیقی شد .

در سال 1286 شمسی ، مین باشیان به کنسرواتوار ژنو رفت و سه سال در آنجا وسه سال در کنسرواتور برلن تحصیل کرد ودر سال 1309 شمسی موفق به دریافت مدال « کوستاوهالندر » بزرگترین مدال کنسر واتورار شد ونخستین آسیایی بود که این مدال را دریافت .

درسال 1317 مین باشیان به ریاست موسیقی کشور منصوب شد وطرحهای او منجر به تشکیل « اداره موسیقی کشور » در وزارت فرهنگ شد واساس موسیقی کشور بر روی اصول و قواعد وگامهای موسیقی غربی گذاشته شد .

به پیشنهاد مین باشیان حدود 10 نفر موسیقیدان ازچک اسلواکی درهنرستان استخدام شدند .

وبعد از گروه ( بوسکه ، رویون ، مارکو ، فومر، دوال ، وگزار) این افراد دومین گروه موسیقیدان خارجی بودند که برای سامان دادن به وضع موسیقی به ایران آمدند .


دانلود با لینک مستقیم


مقاله موسیقی نظامی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد