فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله چرا ساختمانها تخریب می شوند

اختصاصی از فایلکو مقاله چرا ساختمانها تخریب می شوند دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله چرا ساختمانها تخریب می شوند


مقاله چرا ساختمانها تخریب می شوند

لینک پرداخت و دانلود "پایین مطلب:
فرمت فایل: word (قابل ویرایش)
تعداد صفحه: 29
فهرست مطالب:

 

چرا ساختمانها تخریب می شوند؟

مقدمه:

مصالح ساختمانی و آسیبهای عمومی در آنها:

مشکلات مشترک در بناهای تاریخی

دلایل ایجاد مشکلات و آسیبها

لکه قارچی/ رشد مضر گیاهان:

تخریب ملات بین مصالح

پوسته اندازی لایه های رنگ:

اتصالات ضعیف در اجزای تهویه هوا:

اندود گچی ناقص و تخریب شده:‌

ترک دیوار/ دیوارهای منحرف و کج

املاح مخرب آب باران:

کفهای چوبی مخروبه:

حمله موریانه ها وحشرات:‌

آسیبهای سقف:

نفوذ رطوبت از دیوارها:

پی های نا استوار:

عواملی که آسیبها و مشکلات بنا را کنترل می کند:

5 عامل برای کنترل عوامل آسیب رسان به بنا وجود دارد:

وضعیت اقلیمی:

محل قرار گیری بنا:

نوع و شکل ساختمان و تغییر کاربری آن:

نگهداری و حفاظت از ساختمان:

 

قسمتی از متن:

 

مصالح ساختمانی و آسیبهای عمومی در آنها:

اکثر ساختمانهای قدیمی در مالزی از مصالحی استفاده می کنند که به راحتی در دسترس است، بیشتر مصالح ساختمانها شامل، چوب، سنگ، آجر و گچ است. در محافظت  و مواظبت از بناهای قدیمی آگاهی داشتن از طبیعت مصالح ساختمان و تشخیص دقیق آسیبها بسیار مهم است. این به خاطر اینست که بناهای قدیمی مانند انسانها پیر، در مقابل هر بیماری آسیب پذیرند. بنابراین برای از بین بردن موفها، مرمت کاران ، پیمانکاران ، مخصوصا مهندسین طراح و افرادی که با حفاظت ساختمان سرو کار دارند در ابتدا باید با مصالح که عموما استفاده می شوند ، آشنا شوند، قبل از اینکه به سمت تکنیکهای مناسب حفاظت ساختمان بروند. مصالح عمومی ساختمان مثل چوب، سنگ، آجر و گچ به مهمی دلایل فساد در مصالح مطرح می شوند.

چوب مدت زیادی است که مورد استفاده بخصوص در اسکلت ساختمان ، چوب پر مصرفترین عنصری است که استفاده می شود برای دیوار، کف، سقف و برای قاب کردن مصالح دیگر. تمام چوبهای تجاری می توانند دسته بندی شوند و به چوبهای نرم (مثل کاج، صنوبر، و دامارمینیاک) و چوبهای سخت (چون چنگال، مرانتی و کاپور) بستگی دارند به مشخصات  ذراتشان، وزن و میزان رطوبت در آنها، در کل چوب چه از نوع نرم یا سخت آن بین 12 تا 15 درصد رطوبت دارند.

معمولا چوبی که بخوبی خشک شده باشد 12% رطوبت دارد. اگر رطوبت چوب از 20% تجاوز کند، رشد قارچها، هجوم حشرات و حمله موریانه در آن رخ می دهد، و این فرایند منجر به از بین رفتن ساختار آن می شود.

بنابراین قبل از اینکه چوب برای مصالح ساختمانی استفاده شود، مسئله متعادل کردن و حفظ کردن چوب بسیار مهم است، هدف عمده در داروزنی به چوب ( چه داروزنی توسط هوا یا کوره) برای استحکام بخشیدن به چوب است تا حدی که امکان دارد.

برای استحکام بخشیدن به چوب خشک کردن آن مسئله مهمی است. از طرفی دیگر، نگهداری از چوب، معمولا با فرایندهای شیمیایی انجام می شود چه قبل از تولید و چه بعد از آن، دقت داشتن به حفاظت از طریق کشتن، قارچها، حفاظتهای ضد آتش  استفاده از ضد آب.

سنگ نیز مانند چوب از هزاران سال پیش در ساختمانها استفاده می شده، به علت دوام و قدرت طبیعی که در آن وجود دارد، سنگ از مصالحی است که برای ساخت ستونها، دیوارهای خارجی، راه پله ها، قاب پنجره استفاده
 می شده.

سنگ به شکلهای مختلف و ویژگیهایی از قبیل سنگهای غیر قابل نفوذ چون گرانیت، تخته سنگ، مرمر تا سنگهای نرم و نفوذ پذیر مانند شن و آهک. اگر چه سنگ برای مدت زیادی دوام می آورد، گرایش به تخریب در آن در هر آب و هوایی امکان پذیر است. از قبیل فرسایش  در موقعیت: اول تخریب توسط محلول نمک مخصوصا هنگامی که از زمینی بالا می آید که در آن جریان رطوبت نباشد، در مکانهایی که نزدیک دریا هستند یا جو بسیار آلوده ای دارند. دومین مشکل ناشی می شود از رسوبات که به آرامی ته نشین
می شوند و گرد و خاک کمک می کند به شروع تخریب توسط ارگانیسمهای گیاهی، سوم فرسایش مستقیم با باد و باران، اینگونه است که سنگ اشباع
می شود.

وقتی که بیش از اندازه در معرض باران قرار گیرد در نتیجه اطراف آن زبر و فرو رفته می شود.

علاوه بر آب و هوا، سنگ ممکن است با مصالح ناقص و کاربری ناصحیح تخریب شود.

از مصالح دیگری که در ساخت بنا استفاده می شود بلوک سفالی پخته است. آجر کاری در بسیاری از بناهای قدیمی در مالزی استفاده شده. مخصوصا ساختمانهای که در دوران استعمار انگلیس ساخته شده اند. بعضی از بناهای مستعمراتی با دیوارهای آجری کاری شدهاند و بقیه با گچ کاری و نقاشی. آجرهای قدیمی نسبت به آجرهای جدید اندکی تفاوت دارند. بافت آجرهای جدید فشرده تر و صاف تر است، و نسبت به مصالح قدیمی لبه های صاف تر و تیزتری دارند. رنگ و اندازه ای متفاوت نیز دارند. اجر ممکن است از طریق تغییرات آب و هوایی شامل دود گوگرد که متاثر از جو آلوده است تخریب می شود. و همچنین ممکن است با نفوذ آب ازسوراخها و منافذ ریز آن تخریب شود.

اجر ممکن است توسط گیاهان مخرب و همچنین کپک  و قارچی که در آن  رشد کرده و ایجاد توده ای در اطراف آجر می کنند تخریب شود. حرکت مصالح و ایجاد ترکهایی در آجر نیز از دیگر دلایل تخریب آجر است. این حرکتهای مصالح از پی ساختمان  نشات می گیرد وقتی که خاک ریزی زیر پی متراکم می شود در طول دهه ها  و قرنها باعث انحراف و شکستن دیوارها می شود که پی ضعیف یا براگذاری ناهماهنگ در دیوارها از دلایل آن هستند.

مانند چوب سنگ ، یا آجر، گچ نیز در طول زمان تمایل به تخریب دارد. گچ معمولا از آهک، شن و ماسه و آب تشکیل می شود، و گاهی با ریختن موی حیوانات در آن قابلیت انعطاف را به آن می دهند. گچ بیشتر برای دکورونها، پوشش و اندود، گچبری و دیوارهای داخلی استفاده می شود. دلایل تخریب گچ شامل: در معرض مستقیم باران بودن، تغلیظ و جمع شدگی، تبخیر، آلودگی هوا، گرد و بخار در هوا، حرارت، دلایل ارگانیکی و گیاهی؛ حمله حشرات و فعالیت های انسانها و حیوانات. گچ ممکن است به دلیل انقباض یا حرکت لایه های زیر نبش ترک بخورد. انقباض معمولا در دوره اولیه ساختن بنا رخ می دهد اما حرکت لایه های زیرین اغلب از دلایل خرابی در مدت طولانی است.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله چرا ساختمانها تخریب می شوند
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد