فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق نگاهی به معضل زنان خیابانی

اختصاصی از فایلکو دانلود تحقیق نگاهی به معضل زنان خیابانی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق نگاهی به معضل زنان خیابانی


دانلود تحقیق نگاهی به معضل زنان خیابانی

نگاهی به معضل زنان خیابانی
مقدمه:
    معضلات اجتماعی در هر جامعه ای وجود دارد، و بر اساس نوع فرهنگ حاکم در هر جامعه بعضی معضلات و آسیب های اجتماعی بیشتر خود را نشان می دهد. در کشور ما هم به دلیل بافت فرهنگ مذهبی برخی معضلات اجتماعی حتی اگر در حد کمی وجود داشته باشد خود نمایی می کند.یکی از این معضلات زنان خیابانی است که هیچ سنخیتی با فرهنگ ایرانی-اسلامی مردم ما ندارد لذا بروز این معضل حتی در حد محدود برای آحاد جامعه قابل قبول نیست و وجهه زننده و نامناسبی را از جامعه به نمایش می گذارد که بر طرف کردن آن را ضروری می سازد.به دلیل اینکه حل بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه از طریق نهادها و سازمان های مرتبط صورت می گیرد هر کس نمی تواند در این خصوص راهکار ارائه دهد.مهمترین اصل در بررسی معضلات و آسیب های اجتماعی ریشه یابی آن در اقشار مختلف اجتماع است. در گذشته بیشتر مشکلات اجتماعی به وسیله مراکز خیریه و انجمن های مردمی حل می شد ولی امروزه مسئولیت این امر بر دوش بهزیستی و سازمان های ذیربط نهاده شده است. علاج قبل از واقعه بهترین راه حل برای مبارزه با آسیب های اجتماعی مخصوصا پدیده زشت زنان خیابانی در جامعه است و این روش باید سرلوحه بررسی معضلات اجتماعی باشد.
عوامل متعدد و متنوع
گرایش زنان خیابانی به رفتارهای ناهنجار اجتماعی در جامعه دارای دلایل مختلفی است.عده ای از این افراد به دنبال عادت زشت، هوس رانی و بی بندوباری به این اقدام دست می زنند، انگیزه بخشی از این افراد هم مشکلات اقتصادی و عده ای دیگر عدم تعادلات روحی و روانی است.برخی از زنان خیابانی خود را در مقام مقایسه با افراد متمکن جامعه قرار می دهند و به دنبال زیاده خواهی های خود از هر اقدامی برای داشتن امکانات بیشتر رفاهی دریغ نمی کنند.باید الگوهای زندگی متوسط و آبرومند در جامعه تعریف شود و حداقل امکانات برای مردم فراهم شود تا بهانه آن دسته از افرادی که به دلیل مسائل مالی به این کار روی می آورند، از بین برود.بسیاری بر این اعتقادند بهترین راه حل برای بررسی پدیده زنان خیابانی ایجاد اشتغال و کسب درآمد از طریق راه های مشروع و متعارف است.باید نهادها و سازمان های مرتبط با آسیب های اجتماعی خود را با مسائل و مشکلات این افراد درگیر کنند تا بتوانند از گرایش افراد بیشتر به این گونه کارهای ضد اخلاقی جلوگیری کنند.یک کارشناس درباره مسائل زنان خیابانی می گوید:” رسیدگی به مسائل و مشکلات زنان خیابانی از ابعاد فرهنگی ، اجتماعی ، سیاسی و اقتصادی قابل بررسی و پیگیری است.هر گونه اقدام در زمینه برخورد با زنان خیابانی نیازمند داشتن برنامه های کارشناسی شده است و تنها با اظهار نظر نمی توان در این خصوص اقدام کرد.شاید برخی از اقدامات قهرآمیز قضائی برای مدت کوتاهی بتواند راه حل مقابله با این پدیده باشد ولی به طور یقین نمی تواند نتیجه ای پایدار و ماندگار داشته باشد.شورای اجتماعی کشور می تواند با جدیت بیشتری وضعیت زنان خیابانی را مورد ارزیابی و رسیدگی قرار دهد.اینکه مسائل اقتصادی و مسائل فرهنگی چقدر در پیدایش زنان خیابانی موثر است نیازمند ارزیابی دقیق و طولانی مدت دارد و این موضوع در مدت زمان کوتاه قابل بررسی نیست. ارائه راه حل های مناسب و ماندگار در زمینه رسیدگی به آسیب هایی اجتماعی بخصوص پدیده زنان خیابانی نیازمند داشتن دیدگاه های اساتید و صاحب نظران جامعه شناسی است”.
فقر بهانه معقولی نیست
کارشناسان بر این عقیده اند که طرح عامل فقر به عنوان ریشه معضل زنان خیابانی معقولانه نیست.غلامحسین مسعودی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره مسائل و مشکلات زنان خیابانی می گوید:”وجود برخی پدیده ها، همچون زنان خیابانی در جامعه اسلامی بسیار تاسف بار است که البته این امر نیازمند توجه همگان به این نکته است.رسیدگی به وضعیت این افراد و بررسی علل گرایش برخی از زنان به خیابان و رها شدن از کانون خانواده نیازمند همکاری توام دولت و مجلس است. پیدایش زنان خیابانی تنها به دلیل داشتن مشکلات مالی و اقتصادی توجیه پذیر نیست چرا که افراد بسیاری در فقر زندگی می کنند ولی حاضر به تن فروشی نیستند. اولین اقدام برای مقابله با پدیده زنان خیابانی بررسی کارشناسانه علت های گرایش افراد به این مقوله به عنوان منبع کسب درآمد و تامین مخارج زندگی است. شناسایی و دستگیری زنان خیابانی راه حل پایان دادن به این موضوع نیست؛ باید راه های نفوذ ورود افراد به این گونه جرایم شناسایی و بسته شود”.فاطمه زعفرانی بهروز مشاور امور بانوان سازمان هلال احمر درباره مسائل و مشکلات زنان خیابانی می گوید:” کمبود امکانات، فقر و نداری بهانه معقولی برای گرایش برخی زنان به خیابانی شدن نیست.خیلی از زنان سرپرست خانوار با انجام کارهای خدماتی سطح پایین مخارج زندگی خود و فرزندانشان را تامین می کنند بدون اینکه به کارهای غیر اخلاقی روی آورند”.
ضعف اعتقادات مذهبی
    متاسفانه گرایش افراد به گناه و کارهایی از این قبیل به بهانه تامین مخارج زندگی به ویژگی های فردی و اعتقادات خانوادگی افراد بستگی دارد. از بین رفتن شئونات اسلامی و ریشه های مذهبی و اعتقادی در جامعه در گرایش افراد به کارهای خلاف شرع تاثیر می گذارد.فقر و کمبود امکانات مالی هرگز عامل درستی برای پیدایش زنان خیابانی نیست چرا که بسیاری از افراد کم درآمد برای کسب درآمد روزانه خودشان حاضرند گدایی کنند ولی حاضر نیستند شرف خود را زیر پا بگذارند.علل پیدایش زنان خیابانی نیاز به بررسی ریشه های فرهنگی و اجتماعی جامعه در سطح کلان دارد.هادی مقدسی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در خصوص درمان این معضل می گوید:” پدیده زنان خیابانی هم از لحاظ اجتماعی و هم از لحاظ فرهنگی نیاز به بررسی دارد.گاهی برخی افراد به دلیل داشتن مشکلات اقتصادی و مالی و به منظور امرار معاش دست به اقداماتی خلاف عرف و شرع می زنند. البته بسیاری از افراد با وجود داشتن مشکلات مالی و تنگناهای معیشتی با مراجعه به سازمان های حمایتی، هرگز حاضر به کارهای ناشایست و آلوده نمی شوند. برخی افراد فقط به خاطر داشتن مشکلات مالی و معیشتی دست به اقدامات خلاف شرع نمی زنند بلکه القائات هدایت شده از طرف عاملان اصلی تهاجم فرهنگی ، این افراد را به بی بندوباری و بی حجابی می کشاند. زنان خیابانی که با لباس ها و ظواهر زننده خود را در معرض نمایش عموم می گذارند به دنبال حل مشکلات مالی و اقتصادی نیستند. آزادی هر کسی در جامعه محدود است و رعایت حقوق شهروندی نباید مانع مبارزه با پدیده زنان خیابانی شود که متاسفانه در چند سال اخیر به این مقوله بی توجهی شده است. ما نباید به خاطر خوشایند مدعیان حقوق بشر جامعه خود را در منجلاب فساد رها کنیم و هیچ برنامه ای با روند ترویج بی حجابی نداشته باشیم”.

 

 

شامل 10 صفحه Word


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق نگاهی به معضل زنان خیابانی
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد