اکوسیستمی که در محیط ما جریان دارد ِ شامل روابط بین موجودات زنده ِ اعم از انسانها ِ حیوانات ِ گیاهان ِ عوامل جوی و... می باشد که از ÷یدایش هستی تا کنون برقرار است.
با گذشت زمان و استفاده بی رویه از سوختهای فسیلی و نیز تأثیر عواملی چون آلودگی زمین و هوا و آب در اثر تولید گازها و زباله های شیمیایی و... این اکوسیستم دستخوش تغییراتی شده که نتیجه ان بر هم خوردن نظم موجود در طبیعت و محیط طبیعی است مانند : تغییرات لایه ازن ِ منقرض شدن نسل بعضی از موجودات دریائی و زمینی ِ پدیده گرم شدن جهانی ِ تخریب زیستگاه های طبیعی و آلودگی هوا.
این موضوعات باعث مطرح شدن موضوع محیط زیست پایدار شد.
با توجه به اینکه زیستن انسانها اعم از کار ِ تجارت ِ سکونت ِ تحصیل و... در محیط معماری انجام می شود و تلاش بشر همواره بهتر زیستن است ِ بنابرین معماری به عنوان یکی از حوزه های پایداری محیط زیست مطرح شد که با طراحی صحیح آن میتوان به هرچه بهتر زیستن بشر و نیل به هدف محیط زیست پایدار نائل گشت.
محیط پایدار:
نیل به پایداری محیط انسان ساخت به عنوان بخشی از محیط زیست انسانی و در برگیرنده و سامان دهنده فعالیت های اقتصادی – اجتماعی در گرو برقراری حالت تعادل پویا میان فضای کالبدی انسانی ِ محیط فراگیر و کاربران فضاست.پویایی این تعادل در نحوه پاسخگوئی و کنش مندی محیط کالبدی به خواست ها و نیازهای کاربران و نیز شرایط متغیر محیط فراگیر است.بر این اساس میتوان محیط پایدار انسان ساخت را این گونه جمع بندی نمود:
“یک محیط کالبدی پایدار انسانی به ساکنین خود در طول زمان ِ کمینه مشکلات روانشناختی و فیزیکی را وارد
می کند-به طور مثال عدم تناسب فضاها با نیازها ِ خواست ویا الگوهای رفتاری کاربران ِ نیاز به تعمیر ِ تعویض ِ و یا نگهداری پر هزینه و...- و کمینه میزان منابع زمین ِآب ِ خاک و سوخترا از محیط فراگیر خود می طلبد ودر نتیجه ِ کمترین بار محیطی را به محیط خود وارد می آورد.
شامل 62 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت بررسی اصول و مبانی معماری پایدار