روش الحاقی در بهینه سازی مسائل آئرودینامیکی
ترکیب الگوریتمهای گرادیان با تکنیکهای مضرب لاگرانژ یک رهیافت محاسباتی قوی برای محاسبه حلهای عددی مسائل معکوس ارائه میدهند. این ترکیب، که روش الحاقی نامیده میشود، در موقعیتهای مختلف برای تخمین توابع یا پارامترهای ثابت و حتی متغیر استفاده میشود. هدف این پروژه معرفی برخی مفاهیم ریاضی پایه برای توسعه روش الحاقی و به تصویر کشیدن نقش معادلات مدل در توسعه این روش، است. همچنین مثالهای استاندارد در مدلسازی انتقال حرارت بیان و بحث شده است. برای هر مثال، نتایج عددی با کد مطلب بدست آمده است.
این پروژه به سه فصل تقسیم میشود. فصل اول دارای چهار قسمت است. مفاهیم مدلسازی پایه فرایندهای دینامیکی با مدلهای مقدماتی در قسمت اول فصل اول بیان شده و این مدلها در قسمت دوم فصل اول مطالعه شده است. برخی نتایج ریاضیاتی در کمینهسازی تابع هزینه با استفاده از الگوریتمهای گرادیان به صورت کوتاه بیان شده و در قسمت دوم فصل اول آمده است. رغبت استفاده از تکنیکهای مضرب لاگرانژ برای یافتن حل مسائل کمینهسازی با قیدهای مشابه در قسمت سوم فصل اول آمده و در نهایت، روش الحاقی برای کمینهسازی تابع هزینه با مدلهای جبری به عنوان قید در قسمت آخر فصل اول آمده است. حلهای محاسبه شده به خطاهای داده بسیار حساسند و دو تکنیک تنظیم بسیار مفید که به راحتی با روش الحاقی بکار میروند، در انتهای این چهار قسمت آمده است.
در فصل دوم، توسعه روش الحاقی برای حل مسائل معکوس با کمینهسازی تابع هزینه آمده است. چهار نوع از معادلات مدل در نظر گرفته شدهاند، و دقت عددی دو نوع از مسائل معکوس به تصویر کشیده شده است. ابتدا، دقت مسئله پارامتر معکوس برای مدل رساننده گرمای دائم دو بعدی با قید معادلات جبری (AE) مطالعه شده است.
سپس حل مسئله ورودی معکوس برای مدل رساننده گرمای نیمهبینهایت با قید معادله انتگرالی (IE) توصیف شده است. سپس روش الحاقی برای حل مسائل پارامتر معکوس و ورودی معکوس با معادلات مدل دیفرانسیلی معمولی (ODE) توسعه یافته است. دو مثال عددی بر پایه مدل ظرفیت تودهای پروسه انجماد برای به تصویر کشیدن چگونگی برخورد با روش الحاقی زمانی که معادلات مدل غیرخطیاند، انتخاب شده است. در نهایت، دقت مسائل معکوس با کمینهسازی تابع هزینه با قید معادلات دیفرانسیل جزئی (PDE) مطالعه شده است و حلهای عددی مسئله پارامتر معکوس، مسئله حالت معکوس و مسئله ورودی معکوس محاسبه و بحث شدهاند.
در فصل سوم هم در رابطه با بهینهسازی آئرودینامیکی بحث خواهیم کرد. در این فصل معادلات جریان شامل معادلات اویلر بحث خواهند شد. از آنجا که استفاده از این معادلات نیازمند کدنویسی میباشد، و یا باید نرمافزارهای خاصی را اتوماتیک کنیم، بنابراین فقط بصورت اجمالی بر روی بهینهسازی آئرودینامیکی صحبت خواهد شد. اما سعی کردهایم که ارتباط و فرمولاسیون فصل سوم را مانند فصل دوم که روش الحاقی را در قالب مثالهای سادهای از انتقال حرارت برای آن استفاده کردیم، بیان نمائیم.
این پروژه 151 است.
پروژه روش الحاقی در بهینه سازی مسائل آئرودینامیکی