فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:25
فهرست مطالب:
مقدمه 2
1-2 ازت در چغندرقند: 5
2-2 محاسبه ازت مورد نیاز چغندرقند: 7
3-2 پیشبینی مقدار کود لازم بر اثر تجزیه خاک 8
4-2 علائم کمبود ازت در چغندرقند: 9
5-2 منابع ازت در زراعت چغندرقند 10
6-2 زمان و روش مصرف کود ازته در چغندرقند 11
تاثیرات ازت بر گیاه 15
1-3 تاثیر ازت بر قوه نامیه، ظهور جوانهها و تثبیت در گیاه 15
2-3 اثرات ازت بر روی رشد چغندرقند و کارایی برگها: 16
3-3 اثر ازت بر عملکرد و کیفیت ریشه: 16
ازت و سایر عوامل 21
1-4 ازت در چغندرقند سیلو شده: 21
2-4 رابطه بین ازت و عوامل زراعی و سایر عوامل: 21
3-4 وضعیت ازت موجود در قبل از برداشت: 22
4-4 رابطه ازت و کیفیت قند: 23
منابع: 25
منابع:
1. اعضای هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، 1377. چغندرقند (علم تا عمل). نشر علوم کشاورزی.
2. بهزراعی، 1383. مرکز تحقیقات چغندرقند و اصلاح بذر کرج. WWW.SBSI.IR
3. پورسید، محمدباقر. اکبر سجادی. 1364 اصول سیلو کردن چغندرقند در کارخانههای قند. سندیکای کارخانه قند و شکر ایران.
4. خدابنده، ناصر، 1366. زراعت گیاهان صنعتی. نشر دانشگاه کشاورزی ایران.
5. علیمرادی، ایرج. 1371. پیشرفتهای حاصله در چغندرقند. انتشارات دانشگاه ایالتی آیوآ. سندیکای کارخانه قند و شکر ایران.
6. کوچکی، عوض. افشین سلطانی. 1375. زراعت چغندرقند. نشر جهاد دانشگاهی.
7. کولیوند، محمد، 1366. زراعت چغندرقند. موسسه تحقیقات چغندرقند دانشگاه شهید بهشتی.
8. محمدی گلتپه، ابراهیم. 1378. آفات و بیماریهای چغندرقند، تربیت مدرس.
9. مهاجر میلانی، پرویز و همکاران. بهار 1380. مدل جامع و کامپیوتری توصیه کودهای شیمیایی و آلی در راستای تولیدات چغندرقند و کشاورزی پایدار.
مقدمه
چغندرقند گیاهی است از خانواده Chenopodiacea و همانند بسیاری از اعضای دیگر این خانواده مقاوم به تنش و شوری است(1).
تغذیه چغندرقند به طور جامع از بیست سال گذشته گزارش شده است (1972). در آن گزارش، برای اولین بار حاصل نیمقرن تحقیق در اروپا و آمریکا روی نیازهای گیاه به عناصر میکروماکرو بوده است. در هرکجا که گیاه چغندرقند وارد شده است و اقدام به کشت شده، تحقیقات آن از اولویت بالایی برخوردار بود. مهمترین دلیل این اقدامات، این بود که اضافه کردن صحیح مواد مغذی به خاک بیشترین تاثیر را بر تثبیت عملکرد زارع قرار داده است(1).
همانند سایر محصولات کشاورزی، چغندرقند نیز تنها جزئی از نیازهای خود را از خاک تامین مینماید و بقیه را بایستی از کودهای شیمیایی، حیوانی و محلولپاشی بر روی سطح برگ تامین کند(1).
در میان کودهای شیمیایی، ازت در تمامی خاکهای زراعی به مقدار کم وجود دارد و از مهمترین عناصری است که بایستی در هر جا چغندرقند کشت میگردد، به صورت کود داده شود. هنگامی که برای اولین بار فسفر مصرف شد پس از سالهای متوالی مزارع غنی از فسفر شدند و افزودن این عنصر به زمین تاثیر آن چنانی بر روی عملکردشان نداد. در نتیجه مصرف آن ناچیز شد و در نهایت در طول بیست سال گذشته بیشتر فعالیتهای تحقیقاتی بر روی نیاز گیاه به ازت متمرکز شده و از تحقیقات روی فسفر کاسته شده است(1).
کار بر روی سایر عناصر ماکر، نظیر پتاسیم، منیزیم و سدیم ادامه دارد، زیرا نیازهای چغندرقند به این عناصر بیش از سایر محصولات است. کاشت چغندرقند در خاکهای سبک، فراهم شدن امکانات مکانیزه نیاز چغندرقند به سه عنصر مورد اشاره را که اغلب به مقدار کم در خاک وجود دارد، بیشتر نموده است.
نیاز غذایی چغندرقند به کودهای اصلی هم اکنون مشخص شده. لیکن علاقه به مصرف کودهای فرعی به مراتب بیشتر شده است. جذب عناصر فرعی با افزایش محصول به طور موازی افزایش یافته است. علت آن، نیاز این عنصرها حتی در مناطقی است که بیشتر ذخایر طبیعی خاک کافی بوده است(1).
مقاله ازت در چغندر