شلینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:30
فهرست و توضیحات:
دیباچه 2
فصل 1 4
آنالیز ساختار نفتا و ریفرمیت 5
ساختار نفتا 6
ترکیبات بی شکل از آب و فلزات 9
تاثیر کاتالیست روی ترکیبات نفتا و کیفیت محصول 12
عدد اکتان 14
واحد ریفرمینگ کاتالیست 17
اثرات ترکیب هیدروکربنی نفتا 19
تاثیرات نفتای شامل سولفور 21
روشهای تحلیل 22
محدوده تقطیر 30
آنالیز سولفور و نیتروژن 31
تخمین عدد اکتان 34
فصل 2 37
امکان پذیری مکانیسم واکنش ها 38
فصل 3 43
آماده سازی کاتالیستهای ریفرمینگ 44
پایه کاتالیستهای ریفرمینگ 46
اسیدیته 49
کاتالیستهای کلریدی 53
نتیجه گیری 57
منابع 59
چکیده
کاتالیستها یک نقش کلیدی در صنایع دارند. یک وظیفه اصلی کاتالیست ، افزایش سرعت و درجه ، یک واکنش بدون مصرف شدن آن میباشد. در واقع کاتالیستها اثربخشی و بهرهوری را در انجام واکنشهای شیمیائی افزایش میدهند ، که این موضوع در واقع سودآوری را افزایش میدهد.
کاتالیستهای جامد ترکیبی از فلزات یا اکسیدهای فلزی هستند ، و ذرات فلز محدوده سطوح گسترده فلزی را روی سطح بستر ایجاد میکند. در واقع هدف تشکیل ذرات کوچک فلز در محدوده سطوح گسترده میباشد ، چون واکنشها روی سطوح اتفاق میافتد ، و هدف اصلی از مهیا کردن ( preparation ) کاتالیست اشباعسازی است.
زمانیکه فلز به اکسید متصل میشود ، اشباعسازی رخ میدهد. برای دستیابی به این مرحله ، یک نمک از اکسید فلز مربوطه محلول در آب با تشکیل هیدروکسید ، تهیه و در بستر کاتالیست پر میشود. این هیدروکسیدها قادر به پروتونگیری و پروتوندهی هستند و در میزان اتصال فلز به اکسید تعیین کننده است.
در هنگام تهیه کاتالیست در نتیجه انتقال پروتون مابین مایع و سطح کاتالیست موجود و تغییر PH ، تجربیات مهمی بدست آمده است.
بعد از رخ دادن جذب ، قدم دیگر ممکن است به ایجاد یک کاتالیست ایدهآل هدایت شود.
دیباچه
با صنعتی شدن جوامع و نیاز روز افزون آنها به محصولات با کاربردهای متنوع و رشد تکنولوژی ، باعث گردیده که محققین در ایجاد نیازهای بازار و مواد موجود در طبیعت تعادل برقرار نمایند و راههایی کشف نمایند تا مواد طبیعی به مواد مورد مصرف و نیاز جوامع تبدیل گردد.
یکی از مواد اولیه و طبیعی بسیار مهم در زندگی امروزی بشر ، هیدروکربنهای نفتی هستند ، که از اعماق زمین استخراج میگردند و بسته به شرایط ایجاد اولیه و مخازن مربوطه خواص شیمیایی و فیزیکی خاص خود را دارد و در حال حاضر منبع اصلی انرژی و صنعتی در کل جهان شناخته شده و هر روز در رابطه با استفاده بهینه از آن و تولید محصولات مورد نیاز تحقیق و پژوهش انجام میپذیرد.
یکی از مواد موجود در نفت خام ، نفتا میباشد که در تقطیر اولیه نفت خام از قسمت های بالایی برج خارج میگردد. این ماده مجموعه ای از هیدروکربنها با تعداد میانگین 8 کربن میباشد و به علت وجود ناخالصی و نوع ترکیب شیمیایی آن دارای عدد اکتان بالایی نمیباشد و لذا مستقیماً قابل استفاده به صورت بنزین نمیباشد. لذا این ماده را در واحدهای ریفرمینگ و با تبدیل کاتالیستی تبدیل به محصول مورد نیاز بازار مینمایند.
در این واحدها ابتدا ناخالصیهایی از قبیل گوگرد و بعضی فلزات و غیره را جدا نموده و سپس در مجاورت کاتالیست آلومینیم روی پایه پلاتین با درجه حرارت و فشار مناسب تغییر آرایش میدهند و محصولی با اکتان بالا تولید مینمایند. در این بررسی ابتدا اطلاعاتی کلی راجع به نفتا و مشخصات فیزیکی و شیمیایی آن نموده و سپس در رابطه با کاتالیست ، ترکیب هیدروکربنی ، انواع آن و نحوه عمل آن مواردی را مطرح مینماییم ، سپس در رابطه با تکنولوژی و کاربردهای کاتالیست مطالبی را عنوان مینماییم .
کاتالیستها یک نقش کلیدی در صنایع بازی میکنند و آن بدین علت است که تهیه نمودن کاتالیست ، نقش زیادی در پژوهشهای کاتالیستی در سالهای گذشته بازی
پایانامه کاتالیست