فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلودمقاله شبکه چیست

اختصاصی از فایلکو دانلودمقاله شبکه چیست دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

1-1 تعریف شبکه
یک شبکه کامپیوتری مجموعه ای از چندین دستگاه کامپیوتر و لوازم جانبی مثل چاپگرها و سیتم های ذخیره سازی انبوه مثل CD-ROM ها، مودم ها و … بوده که به یکدیگر متصل می شوند تا امکانات و اطلاعات را بین یکدیگر به اشتراک بگذارند.
یک شبکه کامپیوتری وقتی دارای قابلیت بیشتری می شود که تمام کامپیوترهای موجود در شبکه با یکدیگر سازگاری داشته باشند. توانمندی یک شبکه وقتی کامل می شود که این شبکه قادر باشد امکانات خود را با شبکه های کامپیوتری دیگر هم به اشتراک گذاشته و با آنها نیز ارتباط برقرار کند. این ارتباط به گونه ای خواهد بود که کامپیوتر شما مانند یکی از اجزای آن شبکه جدید خواهد شد.
پاسخ به این سؤال که چرا شبکه کامپیوتری ایجاد کنیم را در قابلیتهای شبکه پیدا نمایید. مزایا و قابلیت های یک شبکه کامپیوتری عبارتند از :
1- اشتراک فایلها و برنامه ها
2- اشتراک منابع موجود در شبکه
3- اشتراک بانکهای اطلاعاتی
4- گسترش اقتصادی کامپیوترهای شخصی
5- افزایش قابلیت های گروهی کاری
6- ایجاد مدیریت متمرکز
7- برقرار امنیت بالا در دسترسی اعضای شبکه
8- برقراری ارتباطات داخلی
9- بهبود ساختار سازمانی
2-1 اجزای اصلی شبکه
معمولاً در یک شبکه یک سری داده وجود دارد که شما می خواهید از آنها به صورت اشتراکی استفاده کنید. علاوه بر این حداقل دو کامپیوتر هم وجود دارد که یکی داده های شما را ذخیره کرده و دیگری برای دسترسی به این داده ها استفاده می شود.
از این دو دستگاه کامپیوتر که به عنوان حداقل امکانات موجود یک شبکه می بناشند، اولین کامپیوتر که اطلاعات را ذخیره کرده و به دیگر اجزای شبکه خدمات می دهد. سرویس دهنده (Server) نام داشته و کامپیوتر دیگر که سعی دارد به این اطلاعات ذخیره شده دستیری پیدا کند. یک ایستگاه کاری (work station) نامیده می شود. این کامپیوتر وقتی به خدمات ارائه شده از طرف سرور شبکه پاسخ می دهد به یک مشتری یا Client تبدیل می شود.
- Server (سرویس دهنده): سرور کامپیوتری است که خدمات و منابع خود را در اختیار مشتری ها و ایستگاههای کاری شبکه خود قرار می دهد. قابلیت و خدمات یک سرور می تواند مدیریت متمرکز بر منابع ، امنیت و همچنین توسعه دسترسی را برای کامپیوترهای شبکه خود مهیا نماید. .شکل (1-1) نمای کلی ئیک شبکه کامپیوتری را نمایش می دهد.
- Client (مشتری): هر دستگاهی در شبکه کامپیوتری که از خدمات و منابع سرور بهره مند می شود را Client می نامند. یک Client می تواند یکی از دستگاههای چاپگر ، ایستگاه کاری، سرورها و یا هر دستگاه دیگری در شبکه باشد عمومی ترین مشتری ها در یک شبکه ایتسگاههای کاری می باشند. شکل (2-1) انواع مشتری را در یک شبکه کامپیوتری نشان می دهد.
- Workstation (ایستگاه کاری): یک ایستگاه کاری تشکیل شده است از یک کامپیوتر کامل که علاوه بر اینکه می تواند در شبکه کار کرده و از امکانات شبکه استفاده نماید، می تواند به تنهایی و بدون وجود شبکه نیز کار نماید. یا وصل شدن به شبکه امکان دسترسی به منابع شبکه نیز برای ایستگاه کاری میسر می شود.
امنیت و مدیریت متمرکز منابع شبکه دو دلیل اصلی برای اتصال ایستگاههای کاری به شبکه می باشند. شکل (3-1) نمونه هایی از ایستگاههای کاری را نشان می دهد.
3-1 اجزای سخت افزاری یک شبکه
زمانی که یک ترکیبی حداقل از یک سرویس دهنده و یک متشری را دارید، شما به یک سخت افزار حداقلی نیاز دارید. برای رسیدن به این حداقل امکانات مورد نیاز باید به دو سؤال مهم پاسخ داد که چگونه کامپیوترها به هم متصل شده و رابط بین آنها چه باید باشد؟
کامپیوترهای شبکه برای اتصال به هم به یک سیستم ارتباطی (Communication Medium) یا کابل بندی (Cabling) نیاز دارند. عموی ترین شئکل این سیستم ارتباطی کابلهای هم محور (Coaxial Cable) می باشند که آنها خیلی شبیه کابلهای آنتن تلویزیونها می باشند. شکل (4-1) این کابل را نشان می دهد. این کابلها توسط اتصالات BNC و از طریق یک عدد T – Connector به کارتهای شبکه وصل می شوند.
در بعضی از شبکه ها از کابلهای زوج پیچیده شده (Twisted-Paire Cable) که شبیه کابلهای تلفن می باشند استفاده می کنند. شئکل (5-1) این نمونه کابل را نشان می دهد. این کابلها از طریق کانکتورهای RJ- 45 به اجزای شبکه وصل می شوند.
اخیراً کابلهای فیبر نوری (Fiber Optic Cable) در شبکه های با سرعت بالا استفاده می شوند. در مرکز این مابلها الیاف شیشه ای و روکش داری وجود دارد که در برابر جریانهای الکتریئکی خارجی آسیب نممی بینند. در این نوع کابل امواج نوری هستند که از طریق رشته های شیشه ای هدایت می شوند. هر کابل دارای مجموعه ای از الیاف (Kevlar) است تا قدرت لازم را جهت انتقال تأمین کند. از آنجاویکه این کابلها در مقابل نویز ایمن شده اند لذا جهت استفاده در شبکه های با فواصل طولانی و سرعت بالا استفاده می شوند. شکل (6-1) کابل فیبر نوری را نمایش می دهد.
اجزای سخت افزاری اصلی در یک شبکه در شکل (7-1) نشان داده شده است. همانگونه در شکل مشاهده می کنید. این شبکه شامل Printserver, Fileserver و همچنین سه دستگاه به عنوان Client می باشد.
شبکه شما به یک کارت رابط شبکه (Network Interface Card) یا (NIC) به ازای اکثر اجزای شبکه نیاز دارد. این کارت شبکه دو وظیفه اصلی یعنی اتصال فیزیکی و همچنین ترجمه ین هر جز شبکه را به عهده دارد. شکل (8-1) یک نمونه کارت شبکه را نمایش می دهد.
شما در شبکه برای اتصال تعداد زیادی کابلهای Client به یکدیگر و نهایتاً برای اتصال به سرویس دهنده به وسیله ای به نام هاب (Hub or Concentrator) نیاز دارید. در واقع یک هاب محل اتصال کابل ارتباطی از کارت شبکه سیستم شما تا سیستم سرویس دهنده شبکه هابها معمولاً دارای تعدادی درگاههای متفاوت از 2 تا 24 درگاه (Port) می باشند. آنچه مسلم است هابها اطلاعات را از یک دستگاه مثل Server گرفته و آنها را به سایر ایستگاههای متصل به هاب ارسال می کنند. شکل (9-1) هاب و نحوه استفاده آن در شبکه را نمایش می دهد.
- سوییچها (Switche) نیز مانند هابها می توانند داده ها را از یک ایستگاه گرفته و به ایستگاههای دیگر متصل به آن سوییچ ارسال نمایند. البته سوییچها هوشمندانه تر از هابها عمل می کنند و از ارسال اطلاعات به قطعات غیر ضروری جلوگیری می کنند. هر چه این هوشمندی بیشتر شود، قیمت سوییچ گران تر می شود. تفاوت اصلی هابها و سوییچها در این است که هاب همة ایستگاهها کاری متصل به هاب را به هم وصل می کند ولی یک سوییچ بخشهایی از LNA را به هم متصل می کند. به عبارتی یک سوئیچ چندین هاب را به هم متصل میم کند. استفاده از سوییچها به اندازه چشمگیری ترافیک تمام LNA را کاهش می دهد.
- تکرار کننده ها (Repeaters) وسایلی هستند که برای اتصال چندین بخش یئک دستگاه محلی و به منظور تقویت سیگنالها استفاده می شوند. هر تکرار کننده ازدزگاه ورودی خود اطلاعات را گرفته و بعد از تقویت آنها، داده ها را از درگاه خروجی خود ارسال می کند. شکل (10-1) نحوه استفاده از تکرار کننده را در یئک شبکه محلی نشان می دهد.
در واقع تکرار کننده باعث افزایش طول شبکه می شود.
- پلها (Bridges) نیز از دیگر اجزای سخت افزار شبکه های محلی است که برای اتصال بخشهای دو شبکه اینترنت محلی به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرند پلها فریم های اطلاعات را بر اساس آدرس مقصدشان ارسال کرده و همچنین جریان داده ها را برای وقوع خطاهای احتمالی کنترل می کنند با تقسیم یک شبکه بزرگ به چندین بخش و استفاده از پلها برای اتصال آنها به یکدیگر می توان قدرت عملیاتی آن شبکه را افزایش داد درنتیجه اگر یک بخشی از شبکه از فعالیت باز بماند بخشهای دیگر متصل به پل می توانند شبکه را فعال نگه دارند شکل (11-1) نحوه استفاده از پلها رادرشبکه محلی نشان می دهد دراین شبکه وقتی دوعضو شبکه چپی باهم درحال مبادله اطلاعات هستند دوعضو شبکه سمت راستی هم میتواند بطور هم زمان مبادله اطلاعات داشته باشند .
-مسیریابها ( routers )هم مشابه پلها حهت اتصال دوشبکه باهم استفاده می شوند ولی تفاوت مسیر یابها دراین است که اولاً این وسایل پیچیده تراز پلها بوده واز طرفی مسیره یابها قا ر هستند دویا چند شبکه با قرار دادهای محتلف را به یک دیگر مرتبط نماید درواقع مسیر یابها جهت تعیین بهترین مسیر جهت ارسال داده ها وقرار دادن آنها درآن مسیر استفاده می شود شکل (12-1)نحوه استفاده از مسیر یابها درشبکه های نشان می دهد
-دروازه ها (Gateways) وسیله ای برای تبدیل یک پروتکل به پروتکل دیگر می باشند همانگونه که درشکل (13-1) مشاهده می کنیدیک دروازه دو شبکه با پروکتل TCP/IP,IBM,SNA را به یکدیوگر متصل کرده است.
4-1 ارتباطات در شبکه
وقتی یک کامپیوتر ممی خواهد با کامپیوتر دیگری در شبکه خودش یا هر شبکه دیگر ارتباط برقرار نماید، یک آدرس مبدأ (Source Address) ایجاد می شود که مبدأ تولید اطلاعات را مشخص می کند و همچنین یک آدرس مقصد (Destination Address) نیز ایجاد می شود که مشخص می کند اطلاعات فوق باید به کجا برود . این آدرس شبکه منحصر به فرد برقرار ارتباط مؤثر را تأمین می کند.
آدرسهای مبدأ و مقصد به اطلاعات اضافه شده و سپس منتقل می شوند. مرتباً بررسی می کند و در صورتیئکه پیغام به طور کامل دریافت نشده باشد از فرستنده درخواست ارسال مجدد پیاغم را خواهد کرد. وقتی یک ارتباط به طور کامل انجام شود، کامپیوتر گیرنده یک قبض رسید. به منظور دریافت داده ها ارسال کرده . کامپیوتر فرستنده عمل تکرار انتقال اطلاعات را خاتمه می دهد. شکل (14-1) وضعیت انتقال آدرسها در شبکه را نشان می دهد.

 


5-1 هم بندی (Topolgy) در شبکه
آرایش فیزیکی یا ترتیب قرار گرفتن اجزای یک شبکه را هم بندی یا توپولوژی می نامند. سه نوع هم بندی معروف در شبکه ها عبارت اند از: خطی، ستاره ای و حلقوی
- هم بندی خطی (BUS) : در این نوع هم بندی که به شبکه خطی نیز معروف است تمام کامپیوترها به صورت زنجیره ای به یک کابل وصل شده اند. در این هم بندی که در شکل (15-1) نشان داده است، باید دو انتهای خط را با دو عدد ترمینتور (Termitator) مسدود نمایید. از مزایای این نوع هم بندی می توان به کم هزینه بودن ،سادگی وتوسعه آسان این شبکه اشاره نمود.وهمچنین نقطه ضعف این نوع هم بندی دراین است که اگریک نقطه از شبکه قطع شود تمام شبکه از کارخواهد افتاد.
یکی از معروفترین پروتکل های مربوط به شبکه های محلی به نام اترنت (Ethernet) مخصوص این نوع هم بندی باشد.
هم بندی حلقوی(Ring) : در این نوع هم بندی کامپیوترها به گونهای با هم مرتبط می شوندکه تشکیل یک حلقه بسته می دهند. اطلاعات در این روش از یک کامپیوتر مجاور منتقل می شود ودر صورتیکه آدرس اطلاعات دریافتی با آدرس کامپیوترگیرنده اطلاعات مطابقت داشته باشد ،این اطلا عات رابرای خود کپی می کند،در غیر این صورت اطلاعات رابرای استفاده بقیه کامپیوتر هابه کامپیوتربعدی منتقل می کند. شکل(16 –1)این نوع هم بندی را نمایش می دهد از مزایای این نوع هم بندی می توان به سادگی نصب توسعه راحت و توانایی استفاده از کابل فیبر نوری را اشاره نمود و همچنین نقطه ضعف این نوع هم بندی در این است که اگر یک کامپیوتر از کار بیفتد تمام شبکه از کار خواهد افتاد و همچنین برای اضافه کردن یک ایستگاه جدید باید شبکه را متوف نمود.
- هم بندی ستاره ای (Star) : این نوع هم بندی بیشترین کاربرد را در شبکه های امروزیدارد. در این نوع هم بندی کلیه کامپیوترها به یک کنترل کننده مرکزی یا هاب متصل شده اند.
اطلاعات بین اجزای شبکه با واسطه گری هاب منتقل می شوند. از مزایای این نوع هم بندی می توان به موارد ذیل اشاره نمود: سادگی نصب و توسعة شبکه و همچنین در صورتیکه یکی ازخطوط شبکه قطع شود بر کل شبکه تأثیری ندارد. مهمترین نقطه ضعف این نوع هم بندی وابستگی شبکه به هاب می باشدو در صورتیکه هاب از کار بیفتد ، وکل شبکه از کارخواهد افتاد (شکل 17-1)
6-1 انواع شبکه
شبکه های کامپیوتری بر اساس فاصلة بین کامپیوترها و همچنین سیستم ارتباطی بین اجزای شبکه دارای انواع مختلف می باشند.
- شبکه محلی (LAN – Local Area Network) : این شبکه برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها در یک اداره یا ساختمان استفاده می شود. هر چند میتوان قطعات متعددی از شبکه های حلی راتوسط وسایل ارتباطی مثل پلها و مسیر یابها به یکدیگرمرتبط کرد.
- شبکه شهری (MAN – Metropolitan Area Network) : این شبکه برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها در سطح یک شهر استفاده می شود. این شبکهمی تواند تا حدود 100 مایل را تحت پوشش قرار دهد.
- شبکه گسترده (WAN – Wide Area Network) : شبکه جهانی یا شبکه گسترده که جهت برقراری ارتباط بین کامپیوترها در فواصل بسیار دور استفاده می شود. محدوده جغرافیایی این شبکه در حد یک کشور، قاره یا کل جهان می توان باشد، شکل (18-1) ساختار شبکه های فوق را نمایش می دهد.
- شبکه اینترنت (Internt) : این شبکه مجموعه ای از شبکه های موجود درنقاط مختلف جهان بوده که توسط ابزاری به نام دروازه (Gateways) به یکدیگر متصل شده می باشند. شکل (19-1) ساختار این شبکه را نمایش می دهد.

 

7-1 نصب و آماده سازی کارت شیکه
برای نصب و آماده سازی کارت شبکه در کامپویتر خود مراحل زیر را انجام دهید:
مرحله اول: درپوش کامپیوتر را برداشته و کارت شبکه (NIC) را در اسلات خالی روی مادر برد کامپیوتر تان نصب کنید. و پیچ آن را به بدنه کامپیوتر محکم کنید.
مرحله دوم: درپوش کامپیوتر را گذاشته و کابلهای مربوز به تغذیه کامپیوتر و دیگر اجرای کامپیوتر را وصل کنید.
مرحله سوم: کابل شبکه را در محل مخصوص روی کارت شبکه وصل کنید.
مرحله چهارم: کامپیوتر را روشن کنید.
مرحله پنجم: در صورتیکه روی کامپیوتر ویندوز 95،98 یا NT نصب شده باشد، بعد از راه اندازی ویندوز ، کارت شبکه شناسایی می شود و برنامه مربوط به نصب راه انداز کارت شبکه جدید را ه اندازی می شود.
مرحله ششم: اگر کارت شما در مرحله راه انداز سیستم شناسایی نشود شما باید برنامه مخصوص را برای نصب کارت شبکه راه اندازی نمایید.
مرحله هفتم: چنانچه کارت شبکه نصب شده باشد و ویندوز آن را شناسایی کرده باشد روی صفحه desktop ویندوز آیکون مربوط به Network Neigborhood نشان داده می شود (شکل 20-1).
مرحله هشتم: روی آیکون Network Neighborhood کلیک راست نموده و سپس گزینه Properties را از پنجره ای که باز می شود انتخاب کنید.
مرحله نهم: در پنجره Network که در شکل (21-1) نشان داده شده است، اگر گزینه Client for Microsoft Network را انتخاب و سپس کلیک نمایید.
مرحله دهم: در ین پنجره با عنوان File and print sharing هر دو گزینه را انتخاب نموده و روی دکمه OK کلیک نمایید (شنکل 22-1).
مرحله یازدهم: مجدداً روی آیکون Network Neighborhood کلیک راست کرد و گزینه Properties را انتخاب کنید ومراحل زیر را انجام دهید:
- روی دکمه Add کلیک نمایید.
- Protocol را انتخاب کنید.
- Microsoft را انتخاب کنید.
- Net BEUI را انتخاب کنید. (شکل 23-1).
حال باید کامپیوترتان را مجدداً راه اندازی کامپیوتر و دو بار کلیک کردن روی آیکون Network Neighborhood شما باید کامپیوترهای دیگر که در شبکه وجود دارند مشاهده کنید (شکل 24-1).
مرحله سیزدهم: اگر هیچ کامپیوتری در صفحه نباشد باید درایو : C را انتخاب کرده و منوی File را باز کنید. سپس روی گزینه sharing کلیک نموده ودرکنار گزینه Shared As کلیک کنید (شکل 25-1).

 


18-1 پرسشهای دوره ای فصل
1- شبکه کامپیوتری چیست؟
2- اجزای سخت افزاری شبکه را توضیح دهید.
3- مفهوم Client را توضیح دهید.
4- تفاوت ایستگاه کاری با Client را توضیح دهید.
5- سه وسیله ارتباطی جهت برقراری ارتباط به قسمتهای مختلف یک شبکه را توضیح دهید.
6- هاب چیست؟
7- تفاوتهای بین پل و مسیر یاب راتوضیح دهید.
8- آدرس شبکه را توضیح دهید.
9- انواع شبکه را از نظر هم بندی توضیح دهید.
10- هم بندی یا توپولوژی را تعریف کنید.
11- معمولترین هم بندی در شبکه های امروزی کدام است.
12- انواع شبکه را از نطر ابعاد جغرافیایی توضیح دهید.
13- مراحل لازم برای نصب کارت شبکه راتوضیح دهید.
14- نمای یک شبکه مختلط از سه نوع هم بندی خطی، ستاره ای و حلقه ای را رسم کنید.

 

 

 

 

 

 

 

19-1 کلمات کلیدی فصل
داده های سلسله مراتبی Hierarvhy of data
میانگاه هوشمند Intelligent hub
صفحه کلید، کی برد Keyboard
شبکه محلی Local Area Network (LAN)
Metropolitan Area Network) MAN)
شبکه شهری
صفحه نمایش، مونیتور Monitor
ماوس، موشواره Mouse
نام گذاری استاندارد Naming standard
آدرس شبکه Network adress
کارت شبکه Network adress
کارت رابط شبکه ، Network Interface card(NIC)
کارتی که به شبکه اجازه متصل شده به شبکه را می دهد
آدرس در شبکه Node adress
کلمه عبور Password
آدرس فیزیکی physical adress
رابط Rj-45 RJ-45 Connector
رکورد، ضبط کردن،مدرک،ثبت کردن Record
هم بندی حلقه ای Ring topology
قطاعها، بخشها Sectors
سرویس دهنده، کارگزار Server
آدرس منبع Source adress
هم بندی ستاره ای Star topolgy
پایان یافتن ، پایان دادن Terminate
هم بندی ، توپولوژی Topology
شیار، باریکه، لبه، پیگیری کردن Track
شناسه منحصر به فرد Unioqu identifier
نام کاربر User name
Wide Area Network (WAN)
شبکه گسترده، شبکه بین شهری
ایستگاه کاری Workstation
سیم بندی جفت تابیده ، Twisted pair wiring
نوع کابل که از یک جفت سیم یا بیشتر تشکیل شده است شبکه network
مسیر یاب ، Router
وسیله ای که برای مسیر یابی بستک ها در درون وبیرون شبکه استفاده می شود 100 Base – T
اترنت سریع با سرعت Mbps 100 که معمولاً از کابل فیبر نوری استفاده کرده و امکان ارسال پیام تا مسافت 412 متر را دارد
10 Base-T
اترنت جفت تابیده توانایی ارسال پیام تامسافت 100 متر بین دورترین نقطه شبکه را دارد
بیت، ذره Bit
پل، دستگاهی که بخشهای مختلف دو شبکه مجزا Bridge
را به یکدیگر متصل می کند
هم بندی خطی Bus topology
بایت، هشت بیت Byte
کابل بندی Cabling
موضوع غیر حساس Case insensitive
موضوع حساس Case sensitive
Centerag Processing Junit (CPU)
واحد پردازنده مرکزی
مشتری ، خدمت گیرنده Client
کابل کواکسیال ، کابل هم محور Coaterag cable
ارتباطات متوسط Communication medium
دیسک فشرده Compact Disk (CD)
متمرکز کننده Concentrator
چین دادن Crimp
کابل انتقال ، کابل گذار Crossover
داده، اطلاعات Data
آدرس مقصد Destination adress
فرمانی برای قسمت بندی دیسک سخت Fdisk
میدان، رشته، فیلد Field
فایل، پرونده File
دیستک گردان فلاپی Floppy disk drive
قالب، الگو، فایل بندی ، فرمان فرمت Format
دیسک گردان سخت Hard disk drive
آدرس سخت افزاری Hardware adress
میانگاه Hub
دستگاهی که برای اتصال کامپیورها در شبکه با کوپولوژی ستاره ای استفاده می شود
Unshieded Twisted Pair (UTP) – Wire
سیم جفت تابیده بدون پوشش محافظ، نوعی سیم که برای خطوط تلفن و LNA های اینترنت استفاده می شود در این سیم یک جفت سیم یا بیشتر به هم پیچیده شده اند.
کابل بندی فیبر نوری ، Fiber Optic Cabling
کابل بندی الیاف نوری

 

فصل 4
خدمات دایرکتوری ناول(NDS)
1-4 (NDS)Novell Directory Services
ناول نت وراطلاعات مربوط به کاربران وگروهها را دریک بانک اطلاعاتی به نام Novell Directory Services یا NDSذخیره وسازماندهی میکند. دایرکتوری NDS یکی از اجزای اساسی نت ور11/4 و5 بوده که ابزار اصلی مدیریت شبکه می با شد.NDS منابعی از شبکه را به وسیله شی ها گروه بندی شده اند را مدیریت میکند وبه هر یک از این شی ها خواصی را نسبت می دهد . شی های موجوددرNDS شامل کاربران ،گروهها ، سرورها ولومها می باشند .NDS منابع شبکه را سازماندهی کرده وانها را با توجه به نیازهای کاربران ونسبت دادن ومنتقل کردن حقوق برای دیگر قابل دسترسی می کند. بنابرا ین میتوان گفت که NDSیک بانک اطلاعاتی است که اطلاعاتی را درباره مکان ، مشخصه و کاربرهای مجاز روی شبکه نت ور شما را فراهم میسازد.
NDS تمام درخواست های ارسالی از سوی Client در شبکه را جهت ارائه خدمات یا استفاده از خدمات شی های شبکه مورد بررسی وپردازش قرار می دهد. این پردازش در خواستClient به موقعیت منبع در شبکه بستگی دارد. هر منبع در شبکه دارای یک نام واحد می باشد که لازم نیست شما موقعیت دقیق آن را در شبکه بدانید. منتهی شما میتوانید به کمک NDS در صورتیکه نام منبع را بدانید ، موقعیت آنرا کاملا پیدا نمائید.
ساختارNDS شبیه یک درخت وارونه است که ریشه در بالای درخت قراردارد که هر چه به پائین می آئیم بخشها وسازمانهای شبکه را تشکیل می دهد.در پائین ترین سطح کارمندان هستند که در انتهای درخت قرار دارند.
همانگونه که گفتیم درNDS شی [ROOT] بالاترین شی در درخت است .(وقتی میخواهید به ریشه اشاره کنید حتماًباید از علامت [] دردوطرف نام شی ریشه استفاده کنید).
ساختار NDS خیلی شبیه به سیستم فایلهادرDOS میباشد وهمچنین بسیاری از فرامین DOSدر موردNDS نیز استفاده می شوند. چنانچه بین دو شرکت از نظر موقعیت های کشوری تفاوت داشته باشد ،آنها می تواند در نقاط مجزایی درزیر ریشه یا[ROOT] باشند. یک دایرکتوری فقط می توانند یک ریشه یا [ROOT] داشته باشد.
شکل (1-4)و(2-4)ساختار درختی که در پنجره اصلی برنامه NWADMIN مورد استفاده قرار می گیرند را نشان می دهند.
برنامه NETADMINبعضی از وظایف مدیریتی NDS را تامین می کند.
[ROOT] تنها قادر به نگهداری شی هایی که شامل کشور یا سازماندهی می باشند ،خواهد بود.شکل (3-4)[ROOT] رادر TPUP نشان می دهد که در آن سازماندهی PLANTرا نما یش می دهد.
2-4 ساختار NDS
NDS بسیار کار آمد است زیرا آن قادر به نگهداری اشیاء بسیاری بوده که با مدیریت آنها باعث می شود که سیستم اطلاعاتی شبکه به قطعات کوچکتر اطلاعاتی تبدیل شود.
در NDS کاربران، دستگاههاو منابع همگی به سیلة شی نمایش داده می شوند. اما فهم این مطلب مهم است که یک شی NDS صرفاً اطلاعاتی در مورد شی فیزیکی حقیقی نگه می دارد. NDS برای هوشی یک سری خواصی دارد که هر خاصیت دارای فیلدهای ارزشی مخصوص است.
شی ها (Objects) :
شی ها خود دارای واحدهایی از اطلاعات هستند که منابع و سرویسها را روی شبکه قابل دسترسی می سازند. شی ها شبیه رکوردهای بانک اطلاعاتی هستند. این بانک اطلاعاتی خیلی شبیه یک سیستم ثبت نام در مدرسه می باشد که شما یک شی در آن محسوب می شوید. اطلاعات ذخیره شده درباره شما، شما را برای مقاصد اداری خاص قابل دسترسی می کند.
ویژگیها (Properties):
NDS اطلاعاتی درباره یک شی را در فرمی به نام خواص ذخیره می کند. این خواص خیلی شبیه فیلدهای بانک اطلاعاتی هستند. در یک مدرسه وقتی مدیر تلاش می کند که یک دانش آموز را پیدا کند او به ویژگیهای که آن دانش آموز را توصیف کند نیازد ارد. بیشتر ویژگیهایی که مدیرمدرسه اضافه می کند، زمانی است که او می خواهد یکدانش آموز منحصر به فرد را انتخاب کندو جستجو زمانی موفقیت آمیز خواهد بود که مدیر از ویژگیهایی استفاده کند که دانش آموزان دیگر آن را نداشته باشند. این می تواند شبیه یک شماره ملی باشد. برای مثال وقتی شما به شبکه Login می کنید، نام کاربر، Context وکلمه رمز ویژگیهایی هستند که از اطلاعات حیاتی و واجب محسوب می شوند. ایندرحالی است که شغل و کار کاربر اهمیتی ندارد شبیه زمانی که به یک دانش آموز نگاه می کنید رتبه یک شی ردة شی را مشخص می کند. برای مثال ویژگیهای یک شی کاربرنو مقادیر آن یا ویژگیها و مقادیر یک شی چاپگر متفاوت است و کاربر یک شماره تلفن یا نام دیگری برای امنیت دارد. NDS ویژگیهایی که هر شی باید دارا باشد را نیز مشخص می کند.
مقادیر (Valus):
شبیه داده ها در یک بانک اطلاعاتی، قطعات اطلاعات در فیلدهای ارزش خواص مقادیر (Valus) خاصیت یک شی را مشخص می کنند. به عنوان مثال Jones، اتاق 105، Junior ویژگیهای خاصی هستند که مدیر برای جستجوی دانش آموز در ذهن خود دارد . گر چه نامه Jones زیاد است و ممکن است دو نفر با این نام در اتتاق 105 باشند و هر دو نفر آنها نیز همزمان در مدرسه حضور داشته باشند. مدیر می خواهدویژگیهای کاربردی که دانش آموز را توصیف میکند، اضافه نماید. اگر مدیر بخواهد دانش آموز مورد نظرش را پیدا کند، باید شماره ملی را نیزدرخواست کند. یکی از خواصی که زمان ایجاد کاربر جدید باید وارد نماییم، خاصیت نام و نام خانوادگی او است. به عنوان مثال یک دانش آموز وقتی فرم مدرسه را تکمیل می کند، ممکن ایتد ر فیلد شماره تلفن ، پلاک منزل، محل کار والدین ، محافظ و نزدیکترین فرد به او را نیز بنویسید.

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   47 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلودمقاله شبکه چیست
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد