بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و راهبرد های مقابله ای در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی
فهرست منابع دارد
فهرست جداول دارد
فهرست نمودار دارد
پاورقی برای هر صفحه دارد
منابع دارد
چکیده دارد
تعداد صفحات 110 صفجه می باشد
تقدیم و تشکر 10
چکیده 11
فصل اول
مقدمه 13
بیان مساله 16
سوالهای پژوهش 20
اهمیت ضرورت پژوهش 21
اهداف پژوهش 22
هدف کلی 22
اهداف فرعی 22
فرضیه های پژوهش 22
متغیرهای پژوهش 23
تعاریف نظری مفاهیم 23
بهزیستی روانشناختی 23
راهبرد های مقابله ای 24
راهبرد های مقابله ای مساله مدار 24
راهبرد های مقابله ای هیجان مدار 24
تعاریف عملیاتی مفاهیم 24
بهزیستی روانشناختی 24
راهبرد های مقابله ای 24
فصل دوم: پیشینه پژوهش
.......
مقدمه(برای نمونه)
راهبردهای مقابله ای عبارت است از روش های مدیریت موقعیتها و مقابله با رویدادهای زندگی است( کار، 2011).
لازاروسپ و فولکمنپ(1991، به نقل از هاکنبری، هاکنبری، 1998) راهبردهای مقابله ای را روش تغییر موقعیتها و یا تفسیر موقعیتها می دانند. به نظر آنها این راهبردها فرایند پویا و مداوم هستند و به طور کلی به دو نوع تقسیم می شوند: مساله مدار و هیجان مدار. راهبردهای مقابله ای مساله مدار بیانگر اعمالی هستند که هدفشان تغییر یا کاهش موقعیتهای فشارزاست. معمولا زمانی که موقعیت یا رویداد، قابل تغییر باشد و یا فرد چنین تصور کند که می تواند موقعیت را کنترل کرده و آن را تغییر دهد، از اهبرد مساله مدار استفاده می کند. راهبردهای مقابله ای هیجان مدار عبارت است از تنظیم پاسخ هیجانی فرد در برابر مساله. در صورتی که موقعیت یا رویداد، غیر قابل تغییر باشد و یا فرد چنین تصوری داشته باشد، در این حالت از راهبرد هیجان مدار استفاده می نماید( بندو درایدن، 2009).
ریف و کیز (1995) مولفههای سازنده بهزیستی روانشناختی را دربرگیرنده ویژگیهایی از قبیل پذیرش خود، هدف و جهت گیری در زندگی، رشد شخصی، تسلط یر محیط، خود پیروی و روابط مثبت با دیگران دانستهاند. عوامل مختلفی میتوانند بر بهزیستی روانشناختی افراد تاثیرگذار باشند پژوهشهای انجام شده در میان بزرگسالان و نشان داده که ویژگیهای شخصیتی یکی از تعیین کنندههای اصلی بهزیستی روانشناختی است (لیبومیرسکی، شلدون و اسکاده، 2005).
بیان مساله
پیچیدگی جهان انسانی، توانایی مواجهه مناسب با مشکلات زندگی را کاهش می دهد. بروز تنشها و تنیدگیهایی را در پی دارد و موجب می شود تا مکانیزمهای دفاعی یا مقابله ای متعدد با هدف دستیابی به سازش یافتگی به راه افتند.در سالهای اخیر پژوهشگران( اسکینرو همکاران ، 2003) کوشش کرده اند تا به سازماندهی صدها شیوه مقابله ای که از پژوهش های پیشین بدست آمده اند به صورت خانواده های مرتبه بالاتر دست یابند.
تسلط بر محیط مولفه دیگر بهزیستی روانشناختی است و به معنای توانایی فرد برای مدیریت زندگی و مقتضیات آن است لذا فردی که احساس تسلط بر محیط داشته باشد میتواند ابعاد مختلف محیط و شرایط آن را تا حد امکان تغییر دهد و بهبود بخشد (کجایس، شموتکین وریف، 2002) رشد فردی به گشودگی نسبت به تجربیات جدید مولفه دیگری است که موجب میشود فردی با این ویژگی، از طریق یادگیری و تجربه همواره درصدد بهبود زندگی شخصی خویش باشد(لیذفورس، 2006، به نقل از میکاییلی میخ، 1388).
پایان نامه: بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و راهبرد های مقابله ای در دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی