( فایل word قابل ویرایش ) تعداد صفحات : 181
فهرست مطالب:
پیشگفتار:
فصل اول : هیدرژن
مقدمه
خصوصیات هیدرژن
هیدرژن چیست
مزایا و مضرات
مشکلات استفاده از انرژی هیدرژنی
تولید هیدرژن
روشهای ذخیره سازی هیدرژن
تکنولوژی جدید ذخیره سوخت هیدرژن
مکانیزم موتورهای هیدرژنی
فصل دوم : پیلهای سوختی
تاریخچه پیل سوختی
پیل سوختی در ایران
شناخت کلی پیل سوختی
معرفی انواع مختلف پیل سوختی
پیل سوختی پلیمری
پیل سوختی متانولی
پیل سوختی قلیایی
پیل سوختی سرامیکی پروتونی
پیل سوختی اسید فسفریک
پیل سوختی کربنات مذاب
پیل سوختی اکسید جامد
پیل سوختی هوا- روی
مزایای پیل سوختی
معایب پیل سوختی
کاربرد پیل سوختی در خودرو
نگاهی به گذشته و چالشهای پیش رو
نحوه کارکرد پیل سوختی در خودرو
مزایای استفاده از پیلهای سوختی در خودروها
توسعه دهندگان خودروهای پیل سوختی
فصل سوم : خودروهای هایبرید
خصوصیات خودروهای هایبرید
اجزاء خودروهای هایبرید
مقایسه عملکردی خودروهای برقی خالص و خودروهای هایبرید
انواع خودروهای هایبرید
مقایسه انواع خودروهای هایبرید
فصل چهارم: گازهای طبیعی
مقدمه
تاریخچه
انواع گازهای طبیعی
گاز طبیعی مایع LNG
ANG
(LPG) گاز نفتی مایع شده
گاز طبیعی فشرده ( CNG )
انواع ایستگاههای سوخترسانی CNG
طبقهبندی خودروهای گازسوز
تجربه عملی گازسوز کردن خودروها
دلایل انتخاب CNG درایران
فصل پنجم : بیودیزل
مقدمه:
تاریخچه سوختهای بیودیزل
بیودیزل چیست
مقایسه خصوصیات سوخت بیودیزل و دیزل معمولی
هزینه های تولید سوخت
روغن گیاهی خالص به عنوان سوخت دیزل
روشهای مصرف بیودیزل به عنوان سوخت دیزل
مشکلات غلظت بیودیزل
آنالیز آلودگیهای ناشی از بیودیزل
نکات مهم در مورد آلاینده های بیودیزل
مزایای و معایب بیودیزل
پروسه تولیدبیودیزل
اثرات بیودیزل برخودرو
کیت روغن گیاهی
روغن نارگیل به عنوان سوخت خودرو
مزیتهای زیست محیطی استفاده از بیودیزلها نظیر روغن نارگیل
مشکلات تکنیکی
راه کارها ( چاره ها )
سیاست کارخانجات خودرو
تهیه سوخت خودرو از زباله های خانگی
متانول
اتانول
دی متیل اتر
کوتاه سخن
منابع
پیشگفتار:
تامین منبع انرژی برای خودروها در اینده یکی از مواردی است که امروزه جهان با ان مواجه است. در این زمینه دو موضوع مهم وجود دارد . اولین موضوع افزایش روزانه تعداد خودروها و دوم اینکه 97% خودروهای موجود از سوختهای فسیلی و مشتقات نفت خام استفاده میکنند که این سوختها نیز رو به پایان است. حتی اگر سازندگان خودرو بتوانند با کاربرد فن اوریهای جدید ، مصرف سوخت خودروها را به یک سوم تقلیل دهند ، باز هم با توجه به افزایش تعداد انها ، تاثیر چندانی در مقدار مصرف سوخت امروزی به وجود نخواهد امد. البته بجز کمبود منابع فسیلی مسئله الودگی هوا و گاز های گلخانه ای نیز وجود دارد که خود از اهمیت ویژه ای برخوردار است . حال این سوال پیش میاید که چه باید کرد ، یا به قولی راه چاره چیست یا بهتر بگویم چه راهها و روشهایی باید انتخاب کرد تا علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز محیط زیست را نیز پاکیزه تر نگه داریم ؟ یکی از این راهها استفاده از سوختهای جایگزین میباشد که در این تحقیق سعی شده به ان پرداخته شود .
استفاده از سوختهای جایگزین یکی از مباحث جذاب مهندسی میباشد که با توجه به افزایش الودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی ، به یکی از موارد زیست محیطی کاربردی تبدیل شده است.
از سویی دیگر میتوان گفت رشد و پیشرفت تکنولوژی در جوامع امروزی باعث تولید ثروت شده است. به عنوان مثال با پیشرفت تکنولوژی در استفاده و بکارگیری از سوختهای جایگزین شاهد ان هستیم که این سوختها بسیار ارزانتر از سوختهای فسیلی در اختیار مصرف کننده قرار میگیرد و همین باعث بی نیازی نسبی از سوختهای فسیلی و تولید ثروت شده است.
اینجانب زمانی که در حال گرداوری مطلب درباره سوختهای جایگزین بودم با خودفکر میکردم در این دنیا افرادی از جنس ما هستند که با اندیشه ای چاره جو و دیدگاهی مثبت میتوانند خاک را به کیمیا تبدیل کنند و شاید اب و هوا را به سوخت جایگزین!
سوختهای جایگزین انواع مختلفی را شامل میشود که در این تحقیق سعی شده انواع کاربردیتر و مطرح ان قید شود ، ولی نکته ای که لازم میدانم در همین ابتدا به ان اشاره کنم این است که ایا هر سوخت جایگزینی را باید بهتر از سوختهای متداول فسیلی پنداشت یا اگر سوختی کمتر از سوختهای متداول امروزی الایندگی داشته باشد ، بهتر است و یا اینکه تاملی بیشتر لازم است تا صورت پذیرد ؟ ایا تخریب بیرویه جنگلهای سبز و تبدیل انها به کشتزارهایی برای تولید سوخت جایگزین خطرناکتر از استفاده از سوختهای فسیلی نیست ؟ جواب دادن به این قبیل پرسشها نیاز به تحقیق گسترده و فراگیر دارد و به سادگی قابل جواب دادن نیست .
تحقیقاتی که در این زمینه انجام میگیرد باید چند بعدی باشد به این معنی که تمامی جوانبی که میتواند اثر پذیر باشد را مورد توجه قرار داد . یکی از این موارد مهم اثرات زیست محیطی حاصل از تولید و استفاده از سوختهای جایگزین است .
در این پژوهش ابتدا به تعریفی مختصر از نوع سوخت جایگزین مطرح شده پرداخته ام و در ادامه جزییات مربوطه را تا حد امکان توضیح داده و به موارد کاربرد ان سوخت در داخل و خارج پرداخته ام . مطالب تا انجا که امکان داشته سعی شده بصورتی ملموس مطرح شوند و برای تفهیم بهتر مطالب بر حسب نیاز از نمودار و اشکال و جداول گوناگون استفاده شده است. و همانطور که پیشتر ذکر شد این پژوهش را به همه دوستداران علم و دانایی تقدیم میکنم و امیدوارم که از این نوشته کمال استفاده را ببرید.
تعداد صفحات : 181
بررسی سوخت های جایگزین در خودرو