فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله دورکاری

اختصاصی از فایلکو دانلود مقاله دورکاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

ظهور و بروز کار از راه دور
کار از راه دور یک حوزه مطالعاتی نسبتاً جدید بوده و اثرات آن بر سازمان ها به مرور زمان در حال افزایش است. تمرکز این مطالعات که جک نیلز آغازگر آن بود، طی 30 سال گذشته تاکنون، به سوی تعادل کار و زندگی جهت دهی شده است. این نوع کار در صنایع مختلف دستی تولیدی و کارمندی مورد استفاده قرار می گیرد. سابقه کار از راه دور به زمان انقلاب صنعتی بر می گردد. این روش کار در تولید محصولاتی که در خانه تولید می شدند، مثل محصولات نساجی، به کار گرفته می شد. در آن زمان کارکنان تولیدی در خانه های خود و بدون هیچگونه نظارت، کار می‌کردند. بهره‌وری آنها با میزان پارچه و لباس تولید شده در منزل، سنجیده می‌شد( Baruch, 2001).
انقراض و افوال این روش کاری در اوایل قرن نوزدهم و رویکرد انقلاب صنعتی به ایجاد محل های کاری متمرکز، ریشه در مسائلی داشت که در حال حاضر نیز همین مسائل موجب اجتناب مدیران از کار از راه دور می شود. برای مثال، انتقال کارکنان از خانه ها به محل کارخانه یا واحد تولیدی به این دلیل ایجاد شده که مدیران بتوانند نظارت دقیق تری بر کارکنان خود داشته و آنها را تحت کنترل داشته باشند. زمانی که کار در درون خانه ها انجام می شد،‌سرپرست نمی توانست کارکنان را به سمت کار کردن وادار کند و یا نمی توانست از انجام به موقع کار اطمینان حاصل کند.شاغلین این بخش بنا به نیاز روزانه و سبک زندگی خود کار می کردند و تمایلی به انجام کارهای سخت و طولانی نشان نمی دادند. با ایجاد تمرکز کاری در کارخانه ها، سرپرستان توانستند روز کاری را به 14 ساعت افزایش دهند و دیگر اجازه کار در خانه را به افراد نمی دادند(Billsberry,2000).
گسترش تمرکز کار در کارخانه ها، موجب نابودی کامل کار از راه دور نشد ( جدول 2-1 را مشاهده کنید). در دوره پس از صنعتی شدن، کار از راه دور به اشکال مختلفی در مشاغل تولیدی دیگر ادامه پیدا کرد. کارکنان اغلب قادر به تکمیل کار خود در ساعات و هفته کاری عادی نبودند و باقمیانده کار خود را به خانه می بردند. به این دلیل تکمیل کارهای این افراد از راه دور امکان پذیر بود، این امر چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما با توسعه پدیده کار از راه دور، این امر به مرور مورد توجه قرار گرفت( Baruch, 2001).

 

جدول 2-1 : برهه های کلیدی در تارخی کار از راه دور( Baruch, 2001)
سال رخداد
1877 ظهور صنایع خانگی و آغاز شکل گیری کار ازراه دور
1973 تعریف کار از راه دور توسط جک نیلز
1978- 1975 بحران انرژی دهه 70 و کار از خانه برای کاهش هزینه سوخت
1980 برخی شرکت ها، مانند IBM کار از راه دور را به صورت آزمایشی در میان کارکنان بخشی فناوری اطلاعات و ارتباطات خود آغاز نمودند.
1990 رواج کار از راه دور در میان واحدهای کسب و کار و پذیرش مفهوم کار از خانه توسط شرکت های فعال و مقیاس جهانی

 

در دهه 50 اختراعات و ابداعات زیادی در حوزه ارتباطات و الکترونیک رخ داد، و موجب تشدید علاقه افراد به کار از راه دور گردید. ایده کار در خانه و دور از محیط کاری سنتی، باز پروانده شده و به آن بها داده شد. با وجود محدودیت حوزه عمل آن و پذیرش ضعیف و محدود کار از راه دور، به مرور مرز میان خانه و کار به وسیله تکنولوژی از میان برداشته شد.
دوره حائز اهمیت دیگر در روند تکامل کار از راه دور، بحران انرژی دهه 70 است که بسیاری از سازمان ها را با مشکل مواجه نمود. افرادی که روزانه به محل کار خود رفت و آمد می نمودند. به دنبال یافتن راه های جایگزین شیوه انجام کار بودند. سازمان ها نیز به برخی از کارکنان خود اجازه دادند که کار خود را درمنزل انجام دهند. جامعه ایالات متحده، پدیده کار از راه دور را به خوبی دریافت و با حجم عظیم نیروی دور کار مواجه گردید(European Commission,2008).
ساختار کار از راه دور در دهه 80 دستخوش تغییر شد و سازمان های بیشتری به استفاده رسمی از این روش روی آوردند. مزایای کار از راه دور به موارد زیست محیطی محدود نمی شود. بلکه با اخلاقیات ، رضایت شغلی و بهره وری کارکنان نیز در ارتباط است. این رویکرد دید توجه مدیریت را به سلامت فیزیولوژیکی دور کاران جلب می نماید پس از دهه 80 توجه به کار از راه دور به طور مداوم افزایش یافت. در دهه 90 با تصویب قانون هوای پاک، سازمان های بسیاری تلاش کردند با پیاده سازی برنامه های کار از راه دور، الزامات این قانون را بر آورده نمایند. تا سال 1994 سازمان هایی که بیش از 100 نفر شاغل در محل سازمان داشتند، ملزم شدند برنامه های خود را در زمینه کاهش زمان رفت و آمد کارکنان ارائه دهند.
علاوه بر موارد مذکور ، منافع ملموس کار از راه دور به مرور مورد توجه کارکنان و کارفرمایان قرار گرفت. سازمان ها در تلاش برای بهبود برنامه های استخدامی خود و حفظ نیروهای مستعد سازمان، اقدام به تبلیغ برنامه های کار از راه دور خود کردند سازمان ها به مرور مزایای کاهش تعداد کارکنان در محل سازمان را احساس کردند و برای کاهش بیشتر آن برنامه ریزی نمودند افراد جویای کار و کارفرمایان به کار از راه دور به عنوان گزینه ای مناسب جهت برقراری تعادل میان کار و زندگی خانوادگی می‌نگریستند. برخی کارکنان از برقراری این تعادل بسیار راضی بودند، برخی دیگر نیز به دلیل کاهش هزینه و زمان رفت و آمد از این برنامه ها استقبال می کردند(Daniels, , Lamond & Standen,2001).
طی دهه اخیر درصد شرکت هایی که از کار از راه دور یا سایر روش های کاری جایگزین استفاده می کنند، افزایش چشمگیری داشته است. این رقم برای شرکت های ایالات متحده 2 برابر شده و از 7% در سال 1997 به بیش از 18 % رسیده است. برخی آمارها نشان می دهد که میزان دور کاران از 2 میلیون نفر در سال 1992 به 19 میلیون در سال 2001 رسیده است پس از سال 2001 نیز رشد کار از راه دور همچنان ادامه یافته است.در سال 2003 این رویکرد در بسیاری از سازمان های ایالات متحده با استقبال چشمگیری مواجه شد. طبق مطالعه انجام شده در سال 2004، 44 میلیون نفر در ایالات متحده مشغول کار از راه دور بودند ( 1/24میلیون نفر استخدام شده اند و 3/20 میلیون نفر خود اشتغال هستند)( Duxbury & Nuefeld,2006).
2-2تعاریف کار از راه دور و انواع آن
بیش از 30 سال از ابداع کار از راه دور می گذرد، اما هنوز تعریف جامعی برای آن ارائه نشده است. کار از راه دور عموماً به نحوه ای از انجام کار گفته می شود که فرد شاغل به جای کار در سازمان، از خانه یا محل کار خانگی خود مشغول به کار است. در بیشتر مطالعات انجام شده، واژه های کار از راه دور و کار به کمک ارتباط از راه دور به جای یکدیگر استفاده شدهاند. واژه کار به کمک ارتباطات از راه دور، نخست توسط جک نیلز به کار گرفته شد و به جایگزین نمودن فناوری اطلاعاتی و ارتباطی با مقل و انتقالات فیزیکی اشاره داشت. او کار از راه دور و کار به کمک ارتباط از راه دور را مفاهیم متفاوتی تلقی می نمود. او کار از راه دور را هر نوع جایگزین نمودن فناوری اطلاعات (اعم از رایانه یا ابزارهای ارتباطی) با مسافرت های عادی کاری و بردن کار به محل شاغل، به جای بردن شاغل به محل کار تعریف نمود. در حالی که در نظر وی، کار به کمک ارتباطات راه دور فعالیتی دوره ای است که یک یا دو روز در هفته در خارج از سازمان و در مرکز از راه دور، محل مشتری یا در منزل کارمند انجام می شود و با استفاده جزئی یا کلی از تکنولوژی های ارتباطی به جای رفتن به سر کار همراه است. در تعریف بر کاهش یا حذف رفت و آمدهای روزمره به محل کار تاکید شده است(Kowalski & Swanson,2005).
بررسی ادبیات موضوع حاکی از وجود تعاریف و تفاسیر متعدد و متنوع برای کار از راه دور است. کار از راه دور غالباً به عنوان فعالیتی تعریف می شود که در یک دفتر کار معمولی صورت می‌گیرد، اما این امکان وجود دارد که شاغل بخش کوچکی از کارهای خود یا کل آن را در منزل انجام دهد(Huws,2000). دپارتمان منابع انسانی جورجیا در سال 2003 کار از راه دور را شیوه ای پذیرفته شده و قانونی از کار می داند که در آن بخشی از کار یا کل آن در محلی غیر از محل کار کارفرما انجام می شود این محل می تواند خانه کارمند یک دفتر کار دارای ارتباط ماهواره ای ، یا یک دفتر کار از راه دور باشد(Robertson and et al,2003: 36). در برخی تعاریف کار از راه دور نوعی از کار تعریف شده که به کمک رایانه و تکنولوژی ارتباطی از محل خانه یا دفتر دارای ارتباط ماهواره ای انجام می شود کار از راه دور کاری است که با بهره گیری از تکنولوژی می کوشد و محیطی دور از سازمان، بهره وری بیشتری داشته باشد(Tahmincioglu,2003: 54). دور کاران، کارکنان سیار هستند و می توانند در هتل ها، فرودگاه ها ، محل فروشندگان، شعب سازمان، کافی شاپ‌ها و خانه ها کار کنند. کار از راه دور اصولاً به معنای انجام کار از فاصله دور است. تعیین نوع دقیق کار از راه دوری که باید در سازمان به کار گرفته شود، مشکل است(Khaifa & Davidson ,2000: 29).
کار از راه دور را از پیامدهای اساسی ظهور شبکه ها و اقتصاد دیجیتال می دانند. این واژه به مفهوم کار از خانه یا مرکز ارتباطی و ارسال نتایج آن از طریق اینترنت، به کار گرفته شده است این مرکز ارتباطی می تواند در یک منطقه روستایی قرار گرفته باشد و از مزیت وجود نیروی کار در آنجا بهره مند شود. این گونه مراکز ارتباطی، حوزه کاری مشخصی دارند. کارفرمایان بر این باورند که این سبک کار برای حرفه ای ها، به ویژه محققین، نویسندگان و هنرمندانی مناسب است که نیازی به نظارت مدیر ندارند و می توانند از دور کنترل و ارزیابی شوند(Holman & et al, 2003: 198).
تعریف دیگر کار از راه دور ، استفاده از تکنولوژی ارتباطی و رایانه ای انجام کار به جای رفتن به محل کار یا دفتر مرکزی است. جوامع مجازی موانع را از پیش راه افراد ناتوان و کم توان بر می دارند. نتایج این تحقیق حاکی از این است که یک سیاست منعطف در زمینه محل کار می تواند فاصله میان شاغلان عادی و شاغلان دارای محدودیت جسمی و حرکتی را کم کند. سازمان بین المللی کار از راه دور نیز دور کاری را فعالیتی تعریف نموده که از خانه، محل مشتریان، دفاتر دارای ارتباط ماهواره ای و در جاده ها و خیابان ها انجام می شوند. صرفنظر از تعاریف ارائه شده، اکثر محققین بر این باورند که کار از راه دور در مقیاس جهانی رو به رشد وافزایش است.
مسأله مهم دیگر، تعیین انواع روش های دور کاری است. تاکنون تلاش های زیادی برای شناسایی انواع دورکاران انجام شده است. محققین در بیشتر این تلاش ها، معیارهایی شامل وضعیت قانونی دور کاری، محل کار، تمایز میان کار از راه دور موقتی و دائم، و میزان استفاده از فناوری اطلاعات را برای تشخیص انواع روش های دور کاری به کار گرفته اند. با استفاده از این معیارها، چهار گروه دور کاران در منزل، کارکنان سیار یا چند محلی،‌دور کاران خود اشتغال یا موقت، و کارکنان که کار از راه دور را به عنوان فعالیت تکمیلی خودانجام می دهند (مثلاً فقط یک روز در هفته) شناسایی شده اند. گروهی از نویسندگان طبقه بندی انواع دور کاری را به صورت وسیع تری به شرح ذیل پیشنهاد نموده اند:
* دور کاری خانگی که از آن وظایف کاری درخانه انجام می شود.
* دور کاری در دفاتر کار از راه دور که در آن، کار در دفاتری انجام می شود که از اداره مرکزی دور هستند. در دفاتر ماهواره ای، در مراکز کار از راه دور و یا در دور کلبه ها، فناوری اطلاعات و فضای کاری برای تعداد مشخصی از افراد فراهم می شود و از کارفرمایان تقاضا می شود که برای کارکنان خود فضایی را اجاره کنند(Tregaskis,2000).
کار سیار که در آن کار توسط افرادی انجام می شود که کار آنها نیازمند سفر و یا صرف زمان در محل مشتریان است که ممکن است این افراد با رایانه های قابل حمل یا موبایل تجهیز شده باشند تا از کار سیار خود پشتیبانی کنند، چنین کارکنانی می تواند مشاورانی باشند که در محل ارباب رجوع کار می کنند.
در تقسیم بندی دیگر، چهار نوع دور کاری ارائه شده است که عبارتنداز: کار از راه دور خانوادگی، دفتر دورکاری، کار از راه دور سیار، کار از راه دور در یک سرویس خارج از محل کار سنتی (Holman & et al, 2003: 201).جدول 2 – 2 مشخصات هر یک از این انواع را نشان می دهد.

 

جدول 2 – 2 : انواع کار از راه دور(Holman & et al, 2003)
نوع کار از راه دور ترکیب زمان محل کار تبادل داده
کار از راه دور خانوادگی فضای دفتر مستقل متوالی خانه

 

آنلاین و
یا
آفلاین
کاراز راه دور دردفتر چرخش محل کار فضای دفتر مستقل متواتر خانه ، سازمان
دفتر ماهواره ای فضای دفتر مستقل متواتر و یا متوالی نزدیک خانه
مرکز کار از راه دور تدارکات سرویس مرتبط به دفتر نزدیک خانه
کار از راه دور در یک مرکز خدماتی خارجی خدمات رسانی به سازمان های غیر متمرکز نزدیک خانه
کار از راه دور سیار مستقل و یا فضای دفتری بیشتری متواتر یا متوالی همه مکان ها

 

دور کاری می تواند فقط در یک مکان باشد یا در مجموعه ای از مکان های مختلف مقل اداره انجام شود. برای مثال در سال 1996 در تعریفی، از دور کاران به عنوان افرادی یاد شد که حالتی کارمند گونه در سازمان یا شرکت خود دارند، حداقل 50% زمان کاری خود را دور از مکان اصلی سازمان خود صرف می کنند و نیاز به استفاده از رایانه و یک اتصال از راه دور به سازمان خود جهت انجام دور کاری دارند. همان طور که ملاحظه می شود این تعریف، صرف کمتر از 50 % زمان کاری در فعالیت های دور کاری و نیز دور کاری در دوره های زمانی معین از سال در خانه را نمی پذیرد و فقط کسانی را که 50 %تا 100 % از زمان کاری خود را صرف کار از راه دور می کنند، دور کار توصیف می کند. همچنین این تعریف نیاز به استفاده از یک رایانه و یک اتصال از راه دور را برای افرادی که روش اصلی ارتباط آنها ارتباط از راه دور است. اما این رایانه در کار خود استفاده نمی کنند را مستثنی می کند. چنین تعاریفی، موشکافی و ظرافت لازم را به دلیل ورود این گونه متغیرها از دست می دهند و دور کاری را به کاری مبتنی بر رایانه محدود می کنند(Tahmincioglu,2003: 54).
از طرفی بایستی به بسط یک نوع شناسی درباره کار از راه دور پرداخت. چیزی که در نوشته های مختلف جلب توجه می نماید. این موضوع است که آیا مشاغل دور کاری به صورت تخصصی، مدیریتی یا فنی و یا به صورت اداری، تولیدی یا مشاغل نیمه حرفه ای قابل طبقه بندی هستند؟ مشاغل حرفه ای، مدیریتی یا فنی بیشتر مبتنی بر دانش هستند. دانش در اینجا بیشتر به آگاهی انتزاعی یا نظری اشاره دارد که زیر بنای کار حرفه ای مدیریتی یا فنی دانش ورزان است. بیشتر مشاغل دانشی توسط خروجی هایی تعریف می شوند که ارزیابی آنها به سادگی صورت نمی پذیرد. موارد ذکر شده از سیار ویژگی های این مشاغل است: نیازمند استقلال بیشتر کاری در برنامه ریزی و فرآیند کار هستند، روزمرگی و پیچیدگی بیشتری دارند، به تمرکز بیشتر و نظارت کمتری نیاز دارند، آموزش بیشتر در طی کار صورت می گیرد، روابط پیچیده تری یا ارباب رجوع یا همکاران دارند و دارای اهدافی بلند مدت می باشند. چنین مشاغلی نیاز به آموزش، قابلیت های خاص، کیفیت و تجربه کاری بیشتری دارند(Omari & Standen,2000).
نقش اصلی ارتباطات از راه دور در دورکاری، موجب افزایش مسأله انزوا و ارتباطات می شود. بنابراین ضروری است که ارتباطات اجتماعی در روش های مختلف دور کاری مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین دو جنبه مهم دیگر بررسی می شوند که عبارتنداز: میزان تماس درون سازمانی توسط دور کاران و میزان تماس خارجی با ارباب رجوع و دیگر بخش ها، اولی می تواند از نظر میزان وقوع در داخل یک سازمان، ثابت تعریف شود و می تواند شامل میزان ارتباط ضروری با دیگر اعضای سازمان باشد. دومی بر این اساس تعریف می شود که افراد به چه میزان با اشخاص یا سازمان های بیرونی رابطه دارند. میزان تماس داخلی یا خارجی متمایز از استفاده فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) است. برای مثال یک اپراتور تلفن که در خانه کار می کند می تواند ارتباط خارجی زیاد و ارتباط داخلی کمی داشته باشند و از مجموعه نسبتاً محدودی از ICT استفاده کند از طرفی ممکن است یک برنامه نویس رایانه ای، رابطه کمی با ارباب رجوع داشته باشد اما از محدوده بزرگی از ابزارهای ICT در زمان برقراری ارتباطات استفاده نماید. از این رو در مجموع می توان کار از راه دور را براساس پنج متغیر زیر بررسی نمود:
1) مکان و میزان زمان صرف شده در مکان های مختلف: خانگی، دفتر دور کاری، سیار.
2) استفاده از ICT: سخت افزار (رایانه شخصی، رایانه سیار، فاکس، مودم، تلفن، تلفن همراه) و نرم افزار ( پست الکترونیکی ، شبکه گسترده جهانی، گروه افزار و غیره).
3) میزان دانش بری: گستره دانش و اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل وظایف.
4) تماس درون سازمانی: فراوانی و گستره تماس درون سازمانی.
5) تماس برون سازمانی: فراوانی و گستره تماس برون سازمانی(Daniels et al., 2001).
به منظور اینکه یک شخص به عنوان دور کار مطرح گردد بایستی متغیرهای 1 و 2 مقادیری غیر صفر داشته باشند. به عبارتی بایستی حداقل قسمتی از زمان کار در یک دوره معین در خانه یا دفتر دورکاری و یا محل کار سیار صرف شود و حداقل قسمتی از وظایف کاری نیازمند استفاده از ICT باشد. البته شکل دقیق دورکاری به سطح این دو متغیر و متغیرهای 3 و 4 و 5 بستگی دارد. می‌توان متغیر 1 یعنی مکان را متشکل از سه عنصر و متغیر 2 یعنی استفاده از ICT را به عنوان محدوده ICT‌ مورد استفاده در نظر گرفت متغیر 3 یعنی میزان دانش بری فقط به صورت نسبی قابل بررسی است . به عبارت دیگر نوعی از دورکاری می تواند به عنوان دورکاری با میزان دانش بری بالاتر، پایین تر و یا هم سطح نوع دیگری از دورکاری باشد هر کدام از متغیرهای 4 و 5 که مربوط به گستره ارتباطاتی هستند، از دو جزء تشکیل شده اند: فراوانی تماس با دیگران و تعداد افراد مختلفی که در یک دوره تعریف شده با آنها تماس گرفته می شود هر یک از این متغیرها می توانند از لحاظ منطقی، مقادیر صفر یا مثبت بگیرند( Daniels et al, 2001). جدول 3 – 2 قابلیت این پیکربندی را در تفکیک انواع مختلف دورکاری نشان می دهد.

 

 

 

 

 


جدول2-3 انواع دورکاری و مشاغل نمونه
دانش بری کم دانش بری زیاد کاربرد ICT موقعیت
ارتباط درون سازمانی زیاد ارتباط درون سازمانی کم ارتباط درون سازمانی زیاد ارتباط درون سازمانی کم
ارتباط برون سازمانی بالا ارتباط برون سازمانی کم ارتباط برون سازمانی بالا ارتباط برون سازمانی کم ارتباط برون سازمانی بالا ارتباط برون سازمانی کم ارتباط برون سازمانی بالا ارتباط برون سازمانی کم
ویراستار مدارک فروشنده تلفنی کتابدار اپراتور تلفن مترجم مشاور حقوقی حسابدار مدیریت مدیران فروش کاربرد پایین ICT خانگی
پردازشگر داده ها پژوهشگر بازار منشی دبیرخانه استعلام کننده مشتری توسعه دهنده IS کارشناس امور مالی برنامه نویس روابط عمومی کاربرد بالای ICT
ویراستار مدارک فروشنده تلفنی کتابدار اپراتور تلفن مترجم مشاور حقوقی حسابدار مدیریت مدیران فروش کاربرد پایین ICT دفتر
دورکاری
پردازشگر داده ها پژوهشگر بازار منشی دبیرخانه استعلام کننده مشتری توسعه دهنده IS کارشناس امور مالی برنامه نویس روابط عمومی کاربرد بالای ICT
ویراستار مدارک نماینده فروش کتابدار پرسنل خدمات معمار پرستار انجمن مشاوران داخلی مدیریت مدیران فروش کاربرد پایین ICT سیار
پردازشگر داده ها پرسنل تحویل کالا منشی دبیرخانه پرسنل خدمات توسعه دهنده IS حسابرس مشاوران داخلی IT مهندسین کاربرد بالای ICT
منبع: Reproduced by permission from Daniels et al., 2001

 

2 - 3 مزایای کار از راه دور
کار از راه دور یکی از انواع شیوه ای کاری است که مزایا و مضرات زیادی برای کارکنان و کارفرمایان دارد. شواهد حاکی از این است که این منافع و هزینه ها تأثیر مستقیم بر خانواده های دور کاران دارند. چالش ها و پیچیدگی های کار از راه دور باعث می شد این سبک کاری برای برخی گزینه ای مناسب و قابل قبول به نظر برسد، در حالی که برای سایرین جذابیت کمتری دارد الزامات کار از راه دور گاه متضاد هستند. برای مثال دور کاران از استقلال بیشتری که بدست آورده‌اند رضایت دارند. اما فقدان حمایت سازمان را نیز احساس می کنند. سازمان ها از برنامه های کار از راه دور برای جذب حفظ برخی کارکنان کلیدی استفاده می کنند، اما در ارزیابی عادلانه و دقیق عملکرد این کارکنان با مشکل مواجه می شودند و نمی توانند بازخورد اثر بخشی را ارائه نمایند. دور کاران از تعادل ایجاد شده از کار و زندگی شخصی خود استقبال می‌کنند، اما ترسیم مرزی مشخص میان کار و زندگی برای آنها مشکل می شود. با وجود نیازهای متضاد کار از راه دور، این رویه کاری همچنان در حال افزایش است یافته های محققین به اتفاق حاکی از این است که اغلب افراد با هدف بهبود تعادل میان کار و زندگی، این سبک کاری را انتخاب می‌کنند(Sullivan,2003: 85). برخی از منافع و هزینه های کار از راه دور برای شاغلین در جدول 2-4 ذکر گردیده است.
جدول 2-4 : منافع و هزینه های کار از راه دور برای شاغلین(Sullivan,2003)
منافع هزینه ها
بهبود تعادل کار و زندگی
انعطاف روز کاری
حداقل شدن دستورات مدیران
استقلال بیشتر کارکنان مشکل بودن تفکیک کار از زندگی
احتمال افزایش ساعات کاری
کاهش بازخورد عملکرد
عامل کمتر با همکاران مدیران و مشکل شدن کار تیمی

 

دور کاران توانایی بیشتری در انتخاب زمان، مکان و نحوه انجام کار خود دارند. حامیان کار از راه دور ، افزایش انعطاف فردی و شغلی را از مزایای این نوع کار می دانند. برخی مطالعات ارتباط میان احساس منعطف بودن و افزایش کنترل و استقلال را شناسایی کرده اند که این امر ناشی از مدیریت زمان توسط خود فرد است. دیدگاه سنتی این است که افراد شاغل در خانه کمترین کنترل را بر برنامه کاری روزانه خود دارند. البته مطالعات فوق این دیدگاه را رد می کند. برخی نیز انعطاف و استقلال را به مهارت های مدیریت زمان افراد مرتبط کرده اند. توانایی فرد برای کنترل کارهای روزمره خود، استقلال وی را بیشتر می کند که این امر پیشرفت های شغلی و شخصی را به دنبال دارد. توانایی فرد در اتخاذ تصمیم درباره برنامه کاری، او را قارد می سازد به نحو اثر بخش تری میان کار و زندگی خود تعادل برقرار کند(Perez and et al,2003: 55).
کار از راه دور می تواند راه حل مشکل عدم تعادل کار و زندگی باشد. افزایش کار از راه دور به دلیل افزایش نیاز به انعطاف و هماهنگی میان کار و زندگی است. یکی از مزایای کار از راه دور فراهم نمودن فرصت نگهداری از فرزندان است. کار از راه دور امکان پاسخگویی به چالش های روز مره کاری و غیر کاری آنها اثرات مثبت یا منفی داشته باشد از طرفی کار از راه دور اغلب مرز میان کار وخانواده را کم رنگ می کند(Sullivan,2003: 88). برخی از منافع و هزینه های کار از راه دور برای سازمان در جدول 2-5 قید گردیده است.
جدول 2-5 : منافع و هزینه های کار از راه دور برای سازمان( Sullivan,2003)
منافع هزینه ها
کاهش نیاز به فضای اداری
بکارگیری و حفظ کارکنان
ارتقای سطح بلوغ فردی کارکنان هزینه های زیر ساختی کار در منزل، هزینه رفت و آمد برای جلسات تیمی
مشکل بودن کنترل، نظارت و تشویق، چالش های کار تیمی
فرآیند انتخاب دور کاران می تواند چالشی باشد

 

مطالعات شواهدی را ارائه می نمایند که موید رابطه میان کار از راه دور و احساسات مثبت کارکنان است. این مطالعات همچنین حاکی از افزایش رضایت شغلی، اخلاقیات و بهره وری کارکنان هستند. اغلب این بهبودها در افزایش اعتماد و اطمینان میان مدیر و کارکنان ریشه دارند. انتخاب این افراد توسط کارفرما تلویحاً این پیام را به آنها منتقل می کند که از توانایی و تخصص لازم برای موفقیت در کار از راه دور برخوردارند. مدیران، تعیین کننده نقش های کارکنان هستند و انتخاب افراد برای کار از راه دور، نشان دهنده سطح اطمینان آنها است(Perez and et al,2002:83).

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   85 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله دورکاری
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد