فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:29
چکیده:
میکروب : موجودات زنده ای هستند که با چشم دیده نمی شوند و فقط با میکروسکوپ دیده می شوند و از نظر ساختمانی به دو دسته تقسیم می شوند
1. پروکاریوت ها (pro karyote)
2. پوکاریوق ها (Eukaryote)
پوکاریوت ها به 4 دسته تقسیم می شوند :
پروکاریوت ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند :
آرکئو باکتری ها : از نظر پزشکی مهم نیستند و بیشتر آنها در شرایط سخت محیطی مثل چشمه های آب گرم ، نمک زارها و اسیدی زندگی می کنند و در عفونت های انسانی نقشی ندارند و از نظر ساختمانی فاقد دیواره هستند .
مقایسه ساختمان پروکاریوت ها و پوکاریوق ها
پروکاریوت ها یوکاریوت ها
هسته هسته سازمان نیافته است و چند قسمتی است و در سیتوپلاسم پراکنده است چون غشای هسته ندارد هسته سازمان یافته است و جای مشخصی دارد و توسط غشاء از سیتوپلاسم مجزا می شود .
کروموزوم حلقوی است و ژن آنها پوئید است خطی است و ژن آن دیپلوئید است
DNA معمولاًDNA اینترون ندارد و DNA در محلی به نام مزوزوم به سیتوپلاسم می چسبد و از همانجا همانند سازی را شروع میکند DNA اینترون دارد
ریبوزوم S70 است و از دو قسمت S30 و S50 تشکیل شده است S80 است و از دو قسمت S40 وs50تشکیل شده است (ریبوزوم پوکاریوق ها بزرگتر است)
سیتوپلاسم پلاستید وجودنداردبنابراین ساختمان هایی نظیر میتوکندری و کلروپلاست،شبکه ی رتیکول و میکروتوبول در آنها مشاهده نمی شود -
تنوع ژنتیکی ندارند به علت کوچک بودن کروموزوم دارند
از نظر تقسیم فقط تقسیم دو تایی دارند تقسیم میتوز و میوز دارند
دیواره سلولی مختص باکتری هاست -
دیوارهٌ سلولی پروکاریوت ها :
دارای ماده ای به نام پپتید و گلایکن می باشد که دو قند به نام های 1. N استیل مورامیک اسید. 2. N استیل گلوکز آمین دارد و به شکل یکی در میان قرار گرفته اند و یک زنجیرهً جانبی در بین آن قرار دارد که به N استیل مورامیک اسید وصل است معمولاً از 4 پپتید تشکیل شده و در زنجیره ها پل های عرضی وجود دارد که این پپتیدها را به هم وصل می کند و نتیجه آن یک اسکلت است که به دیوارهٌ سلولی متصل می شود و از نظر پزشکی برای انسان مهم است چون آنتی بیوتیک ها روی پپتید و گلایکن اثر می کند .
باکتری ها به دو دسته گرم مثبت و گرم منفی تقسیم می شوند :
نکته مهم این است که در g+ ها میزان پپتید و گلایکن در دیوارهٌ سلولی بسیار زیاداست یعنی 50% ولی در g- ها فقط 10% است و نپلی سیلین ها در g+ ها بیشتر اثر می کنند .
شکل سه بعدی باکتری ها به پپتید و گلایکن بستگی دارد . اگر باکتری با میله ای شکل باشد و پپتید و گلایکن نداشته باشد به شکل کروی با یک غشای نازک در می آید و در نتیجه فشار اسمزی می ترکد .
در دیوارهٌ سلولی اکثر باکتری های g+ اسید تیکوتیک و اسید رونیک وجود دارد .
در باکتری های g- ساختمان دیواره سلولی 3 قسمت دارد :
1. لیپوپروتئین 2. غشای خارجی 3. lps که در روی لایهٌ پپتید و گلایکن قرار گرفته اند .
Lps/ لیپوپلی ساکارید از سه قسمت تشکیل شده است :
1. لیپید A که از خاصیت سمی lps مربوط به آن است
2. پلی ساکاریدی به نام هسته (core)
3. واحدهای قندی تکرار شونده که خاصیت آنتی ژنی دارند .
به lps آندوتوکسین نیز می گویند چون با مرگ باکتری در خون آزاد می شود و ایجاد شوک و تب می کند . محل قرار گرفتن lps : روی دیوارهٌ سلولی و قسمت خارجی غشای سلول باکتری است که واحدهای تکرار شونده به خارج باکتری امتداد می یابند .
تحقیق میکروب شناسی فشرده