فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:33
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فصل اول:
چکیده تحقیق 2
مقدمه 3
بیان مسئله 4
ضرورت تحقیق 5
اهداف تحقیق 5
تعاریف و اصطلاحات 6
فرضیه 6
فصل دوم:
تحقیقات خارجی و چارچوب نظری 8
روانشتاین 8
سامرمیچر 8
تودارو 9
آنتونی گیدنز 10
دیوید کاراکیس: مهاجران و مهاجرت 11
فیجی: مهاجرت به شهر 12
فرآیند پول درآوردن در شهر و خرج کردن در روستا 13
دلایل و پیامدهای مفروض مهاجرت روستایی از نظر پیتیه 15
بریتون 15
علتهای حقیقی برون کوچی از نظر پیتیه 16
جاذبه شهری 16
بیثباتی و قلت درآمد روستایی 17
مهاجرت و کیفیت زندگی زنان 17
اصالت جهان سوم 18
انگیزهی عمدهی مهاجرت در ایران از نظر دکتر جهانفر 19
اختلاف شدید مهاجرتی استانهای کشور 20
نسبت جنسی 21
انگیزهی مهاجرت و تحولات شهری از نظر دکتر جهانفر 21
مهاجرت از دیدگاه دکتر زنجانی 23
مهاجرت و حاشیهنشینی 26
علل عمدهی مهاجرت از دیدگاه دکتر زنجانی 26
فصل سوم:
روش و فرآیند اجرا 28
جامعه آماری 28
نمونه و شیوهی نمونهگیری 28
ابزارها 28
سؤالات تحقیق 29
فصل چهارم:
تجزیه و تحلیل و نتیجهگیری 31
نتیجهگیری پایانی و پیشنهادات 31
منابع 33
چکیده تحقیق:
تحقیق حاضر در پی این است تا علل رشد شهرنشینی و مهاجرت را در کشورهای جهان سوم مورد بررسی قرار دهد به همین منظور ابتدا با مطالعه چندین کتاب و بررسی نظریات صاحبنظرانی که در این زمینه تحقیقاتی انجام دادهاند پرداخته و نتایجی از آن حاصل گردید که به شرح ذیل میباشد:
1. علل عمده مهاجرت و شهرنشینی اختلاف بین سطح زندگی در روستا و شهر است و همچنین چگونگی گذران اوقات فراغت و تأمین بهداشت و شغل از موارد دیگر مهاجرت میباشد.
2. صاحب نظران در اکثر موارد نقش تکنولوژی و انگیزههای اقتصادی را در گسترش مهاجرت و شهرنشینی با اهمیت دانستهاند.
3. ویژگیهــای شخــصی مــهاجــران از جمـله سن، جنس، سطح سواد و حدود و شناســایی و همبستگی قومی و نژادی از عــوامــل مؤثر بر مهاجرت به شمار میآید.
4. در کشورهای جهان سوم عمدهترین علل مهاجرت میل به شکستن زنجیرهای جوامعروستایی عنوان میشود مثلاً در هند میتوان با پناه بردن به زندگی گمنام در شهر از تولد در یک کاست (طبقه) پستتر نجات یافت.
5. انگیزههای عمده مهاجرت در ایران به صورت دافعه روستایی یا جاذبه شهری بروز میکند و انگیزههای تحصیلی – شغلی و خدمت وظیفه از موارد دیگر آن است.
6. اختلاف شدید مهاجرتی بین استانهای کشور برقرار است. مثلاً روند مهاجرت به استان تهران تا 26 برابر استان کهکیلویه گزارش شده است که خود حاکی از محرومیت برخی استانها و تراکم بیرویه و بیقاعده جمعیت در استانهای کشور است.
7. مردان ایرانی که بر اساس فرهنگ حاکم بر جامعه نانآور خانواده هستند و برای تحصیل و اشتغال از آزادی بیشتری برخوردار هستند اغلب در حجم بیشتری به سوی شهرها مهاجرت میکنند.
8. ایجاد امکان اشتغال برای مناطق دورافتاده و محرومیتزدائی که مانع سیل مهاجرت گردد گام مؤثری برای تعدیل مهاجرت در کشورمان میباشد.
مقدمه
در نواحی مختلف کره زمین مهاجرت و شهرنشینی یک عامل مهم در مسائل جمعیتی به شمار میآید. اخیراً بر تعداد افرادی که به دلیل اوضاع نامساعد محیط زیست خود، به سبب فروپاشی و زوال محیط ، مجبور به ترک محل زندگی خویش میشوند افزوده میشود. این افراد در جستجوی زندگی بهتر، رو به مکانهای دیگری میآورند.
بیشتر این مهاجرتها از محیطهای مصیبتبار روستایی به سمت شهرهاست مانند «ساحل» که در طی خشکسالی اخیر بیشتر از 250000 نفر در موریتانی و تقریباً یک میلیون نفر در بورکینوفاسو « یعنی در حدود یک پنجم جمعیت کشور» به شهرها مهاجرت کردهاند.
مهاجرت از کشورهای فقیر به کشورهای غنی خطر متفاوتی پدید میآورد به طوری که مهاجرین شیوهی زندگی مردم را در کشور مورد اقامت خود در پیش میگیرند و شروع به مصرف هر چه بیشتر منابع میکنند و سبب آسیبهای بسیار بر محیط میشوند. مهاجرت خالص به کشورهای غنی تقریباً معادل افزایش جمعیت طبیعی (تولد بیش از مرگ) در این کشورهاست.
در این تحقیق کوشش میشود علل مهاجرت و رشد شهرنشینی مورد بررسی قرار گیرد.
تحقیق علل رشد مهاجرت و شهرنشینی در کشورهای جهان سوم