فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

پایان نامه مقایسه میزان هوش هیجانی و جنسیت دانشجویان دانشگاه پیام نوراندیمشک

اختصاصی از فایلکو پایان نامه مقایسه میزان هوش هیجانی و جنسیت دانشجویان دانشگاه پیام نوراندیمشک دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

پایان نامه مقایسه میزان هوش هیجانی و جنسیت دانشجویان دانشگاه پیام نوراندیمشک


پایان نامه مقایسه میزان هوش هیجانی و جنسیت دانشجویان  دانشگاه پیام نوراندیمشک

 

 

 

 

 

 



فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات:63

فهرست مطالب:

عنوان     صفحه
مقدمه    2
1-1- بیان مسئله    4
1-3- اهمیت و ضرورت پژوهش    6
1-4- اهداف     7
1-5- فرضیه های تحقیق     8
2-1- کلیات و تاریخچه هوش هیجانی    11
2-1-2- مدلهای هوش هیجانی (EI)    13
2-1-2-1- سالوی و مایر: مدل توانایی هوش هیجانی    14
2-1-2-2- ابزار مدل مایرو سالووی    14
2-1-2-3- بار – ان یک مدل ترکیبی از هوش هیجانی     16
2-1-2-4- آزمون های هوش هیجانی    17
2-1-4- ارتباط هوش هیجانی با ساختارهای مرتبط با آن
    19
2-1-4-1- هوش هیجانی الکسی تیمیا    19
2-1-4-2- هوش هیجانی و خودشکوفایی    21
2-1-4-3- هوش هیجانی و رضایت زناشوئی    22
2-1-4-4- ارتباط بین هوش هیجانی با سن و جنسیت    23
2-1-4-5- هوش هیجانی و تعلیم و تربیت    24
2-1-5- رشد و توسعه ی هوش عاطفی:    25
2-1-6- رشد تنظیم هیجانی    25
2-1-6-1- کودکی و دوران نوپایی اولیه     26
2-1-6-2- سالهای پیش دبستانی    27
2-1-6-3- سالهای دبستانی     29
2-1-7- مروری بر یافته های تحقیقی     31
3-1- روش پژوهش    35
3-2- جامعه پژوهش – نمونه پژوهش – روش نمونه گیری     35
3-2-1- جامعه پژوهش    35
3-2-2- نمونه پژوهش    35
3-2-3- روش نمونه گیری    36
3-3- ابزار پژوهش    36
3-4- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات    37
4-1- توصیف داده ها     39
جدول شماره ی (2) اطلاعات توصیفی مؤلفه های هوش هیجانی به تفکیک جنسیت    40
4-2- بررسی فرضیات     42
5-1- بحث و بررسی در مورد یافته‌های پژوهش    52
5-2- محدودیت‌های پژوهش    57
5-3- پیشنهادات تحقیق    58
منابع     59
پیوست شماره (1)  پرشسنامه آزمون هوش هیجانی    61

 

مقدمه :
هوش یکی از جالبترین مباحث در طول حیات علمی بشر بوده که در برگیرنده تعادیف متعددی است . « زیرا هوش کیفیتی محسوس نیست بلکه سازه ای فرضی است یک مفهوم انتزاعی و مجرد » ( میلائی فر ، 83 ) .
رشد بسیار بالای خردورزی در انسان موجب فاصله زیاد او با اجدادش شده ولی از نظر عواطف با انسان های اولیه تفاوت چندانی نکرده است . هنوز عکس العمل فرد در قبال خشم ، جریان یافتن خون به سمت دستها و پاها و تندتر شدن ضربان قلب می باشد ، در برابر ترس خون به سمت عضلات اسکلتی بزرگ مانند عضلات پا جریان یافته و گریختن را آسان می کند و در نتیجه صورت رنگ می بازد ، در برابر عشق نیز دچار انگیختگی پاراسمپاتیکی شده که واکنشی ازآرامشی کلی و خرسندی را پدید می
آورد و در هنگام تعجب ابروها را بالا برده تا میدان دید وسیع تری داشته باشد. هیجان ها در افکار، اولویت ایجاد می کنند، حافظه را شکل می دهند، دیدگاههای مختلف حل مسأله خلق می کنند و خلاقیت را تسهیل می بخشند.(مهر پویافر ، 85)
از نظر بسیاری از فلاسفه و دیدگاههای سنتی روان شناسی مفاهیم «هوش» و «هیجان» دو مفهوم نا مربوط به هم بوده و حتی در مقابل هم قرار می گرفتند. اما تحولات عظیمی که در حوزه های هوش و هیجان رخ داد دید گاههای سنتی را زیر سؤال برده و بر ارتباط نزدیک و در هم تنیده هوش و هیجان تأکید نمود. از پیشگامان این تحولات در حوزه هوش ؛ گاردنر (1983) ، اشتنبرگ  (1996) و برکینز  (1995 ؛ به نقل از مهر پویافر 85 ) بوده و در حوزه هیجان نیز کشفیات ژوزفالی دوکس  (1989)، آوریل و نانلی  (1992 ؛ همه به نقل از مهرپویافر 85) تأثیر گذار بود. ولی اولین بار در سال 1990 «سالوی»  اصطلاح « هوش هیجانی »   را برای بیان کیفیت و درک احساسات افراد ، همدری با احساسات دیگران و توانایی  انجام اداره مطلوب بکار بود . این هوش مشتمل بر شناخت عواطف خود و دیگران و استفاده از آن برای اتخاذ تصمیمات مناسب در زندگی است .  به هنگام شکست ، در شخص ، ایجاد انگیزه می کند و بواسطه ایجاد مهارتهای اجتماعی بالا منجر به برقراری رابطه خوب با مردم میشود ( حسی آبادی ، 1383 ) .


1-1- بیان مسئله
سال ها تصور می شد که هوش افراد (IQ  )  ، موفقیت آنان را در زندگی تعیین می کند . مدارس برای ثبت نام دانش آموزان در برنامه های مختلف و همچنین شرکت ها و کارفرمایان برای انتخاب افراد ، از آزمون IQ استفاده می کردند . ولی در ده سال اخیر ، محققان دریافتند که IQ تنها شاخص موفقیت افراد نیست . اکنون توجه به سمت هوش هیجانی (EQ) است که به عنوان شاخص دیگر موفقیت افراد محسوب می شود  ( سموعی و همکاران ، 1381 ) .
هوش هیجانی نوع دیگر با هوش بودن است و شامل درک احساسات خود برای تصمیم گیری مناسب در زندگی است . (EQ) توانایی کنترل حالتهای اضطراب آور کنترل واکنش است . این به معنی پرانگیزه و امیدوار بودن به کار و رسیدن به اهداف است . به طور کلی (EQ)، یک مهارت اجتماعی است و شامل همکاری با سایر مردم ، کاربرد احساسات در روابط و توانایی رهبری سایر افراد می باشد  ( همان منبع ) .
هوش هیجانی نماینده توانایی شخص ، ارزیابی و بیان هیجان بنحو صحیح و سازگارانه می باشد . همچنین شامل توانایی درک هیجان و آگاهی از هیجان ها ، توانیی دست یابی به او و یا ایجاد احساسات ، تسهیل فعالیت های شناختی و عمل سازگارانه ، و توانایی  تنظیم هیجان ها در شخص و دیگران می باشد (مایرو  سالوی ، 1997 ) . به عبارت دیگر هوش هیجانی عبارت از پردازش مناسب اطلاعات می باشد  که بار هیجانی دارند و استفاده از آن برای هدایت فعالیت های شناختی مانند حل مسئله و تمرکز انرژی بر روی رفتارهای لازم . اصطلاح مذکور این فکر را انتقال می دهد که راههای دیگری برای با هوش بودن وجود دارد که غیر از تاکید بر تستهای استاندارد بهره هوشی می باشد . اینکه فرد می تواند این توانایها را پرورش دهد و اینکه هوش هیجانی می تواند پیش بینی کننده های مهمی برای موفقیت در روابط شخصی ، خانوادگی و محل کار باشد . هوش هیجانی در مقایسه با مفاهیم سنتی هوش هیجانی متبلور ، اصطلاح امیدوار کننده ای بنظر می رسد . بهمین دلیل هوش هیجانی به روان شناسی مثبت تعلق دارد  ( اکبر زاده ، 1383 ) .
در روان شناسی ، هوش هیجانی به گروه هوش های به هم مرتبط تعلق دارد و به توانایی درک و کاربرد اطلاعات هیجانی اشاره دارد . به علاوه هوش هیجانی منعکس کننده توانایی نظام هیجانی برای بهبود و افزایش هوش می باشد (اکبری، 1385 ) .
مطالعات نشان می دهد که هوش هیجانی با مفاهیم و موضوعات مهمی در ارتباط است . به طور مثال هوش هیجانی با حرمت خود ، جرات ورزی ، همدردی ، رابط بین فردی و حل مسئله ارتباط معناداری دارد ( بار – ان  ، 1997) .
هوش هیجانی یک پیش بینی کننده برون دادهای زندگی است . برای مثال مکرراً پیشنهاد شده است که مهارتهای بین فردی بالا با هوش هیجانی مرتبط است و این خود با موفقیت های شغلی مرتبط است ( بار – ان ، 200 و 1997 ) و یا پیشرفت دانشگاهی در دانشجویان ممکن است در نتیجه ارتباط بین هوش هیجانی و مهارتهای اجتماعی باشد . در این راستا اسکات و همکاران (1998 ) نشان دادند که صفت هوش هیجانی با معدل بالای تحصیلی مرتبط است . البته این یافته ها با مطالعه بزرگتر و وسیع تر نیوسام و دی و کاتو (2000 ) تکرار نشد .
با توجه به اهمیت هوش هیجانی در زندگی روزمره و بهداشت روان افراد این سوال در ذهن به وجود می آید که هوش هیجانی چه رابطه ای با جنسیت افراد دارد ؟

1-3- اهمیت و ضرورت پژوهش
انسان با برخورداری از فهم هیجانی بالا به زندگی خود نظم و ثبات بیشتری
می بخشد و سازگاری بیشتری از خود نشان می دهد بطوریکه اصولاً شخص وقایع منفی کمتری را در زندگی تجربه می کند ( گلمن ، 1995 ) .
خوشبینی و امید که از مولفه های فهم هیجانی هستند نقش شگفت انگیزی در موفقیت دارند حتی شکست را به رویدادی قابل جبران تبدیل می کنند(حسینی ، 83 ).                               
طبق اظهارات « گلمن » هوش شناختی  در بهترین شرایط فقط در 20% از موقعیتها سهیم است در 80 % موارد باقی مانده به عوامل دیگری از جمله  فهم هیجانی وابسته است . به این ترتیب نظریه فهم هیجانی عدم موفقیت افراد با ضریب هوشی بالا و موفقیت برخی افراد با ضریب هوشی متوسط را تبیین می کنند ( مهرپویافر، 85) .
امروزه پژوهشگران و روان شناسان  به عواطف اهمیت ویژه ای می دهند ،زیرا اعتقاد بر این است که عواطف می توانند شناخت و طرز تفکر فرد و حتی شیوه ی پردازش آگاهی او را تحت تاثیر قرار بدهد. افراد برای هدایت عواطف نیازمند هوش هیجانی بالایی هستند( گلمن ، 1995 ) .
کارن استون   علاوه بر تدریس دروس مختلف ، ساعاتی نیز به آموزش مهارتهای احساسی و عاطفی اختصاص داده است . او می گوید یادگیری ، موضوعی جدا از احساسات کودک نیست ، یعنی در پهنه ی فراگیری دانش آموزان به اندازه سواد علمی اهمیت دارد . هدف از آموزش مهارتهای هیجانی ، بالا بردن قابلیت های عاطفی و اجتماعی دانش آموز ، به عنوان بخشی از برنامه درسی ثابت آنهاست . این درسی که می توان آن را به اسامی مختلف چون « یادگیری مهارتهای عاطفی و اجتماعی » یا
« مهارتهای زندگی » نامید در واقع برنامه های مختلف پیشگیری از مشکلات مثل مصرف سیگار و مواد مخدر ، ترک تحصیل و اخیراً خشونت و پرخاشگری در نوجوانان است . تحقیقاتی که در خصوص برنامه های پیشگیری صورت گرفته است ، نشان می دهند که آموزش قابلیت های اجتماعی و عاطفی در یافتن پاسخ برای گرفتاریهای اجتماعی نقش موثری را ایفا می کند  ( بار – ان ، 2000 ) .
به منظور راهنمایی کمک به مشاوران شغلی نتایج حاصل از آزمون های هوش هیجانی را می توان به عنوان اساس بحث درباره شاغل و نقطه نظرات تحصیلی بعدی مدنظر قرار دارد . بعلاوه اگر نیمرخ هوش هیجانی فرد نشان دهد که او غالباً مهارتهای بین فردی ضعیفی برخور دار است ، مشاور می تواند به او توصیه کند که در درس برنامه آموزش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی ثبت نام کند ( گلمن ، 1998 : به نقل از خداوندی راهدانه 1383 ) .


دانلود با لینک مستقیم


پایان نامه مقایسه میزان هوش هیجانی و جنسیت دانشجویان دانشگاه پیام نوراندیمشک
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد