مقدمه
لیپید ها یا چربی ها ترکیبات ناهمگین نامحلول در آب و محلول در حلا ل های آلی مانند اتر، بنزن و کلروفرم هستند و کمتر به صورت آزاد و بیشتر به صورت ترکیب با سایر ترکیبات دیده می شوند.
شامل:
تعریف لیپیدها
اهمیت بیولوژیکی لیپیدها
ساختمان لیپید ها
طبقه بندی لیپیدها
لیپیدهای ساده
ساختمان تری گلیسرید
خواص شیمیایی تری گلیسرید
لیپیدهای مرکب
فسفولیپیدها
خواص، هیدرولیز و تقسیم بندی فسفولیپیدها
اسفنگو لیپیدها
طبقه بندی اسفنگو لیپیدها
لیپیدهای اشتقاقی
اسیدهای چرب
تقسیم بندی اسیدهای چرب
خواص فیزیکی و شیمیایی اسیدهای چرب
ایزومری اسیدهای چرب
نام گذاری اسیدهای چرب
بلوری شدن و پلی مورفیسم
عوامل موثر بر نقطه ذوب چربی ها
واکنش شیمیایی لیپیدها
واکنش استریفیکاسیون
واکنش هیدروژناسیون
واکنش لیپولیز
واکنش اکسیداسیون
عوامل موثر در اکسیداسیون چربی ها
اثر اکسیداسیون بر طعم روغن ها
اثر فرایند حرارتی روی روغن ها
استر کردن داخلی
مواد غیر صابونی شونده
و . . .
مباحث از کتاب شیمی مواد دکتر حسین فاطمی گرداوری شده و دارای 150 اسلاید به صورت ppt می باشد
پاورپوینت لیپید ها (شیمی مواد غذایی دکتر حسین فاطمی)