آنتی بیوتیک های بتا لاکتام
الف) پنیسیلین ها :Penicillin's
دارای حلقه تیازولیدون و بتالاکتام در ساختمان خود می باشند
وجود حلقه بتا لاکتام برای ایجاد اثرات لازم است
بعضی میکروب ها باترشح آنزیم بتالاکتاماز ( پنی سلیناز ) باعث باز شدن حلقه و ازبین رفتن اثر
پنی سلین ها می شوند
باز شدن حلقه باعث ایجاد اسید پنی سیلوئیک می شود ( نور و حرارت نیز این ماده را میتواند تولید نماید)
اسید پنی سیلوئیک عامل اصلی بروز حساسیت نسبت به پنی سلین ها می باشد
انواع پنی سلین ها: توسط قارچ ها تولید شده و باکتریوسید می باشند
- G. Benzatine(1/200/000), Pen.G.Procaine(400/000),(800/000)
- G.K+,Na+(1/000/000),(5/000/000)
- G.(6.3.3) (600/000Ben.,300/000Pro.,300/000Na+,K+)
پنی سلین G بر روی گرم مثبت ها موثر و بر گرم منفی ها کمتر اثر دارد ، خوراکی نیست
پنی سلین V بر گرم مثبت ها موثر و بر گرم منفی ها اثر کمتر ی نسبت به پنی سلین G دارد و خوراکیست
پنی سلین G داروی انتخابی بر روی استرپتوکوکها ، استافیلوکوکها ، پنوموکوکها ، گنوکوکها ، مننگوکوکها
و باسیلویهایی می باشند که مولد آنزیم پنی سلیناز نباشند
پنیسلین G بر تک یاخته ، ویروس ، انگل و قارچها اثری ندارد
مثال:
- G. Ben. (1/200/000iu) داروی انتخابی جهت درمان فرنژیت ناشی از استرپتوکوک بتا همولتیک
و جلوگیری از تب های روماتیسمی است
پنی سلین V در عفونت ها ی خفیفتر فارنژیت ، برونشیت و اوتیت بکار می رود.
این فایل کاملا اصلاح شده و شامل : صفحه نخست ، فهرست مطالب و متن اصلی می باشد و با فرمت ( word ) در اختیار شما قرار می گیرد.
(فایل قابل ویرایش است )
تعداد صفحات:11
دانلود پروژه آنتی بیوتیک