فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:52
فهرست مطالب:
مقدمه 3
مدل یک سیستم مخابراتی 3
عناصر یک سیستم مخابراتی دیجیتال 6
منبع اطلاعات 7
کد کننده و دکد کننده 9
کانال مخابراتی 10
مدوله کننده 11
آشکار ساز 12
کد کننده و دکد کننده کانال 13
سایر قالبهای تابعی 14
تجزیه و تحلیل و طراحی سیستم های مخابراتی 16
تجزیه و تحلیل سیستم های مخابراتی 16
طراحی سیستم های مخابراتی 16
فصل دوم 19
تجزیه و تحلیل سیگنالها و سیستم ها 19
سیگنال ها و سیستم ها 19
طبقه بندی سیگنال ها 20
طبقه بندی سیستم ها 21
نمایش سیگنال ها با استفاده از سری فوریه 21
فیلترهای حقیقی و ایده آل 21
خلاصه 22
فرآیندهای تصادفی 24
اغتشاش در سیستم های مخابراتی 25
اغتشاش حرارتی 26
فصل دوم 27
اطلاعات و ظرفیت کانال 27
اندازه گیری اطلاعات 28
کد کردن خروجی منبع 32
کانال های مخابراتی 32
کانال های مخابراتی گسسته 34
انتقال داده ها در باند پایه 35
سیستم های باینری 35
انتقال سیگنال آنالوگ 36
انتقال سیگنال آنالوگ در باند پایه 38
تبدیل فرکانس ها 39
مدولاسیون زاویه 39
توان و پهنای باند سیگنالهای FM 40
حلقه های قفل فاز 41
مقدمه:
صرف نظر ازماهیت اطلاعات انتقالی و روشهای واقعی انتقال،برای تشریح یک سیستم مخابراتی،از مدل زیرمی توان استفاده کرد:
مدل یک سیستم مخابراتی:
شکل (1-1) قالب های تابعی اصلی یک سیستم مخابـــراتی را نشان می دهد . هدف اصلی این سیستم ، انتقــال اطلاعات از یک نقطه درفضا وزمان به نام منبع به یک نقطه دیگربه نام مقصدمصرف کننده می باشد. بنابراین یک مبدل ورودی برای تبدیل پیام به یک سیگنـــال الکتریکی متغیر با زمان به نام سیگنــال پیام لازم است. در مقصد ، یک مبدل دیگر شکل موج الکتریکی را به پیام مناسب تبدیل می کند.
منبع اطلاعات ومقصد معمولادر فضااز یکدیگرجدا هستند. کانال،ارتباط الکتریکی بین منبع اطلاعــات و مصرف کننده را تامین می کند . کانال می تواندشکلهای مختلفی از قبیل یک خط رادیوئی مایــکروویودر فضــای آزاد یک جفت سیم و یا یک فیبــر نوری باشد. صرف نظر از نوع کانــال ، سیگــنال انتقالی به طرق مختلف درکانال خراب می شود.
خرابی ناشی از اعوجــاج سیگنال ، به دلیل پاسخ ناقص کانال و وجود سیگنـال های نا خواسته ( اغتشاش ) و تداخل می باشد. اغتشاش و اعوجاج سیگنال دو مسئله عمده در ارتباطات الکتریکی می باشند.
در یک سیستم مخابراتی، فرستنده و گیرنده برای اجتناب از اعوجاج سیگنال وحداقل کردن اثرات اغتشاش در گیرنده به دقت طراحی می شوند تا تولید مجدد مشابه پیام منبع امکان پذیر باشد.
فرستنده سیگنال پیام ورودی را با کانال تزویج می نماید اگر چه بعضی مواقع تزویج مستقیم مبدل ورودی با کانال امکان پذیراست ، اغلب پردازش وتغییرسیگنال ورودی برای انتقال موثربر روی کانال لازم است . عملیات پردازشی که توسط فرستنده انجام می پذیرد شامل تقویت ، فیلتر کردن و مدولاسیون می باشد. مهمترین اینها مدولاسیون است که برای تطبیق خواص سیگنال ارسالی با کانال با استفاده از یک موج حامل طراحی می شود.
مدولاسیون ، تغییرسیستماتیک یک مولفه از شکل موج حامل ،مانند فاز یا فرکانس ، به صورت تابعی از سیگنال پیام است. علیرغم کثرت شیوه های مدولاسیون ، می توان مدولاسیون را به دو نوع اساسی زیر تقسیم کرد:
مدولاسیون با حامل پیوسته (CW) و مدولاسیون پالس.
درمدولاسیون باموج حامل پیوسته (CW) ، شکل موج حامل پیوسته بوده(غالبا سینوسی)و یک پارامترشکل موج متناسب با سیگنال پیام تغییر می کند.
درمدولاسیون پالس،شکل موج حامل یک شکل موج پالسی(غالبا یک شکل موج پالس مستطیلی)بوده ویا پارامتری از شکل موج پالس متناسب با سیگنال پیام تغییر می کند.
در هر دو حالت ، مولفه حامل می تواندبه صورت پیوسته یا گسسته تغییر کندمدولاسیون پالس گسسته(دیجیتال) یک پردازش گسسته است وبرای پیامهائی که درماهیت گسسته هستند مانندخروجی یک ماشین تحریر از راه دور
ترین روش می باشد. اما به کمک نمونه برداری و چندی کردن ، سیگنال پیام با تغییرات پیوسته (آنالوگ) را نیز می توان با استفاده از شیوه های مدولاسیون دیجیتال ارسال نمود.
مدولاسیون در سیستم های مخابراتی به منظور تطبیق مشخصات سیگنال با مشخصات کانال ، کاهش اغتشاش و تداخل انتقال همزمان چند سیگنال بر روی یک کانال منفرد و برای غلبه بربعضی محدودیت های تجهیزاتی به کار می رود. موفقیت یک سیستم مخابراتی در سطح وسیعی به مدولاسیون بستگی دارد.
نقش اصلی گیرنده استخراج سیگنال پیام ورودی ازسیگنال خراب شده دریافتی از کانال می باشد.گیرنده این نقش را توسط آشکارسازی (دمدولاسیون)، پردازشی عکس پردازشمدولاسیون توسط فرستنده ، اجرا می نماید . به دلیل وجود اغتشاش وسایرخرابیها درسیگنال،گیرنده نمی تواندبه طورکامل سیگنال پیام را بازسازی کند.علاوه بر آشکار سازی گیرنده عمل تقویت و فیلتر کردن را نیز انجام می دهد.
بر حسب نوع شماهای مدولاسیون بکار رفته و ماهیت خروجی منبع اطلاعات ، سیستم های مخابراتی را می توان به سه گروه تقسیم کرد:
1.سیستم های مخابراتی آنالوگ،که برای انتقال اطلاعات آنالوگ با استفاده ازروشهای مدولاسیون آنالوگ طراحی میشود.
2.سیستم های مخابراتی دیجیتال ، که برای انتقال اطلاعات دیجیتال با استفاده از شماهای مدولاسیون دیجیتال طراحی می شوند.
3.سیستم های مختلط که برای انتقال سیگنالهای پیام آنالوگ نمونه برداری و چندی شده ، از شماهای مدولاسیون دیجیتال ، استفاده می کنند.
روش دیگرتقسیم بندی سیستم های مخابراتی شامل طبقه بندی براساس فرکانس حامل و ماهیت کانال مخابراتی می باشد.
گزارش کارآموزی شرکت مخابرات بندر گناوه آشنایی با تکنولوژی های مخابراتی