همانطور که میدانید بالاآمدن سطح آب دریاها را مد (High Tide) و پائین آمدن سطح آب را جزر (Low Tide) میگویند و اختلاف این دو سطح را اختلاف سطح جذر و مد (Tidal Range).
افزایش ارتفاع آب به دلایلی که در این پروژه ذکر می شود باعث به و جود آمدن انرژی جزر و مدی می شود.بعد از به وجود آمدن جزر و مد میتوان با ساختن سد در کنار دریاها این انرژی را مهار کرد و از آن برای تولید برق استفاده کررد.مقدار انرژی به دست آمده از انرژی جزر و مدی بسیار زیاد است.به طوری که بعضی که از کشورها
تاریخچه جزر و مد به ۲۴۵۰ سال قبل از میلاد مسیح می رسد ، جایی که در هند بعد از حفاری مکانی یک حوضچه جزر و مدی کشف شده بود.
چندین نظریه مختلف در مورد انرژی جزر و مد وجود دارد که از مهمترین ان ها میتوان به نظریه گالیله ، دکارت(فیلسوف فرانسوی) و کپلر را نام برد که نظریه کپلر از همه بیشتر طرفدار پیدا کرد.
زمانبندی جزر و مد از روزی به روز دیگر متفاوت است و آن هم به خاطر آنکه مدار ماه برحسب منظم ۲۴ ساعت اتفاق نمی افتد. در عوض چرخش ماه به دور زمین هر ۲۴ ساعت و ۵۰ دقیقه یکبار رخ می دهد. در بین این مدت، جزر و مد دوبار رخ میدهد که در نتیجه سیکل آن کمتر از ۱۲ ساعت و ۲۵ دقیقه است.
نیروگاه های جزر و مد به صورت سیکلی کار می کنند بر عکس نیروگاههای آبی که در یکی از ۲ حالت عمده پیک یا بار پایه کار می کند.از این رو در این پرژه به طور کامل به بررسی نحوه کار نیروگاه جزر و مدی نیز پرداخته شده است.
نیروگاه جزر و مدی