فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:34
فهرست مطالب :
فصل اول.................. مقدمهای بر سقفهای تیرچه و بلوک
فصل دوم....................آشنایی با مصالح
فصل سوم .................. تیرچه و روش ساخت آن
فصل چهارم............................. بلوک
فصل پنجم ............... حمل و نقل و انبار کردن تیرچه
فصل ششم .......................... میلگردها
فصل هفتم...........................کلاف عرضی
فصل هشتم................ مراحل اجرای سقف تا قبل از بتن ریزی
فصل نهم .......................... بتن ریزی
فصل دهم ............................... پله
مقدمه :
چو ایران مباشد تن من مباد
امروزه هم شاهد هستیم که بیشتر ساختمانها در مناطق فقیر نشین با همان اصول اولیه ساخته می شود که در تاریخ ثبت شده است بخاطر اینکه در عمران نقش اساسی را اقتصاد تعیین می کند که این عامل موجب سرپیچی مسئولین از قوانین و ضوابط ساختمانی میشود که بایستی موجب توجه جدی قرار گیرد زیرا اکثر ساختمانهایی که ساخته می شوند دوام لازم را ندارند و بیشتر اصول مهندسی در آنها اجرا نگردیده است . عامل دیگری بی اطلاعی مهندسانی است که همه چیز را در دانشگاه به طور تئوریک آموختهاند و تا خود را به کار عملی وفق بدهند مدت زیادی طول میکشد که در این مدت صدمات شدیدی را بر پیکر ساختمان سازی و شهر سازی ایران عزیز وارد می کنند . امید است همانطوریکه ایرانیان اولین مهندسان دنیا هستند بهترین مهندسان دنیا را در دانشگاههایمان آموزش و تحویل جامعه بدهیم .
سقف :
سقف به قسمتی از ساختمان اتلاق می شود که برای پوشش و تقسیم طبقاتی ساختمان از هم ساخته می شود و در آخرین طبقه یعنی حد فاصل بیرون و داخل ساختمان آن را بام نامند .
سقف ها بر حسب آنکه با چه نوع مصالحی ساخته شوند دارای انواع مختلفی می باشند که ما در اینجا به چند نوع از آنها اشاره می کنیم . امروزه طراحی و ساخت سقف های محکم تر با وزن کمتر در ستور کار مهندسان قرار گرفته است. زیرا این عضو نقش بسیار مهمی در هنگام زلزله برای پایدار بودن و یا نبودن ساختمان بر عهده دارد .
با پیشرفت علم و دانش بشر نیز سقف ها تکامل یافته یافته و به ایده آل های مورد نظر نزدیک تر شده اند . از انواع سقف میتوان به سقف های چوبی ، گال پوش ، گنبدها که به روش های مختف ساخته می شوند، طاق ضربی ، تیرچه و بلوک و دال بنی اشاره کرد . در ادامه نحوه اجرا و اعضای تشکیل دهنده سقف های تیرچه و بلوک را توضیح و به بررسی آنها خواهیم پرداخت .
سقف تیرچه و بلوک :
امروزه سقف های تیرچه بلوک از متداولترین سقف های موجود در کشور ماست که به سبب راحتی و سرعت اجرای بیش از پیش مورد توجه و اشاره سازندگان ساختمان قرار گرفته است . البته باید این نکته را دانست که بسیاری از مهندسین و طراحان ساختمان این نوع سقف را فاقد هر گونه استاندارد و استقامت و کارآیی دانسته و هیچ اعتقادی به اجرای این نوع سقف ندارند .
این نوع سقف تیرچه بلوک بر خلاف نظر عامه که آن را سقف سبک می دانند با همین نام نیز می شناسد ،بسیار سنگین بوده در برابر نیروهای زلزله تاثیرات مخربی را بر سازه اعمال می کند . دو عنصر مهم تشکیل دهنده این نوع سقف همان گونه که از نامش نیز پیداست ، تیرچه بلوک است که با هم نشینی در کنار هم و بتن ریزی بر روی آنها سطحی مستوی و یکپارچه ( از لحاظ ظاهری ) به وجود می آورند . حال به بررسی بیشتر این نوع سقف و نحوه اجرای آن می پردازیم .
مقدمه ای بر نحوه ی اجرای سقف های تیرچه و بلوک :
در ساختمان های اسکلت فلزی و بتنی ، بعد از اجرای فنداسیون و اسکلت نوبت به اجرای سقف می رسد .
تذکر :
در مورد ساختمان های اسکلت بتنی ، با اجرای هر طبقه در موقع بتن ریزی تیرهای اصلی ، سقف نیز اجرا می گردد .
در کلیه ی ساختمان ها به خصوص ساختمان ها ی اسکلت فلزی و بتنی هنگام طراحی سازه ای ساختمان ، نوع سقف تعیین شده و دیگر اجزاء با توجه به نوع سقف محاسبه می شوند .
در کلیه ی نقشه های سازه ای و حتی در نقشه های معماری ساختمان های اسکلت آجری ، بخشی را به نحوه ی اجرای این بخش از ساختمان اختصاص می دهند البته از آنجا که سقف های تیرچه و بلوک محاسبان خاصی را شامل نمی شود این بخش از نقشه های سازه ای ، به دیتیل های بسیار عمومی و رایج در کلیه ساختمان ها محدود می گردد . مهمترین نقشه برای سقف های تیرچه و بلوک نقشه ی تیرریزی می باشد که در آن جهت قرار گیری تیرچه ها مشخص شده است .
در سازه های اسکت فلزی که بحث مورد نظر ماست . سقف های تیرچه و بلوک بر اساس نقشه های اجرایی و تیرریزی به اجرا درمی آیند . حال به توضیح بیشتری در این زمینه پرداخته و جزئیات و نکات اجرائی را بیان میکنیم :
در ساختمان ها ی اسکلت فلزی بعد از اتمام عملیات ساخت اسکلت و تایید آن توسط بازرسان معاونت فنی شهرداری و مهندس ناظر مربوطه می توان کار اجرائی سقف را آغاز نمود . از آنجا که در ساختمان های اسکلت فلزی بر خلاف سازه های بتنی ابتدا اسکلت به طور کامل اجرا شده و سپس به اجرای سقف می پردازند ،
امکان دسترسی بازرسان به طبقات بالا برای کنترل نحوه ی اتصالات وجود ندارد بنابراین بعد از اتمام عملیات اجرائی هر سقف کنترل کلیه ی قسمت های اسکلت نیز صورت می پذیرد .
گزارش کارآموزی سقف تیرچه بلوک