28 اسلاید پاورپوینت قابل ویرایش
قسمتی از متن
گل راعی
هیپریسین و هیپرفورین دارای خواص مهمی مانند خاصیت ضد افسردگی، ضد ویروس و ضد باکتری می باشند و در صنایع دارویی کاربرد فراوانی دارند.
مقدمه
تولید مواد موثره در گیاهان دارویی با هدایت فرآیندهای ژنتیکی است، ولی به طور بارزی تحت تاثیر
عوامل محیطی قرار می گیرد. به طوری که عوامل محیطی سبب تغییراتی در رشد گیاهان دارویی و نیز در کیفیت مواد موثره آنها می شود.
استخراج ماده
موثره از کالوس باعث افزایش قابلیت تولید متابولیت های ثانویه می شود. افزایش مقدار و کیفیت ماده موثره، باعث کاهش نیاز به ماده خام اولیه و در نتیجه تسهیل و کاهش عملیات کشاورزی می شود.
همچنین مطالعه واکنش
کال زایی، شاخه زایی و ریشه زایی گل راعی بومی ایران به عنوان تحقیقات بنیادی و پایه به منظور مطالعات بعدی انتقال ژن و تحقیقات بیوتکنولوژی ضروری است.
هدف از انجام این آزمایشها، شناسایی روشی جهت تکثیر آسان (ریز ازدیادی) برای تولید گیاهان یکسان از نظر ژنتیکی و افزایش میزان ماده موثره (کشت بافت) در گل راعی بومی ایران می باشد.
تعیین توانایی این گیاه جهت جایگزینی ارقام خارجی می باشد
مواد و روشها
به منظور مطالعه و بررسی وضعیت کال زایی در گل راعی بومی ایران، از بذر برای تولید کالوس استفاده شد.
بذر های گل راعی بومی ایران توده اردبیل پس از ضد عفونی با هیپوکلریت سدیم 2 درصد به مدت 20 دقیقه و بعد 3 مرتبه شستشو با آب مقطر استریل در مجموع به مدت 10 دقیقه در شرایط استریل در داخل و یال های حاوی نمکهای محیط کشت MSدارای 30 گرم بر لیتر ساکارز، 8 گرم بر لیتر آگار بین 5/7 تا 5/8 و سطوح مختلفی از مواد تنظیم کننده رشد به این ترتیب کشت شدند:
سطوح مختلف2,4-D به همراه 1 میلی گرم بر لیترKIN
سطوح مختلف2,4-D به همراه 1 میلی گرم بر لیترBA
سطوح مختلفBAبه همراه 0.5میلی گرم بر لیترD- 2,4و سطوح مختلف NAA
از هر تیمار، 3 تکرار و در هر تکرار 4 نمونه در نظر گرفته شد. ویال ها در دمای 25 درجه سانتیگراد و تاریکی برای تولید کالوس قرار گرفتند.
به منظور بررسی وضعیت شاخه زایی گل راعی درکشت های درون شیشه ای، پس از کال زایی قطعات یکسانی از کالوس ها جدا گردید.
به منظور تولید ریشه بر روی شاخه های بدست آمده از تیمار های شاخه زایی، از سطوح مختلف هورمون NAAاستفاده شد.
نتایج
بررسی بذرهای کشت شده در محیط کال زایی نشان داد که دو هفته پس از کشت بذرها در محیط کال زایی، کالوس های ترد و شکننده با رنگ سبز تیره تا مایل به قهوه ای بر روی بذرهای ایجاد شدند.
نتایج حاصل از آزمایشهای شاخه زایی نشان می دهد که گل راعی بومی ایران دارای توان شاخه زایی بالایی بوده و بنابراین به راحتی می تواند از این طریق تکثیر شود.
پاورپوینت کشت بافت گل راعی